Jól hallottam, egér?

Tóth Henrietta
Tóth Henrietta

Jól hallottam, egér?

A kép egyik cicámról készült, aki a napfényes szobában heverészve egyszer csak felfigyelt valamire - remélhetőleg nem egér volt az. Nagyon szép kék szeme van, és ritka az a pillanat, amikor ilyen tágra nyitja a szemeit :)
A kép egy Panasonic Lumix típusú kompakt géppel készült, mindenféle módosítás és színezés nélkül.

Értékelés

Valóban ügyesen elkapott pillanatkép a macsekról, néhány apró hibát leszámítva. A kékszemű fotóalany feje kerülhetett volna picit feljebb és inkább a kép bal oldalához közelebb. Így olyan hatása van, mintha kifelé nézne a képből. A másik hiba a kiégett fehér foltok. Egy picit gyorsabb zársebesség segített volna a problémán anélkül, hogy a sötétebb területek elveszítették volna részletgazdagságukat.

Olvasd el a legfrissebb cikkeket!

Vignettálás

Fényképet effektezni akkor érdemes, ha az valódi értéket kölcsönöz a képnek. Vignettálással látványos eredményt érhetünk el, ha mértékkel alkalmazzuk. Annak ellenére, hogy a vignettálás az objektívek esetében nemkívánatos jelenség, az utómunka szoftverek egyik legkedveltebb eszköze.

Olvass tovább

Svenkelés

A mozgás érzékeltetése a legerőteljesebb fotográfiai kifejező eszköz. Amikor képes vagy dinamizmust, erőt, sebességet megjeleníteni a képen, akkor igazán hatásos felvételt készítettél. A svenkelés erre az egyik legjobb technika.

Olvass tovább

A harmónia megteremtése

Harmónia nélkül nem jöhet létre tetszetős alkotás. Hiánya önmagában megakadályozza a kompozíció egységét. Minden valamirevaló fényképen felfedezhetünk összhangot, ami a számos képi elemből összefüggő egészet alkot. Hogyan nyilvánul meg mindez a gyakorlatban?

Olvass tovább

Miben nyújt segítséget neked ez a honlap?

Fénykpezésről szól egyszerűen és érthetően. Minden cikk és szolgáltatás ezt a célt szolgálja. Olvashatod a bejegyzéseket, írhatsz a Fórumba, vagy akár fényképeket is feltölthetsz értékelésre.

Elfogadsz tőlem egy ajándékot?

Írtam egy tippsorozatot, hogy egyre szebb és jobb képeket tudj készíteni. A tippek végtelenül egyszerűek és könnyen alkalmazhatóak. Szeretnéd ezeket megkapni?
Szeretném, igen!

Találkozzunk személyesen!

Szoktam tartani előadásokat, elméleti és gyakorlati tanfolyamokat, workshopokat. Gyere el egy neked leginkább tetsző képzésre, találkozzunk személyesen, és kérdezz bátran! Amiben tudok, segítek.

További információk

Technikai jellegű kérdésed a fórumban teheted fel, ha pedig üzeneted személyes, írj emailt!

Biográfia
Kapcsolatfelvételi adatok
Számlázás és adózás
Adatkezelési tájékoztató