Szemtől szembe

Illés Laci
Illés Laci

Szemtől szembe

Értékelés

Nagyon ügyesen megválasztott nézőpont, azonban valószínűleg szerencsésebb lett volna, ha a háttérben csak a virágok látszanának. Így kicsit megosztja a figyelmet az a világosabb valami a háttérben. Azonban az expozíció helyes, a csekély mélységélesség pedig szépen kiemeli a témát.

Olvasd el a legfrissebb cikkeket!

A tavasz jellegzetességei

A téli álmából ébredő természet mindannyiunkra hatással van. Az életerő, a vitalitás számtalan formájában nyilvánul meg, nem csak testi, hanem szellemi szinten is. Kreativitásunkat például kibontakoztathatjuk a tavasz szépségeiben.

Olvass tovább

Vignettálás

Fényképet effektezni akkor érdemes, ha az valódi értéket kölcsönöz a képnek. Vignettálással látványos eredményt érhetünk el, ha mértékkel alkalmazzuk. Annak ellenére, hogy a vignettálás az objektívek esetében nemkívánatos jelenség, az utómunka szoftverek egyik legkedveltebb eszköze.

Olvass tovább

Svenkelés

A mozgás érzékeltetése a legerőteljesebb fotográfiai kifejező eszköz. Amikor képes vagy dinamizmust, erőt, sebességet megjeleníteni a képen, akkor igazán hatásos felvételt készítettél. A svenkelés erre az egyik legjobb technika.

Olvass tovább

Illés Laci további fényképei

Szemtől szembe

Nagyon ügyesen megválasztott nézőpont, azonban valószínűleg szerencsésebb lett volna, ha a háttérben csak a virágok látszanának. Így kicsit megosztja a figyelmet az a világosabb valami a háttérben. Azonban az expozíció…

Dicső múlt

Igen. A képnek ugyan van sok mondanivalója, azonban mi most kizárólag fotográfiai szempontból vizsgáljuk meg. Feltételezhetően vakító napsütésben készült a kép, mivel közepes fényrekesszel és 1/1600 zársebességgel lett fényképezve. Kár,…

Gyertyaláng

Művészien megkomponált kép, ami szépen kirajzolja a gyertya lángját. Egy picit életlen a kép, aminek az az oka, hogy egy automata Canon géppel készült és a beépített fénymérő nem pontosan…

Álom

Szinte mesébe illő hangulatot ad a fenti természetkép. A tág fényrekesznek (f/2.8) köszönhetően a mélységélesség csekély, így a háttér eléletlenedik és ezáltal hangsúlyosabbá válik a kép fő témája, jelen esetben…

Miben nyújt segítséget neked ez a honlap?

Fénykpezésről szól egyszerűen és érthetően. Minden cikk és szolgáltatás ezt a célt szolgálja. Olvashatod a bejegyzéseket, írhatsz a Fórumba, vagy akár fényképeket is feltölthetsz értékelésre.

Elfogadsz tőlem egy ajándékot?

Írtam egy tippsorozatot, hogy egyre szebb és jobb képeket tudj készíteni. A tippek végtelenül egyszerűek és könnyen alkalmazhatóak. Szeretnéd ezeket megkapni?
Szeretném, igen!

Találkozzunk személyesen!

Szoktam tartani előadásokat, elméleti és gyakorlati tanfolyamokat, workshopokat. Gyere el egy neked leginkább tetsző képzésre, találkozzunk személyesen, és kérdezz bátran! Amiben tudok, segítek.

További információk

Technikai jellegű kérdésed a fórumban teheted fel, ha pedig üzeneted személyes, írj emailt!

Biográfia
Kapcsolatfelvételi adatok
Számlázás és adózás
Adatkezelési tájékoztató