Tavasz

Tavasz

Fotó: Kerékgyártó Balogh Tünde

Valami tavaszi fotót szerettem volna.

Köszönöm, hogy megosztod!

Értékelés

Nagyon jól sikerült a kép, néhány apróságot leszámítva. A kissé szemből érkező oldalfény gyönyörűen megvilágítja a kislányt és a mezőt. A kellemes, üde színek is a tavaszi hangulatot idézik. A kiégett területek nem annyira zavarók, azonban az átlós becsillanásért kár. Ügyes munka, gratulálok!

Tetszett Tünde fényképe? Ha igen, akkor tiszteld meg őt annyival, hogy nyomsz neki egy lájkot! Köszi!

Kerékgyártó Balogh Tünde további képei

HannaTalálkozásTavaszBajuszÁhitat Kavics dobálásCsordaGyöngymadár

Te mit gondolsz erről a képről?

Ha hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be! Bejelentkezés

Szalay Krisztián

2012-05-04 23:30:54

Még azt érdemes megemlíteni, hogy minden színnek vannak kiegészítő (komplementer) színei. A képen látható zöldnek a kiegészítő színe nagyon közel áll ahhoz a lila színhez, ami a kislány ruhája. Így harmonikus a kép. Ha például piros ruhában lenne, az már rontana az összhatáson. Tehát szerencsés párosítás volt ez a ruha és a fű zöldje.

Kerékgyártó Balogh Tünde

2012-05-05 10:43:25

Köszönöm az értékelést!Viszont az értékelésből nem derül ki számomra,hogy a becsillanást ,hogyan tudom kiküszöbölni???Napellenző kéne az obira vagy az sem segítene?Sajnos elég sok képemen észre veszem.:( Esetleg más szögből kéne fotózni és csak úgy??

Szalay Krisztián

2012-05-05 12:36:25

Igen, ebben az esetben a napellenző kellett volna. Azt érdemes használni mindig. Ha pedig nagyon profik akarunk lenni, akkor pedig egy polarizációs szűrőt is érdemes beszerezni, bár ennek ára elég húzós.

Hogyan válassz fényképezőgépet?

Milyen fényképezőgépet érdemes vásárolni? Mi a legjobb választás annak, aki szeretne megtanulni fényképezni, esetleg munkát szeretne vállalni? Mi a jelentősége a tükörreflexes gépeknek? Elsősorban ezekre a kérdésekre adja meg a választ ez a kis útmutató.

Mivel a Fórumban újra és újra találkozom olyan kérdésekkel, amelyekre már számos esetben megadtam a választ, így ideje volt, hogy megszülessen ez az ebook, ami tartalmaz minden fontos tudnivalót a megfelelő gép kiválasztásához. Ingyenes, nem kell érte fizetni semmit. Mindenkinek elküldöm e-mailben, aki feliratkozik a 101 Fotótipp sorozatra.

Neked is sok szeretettel ajánlom, ha tervezed a gépvásárlást, illetve szeretnél egyre szebb képeket készíteni. Mindkettőhöz segítséget nyújt számodra a 101 Fotótipp sorozat!

Tovább

Nézd meg ezeket a képeket is!

  • Porto Venere kikötő
  • Mézeskalács karácsonykor
  • Hearst Castle
  • High key torta
  • Mese és valóság Rókabércen
  • Kicsi gesztenye, barna a szeme
  • Áron fiam
  • Kukucskáló macsek
  • Pelyhes
  • Egyedül az elemek között