Tavasz

Kerékgyártó Balogh Tünde
Kerékgyártó Balogh Tünde

Tavasz

Valami tavaszi fotót szerettem volna.

Értékelés

Nagyon jól sikerült a kép, néhány apróságot leszámítva. A kissé szemből érkező oldalfény gyönyörűen megvilágítja a kislányt és a mezőt. A kellemes, üde színek is a tavaszi hangulatot idézik. A kiégett területek nem annyira zavarók, azonban az átlós becsillanásért kár. Ügyes munka, gratulálok!

Hozzászólások

Szalay Krisztián

Még azt érdemes megemlíteni, hogy minden színnek vannak kiegészítő (komplementer) színei. A képen látható zöldnek a kiegészítő színe nagyon közel áll ahhoz a lila színhez, ami a kislány ruhája. Így harmonikus a kép. Ha például piros ruhában lenne, az már rontana az összhatáson. Tehát szerencsés párosítás volt ez a ruha és a fű zöldje.

2012-05-04 23:30:54 • Szalay Krisztián

Kerékgyártó Balogh Tünde

Köszönöm az értékelést!Viszont az értékelésből nem derül ki számomra,hogy a becsillanást ,hogyan tudom kiküszöbölni???Napellenző kéne az obira vagy az sem segítene?Sajnos elég sok képemen észre veszem.:( Esetleg más szögből kéne fotózni és csak úgy??

2012-05-05 10:43:25 • Kerékgyártó Balogh Tünde

Szalay Krisztián

Igen, ebben az esetben a napellenző kellett volna. Azt érdemes használni mindig. Ha pedig nagyon profik akarunk lenni, akkor pedig egy polarizációs szűrőt is érdemes beszerezni, bár ennek ára elég húzós.

2012-05-05 12:36:25 • Szalay Krisztián

Olvasd el a legfrissebb cikkeket!

Gyors siker fotósként: growth hacking az online marketing segítségével

Ha nem csak magadnak szeretnél fotózni, biztos felmerült már benned sokszor a kérdés, hogyan juthatnál el minél több emberhez fotóiddal, szolgáltatásaiddal. Összeszedtem Neked a 3 legfontosabb online marketing trendet, melyekre érdemes lesz odafigyelned 2019-ben.

Olvass tovább

Hullócsillag és villám fotózás

A hullócsillagok és a villámok fotózása az egyik legnépszerűbb fényképezési téma azok között, akik egy kicsit is többre vágynak a céltalan kattintgatástól. Villámot és hullócsillagot nem lehetetlen küldetés lencsevégre kapni, de azért igényel némi fotográfiai jártasságot. Ez a cikk alapvető információkat közöl a témában.

Olvass tovább

Milyen mértékig kívánatos az utómunka?

A fotográfiában az egyik legvitatottabb téma az utómunka kérdése. Vannak akik ellenzik azzal az indokkal, hogy az már nem fényképészet a szó legszorosabb értelmében, és ott vannak persze azok is nem kis létszámban, akik utómunka nélkül el sem tudják képzelni az életet. Hol a határ? Lehet-e racionális középutat találni?

Olvass tovább

Kerékgyártó Balogh Tünde további fényképei

Találkozás

Csodálatosan visszatükrözi a kép azt az élményt, amit a kislány élt át a fotózás pillanatában. A délutáni lemenő nap fénye lágyabb megvilágítást ad és hosszú árnyékokat vet a földre. A…

Bajusz

A kép nagyon bájos, azonban technikailag nem tökéletes. A mélységélesség olyan csekély, hogy már a kislány haja is kívül esik az élességi tartományon. Egy értékkel lehetett volna zárni a fényrekeszt,…

Hanna

Az alany elhelyezése a képen teljesen szabályos, azonban az egy picit zavaró, hogy nyakban van megvágva. Ilyet a hóhérok szoktak csinálni, mi ne tegyük, mert nem szabályos. Kicsit kellett volna…

Csorda

A kép ugyan elég sok sebből vérzik, azonban jól illusztrálja, hogy mire kell legközelebb figyelni. Először is az égbolt jellegtelen, egyhangú, semmilyen. Kár ennyire hangsúlyozni. A másik, hogy kissé túlexponált…

Tavasz

Nagyon jól sikerült a kép, néhány apróságot leszámítva. A kissé szemből érkező oldalfény gyönyörűen megvilágítja a kislányt és a mezőt. A kellemes, üde színek is a tavaszi hangulatot idézik. A…

Gyöngymadár

Nagyon szépen exponált, ellenfényben készült tárgyfotó. A látószögből és a háttér életlenségéből arra lehet következtetni, hogy teleobjektívvel készült a kép. A rekesz f/10-es értékre volt beállítva, ez kellett is ahhoz,…

Áhitat

A portrét tökéletesen szabályos képalkotás és helyes exponálás jellemzi. A megvilágítást feltételezhetően a beszűrődő természetes fény adta. Nagyon szép munka!

Kavics dobálás

A kép nagyon aranyos és ötletes, azonban néhány apró dolgon lehet javítani. Nem szerencsés, ha a fotóalany a kép közepén helyezkedik el. Ebben az esetben az alanyt a kép jobb…

Miben nyújt segítséget neked ez a honlap?

Fénykpezésről szól egyszerűen és érthetően. Minden cikk és szolgáltatás ezt a célt szolgálja. Olvashatod a bejegyzéseket, írhatsz a Fórumba, vagy akár fényképeket is feltölthetsz értékelésre.

Elfogadsz tőlem egy ajándékot?

Írtam egy tippsorozatot, hogy egyre szebb és jobb képeket tudj készíteni. A tippek végtelenül egyszerűek és könnyen alkalmazhatóak. Szeretnéd ezeket megkapni?
Szeretném, igen!

Találkozzunk személyesen!

Szoktam tartani előadásokat, elméleti és gyakorlati tanfolyamokat, workshopokat. Gyere el egy neked leginkább tetsző képzésre, találkozzunk személyesen, és kérdezz bátran! Amiben tudok, segítek.

További információk

Technikai jellegű kérdésed a fórumban teheted fel, ha pedig üzeneted személyes, írj emailt!

Biográfia
Kapcsolatfelvételi adatok
Számlázás és adózás
Adatkezelési tájékoztató