Muslica

Muslica

Fotó: Szajcz Anita

Muslica “zsákmányával” mely jelen esetben egy negyed málna :)

Köszönöm, hogy megosztod!

Értékelés

A kép leírásáról egy találós kérdés jutott eszembe. Honnan lehet felismerni a repülő mókust? Sast visz a hátán.

Na, de térjünk át az értékelésre. Első látásra eléggé szembetűnő, hogy milyen profi közelképet látunk. Makrófelvételeknél az élességállítás nagyobb körültekintést igényel, mivel a kis méretek ellenére drasztikusan lecsökken a mélységélesség, ahogyan ezen a felvételen is jól látható. A színek tökéletesen harmonizálnak, ugyanis a zöld kiegészítő (komplementer) színe nagyon közel áll a málna színéhez. Csodálatos, profi munka!

Tetszett Anita fényképe? Ha igen, akkor tiszteld meg őt annyival, hogy nyomsz neki egy lájkot! Köszi!

Szajcz Anita további képei

ÖlelésSétaOrrszarvúbogárMuslicaMonokliBakszakáll eső utánBúcsúEbédMegtépázott szárnyakFelszállásra készen

Te mit gondolsz erről a képről?

Ha hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be! Bejelentkezés

Domonkos Rico

2012-05-08 19:21:56

Mekkora forma ez az ízeltlábú a nagy piros szemeivel... Ez az apró málnadarab neki maga a kánaán :) Imádom a kis antennáit :) Gratulálok! Csodás makró. Ha nekem ilyen profi makróobim volna....

Szalay Krisztián

2012-05-09 12:28:43

A makróobi maradjon a családban, igaz? :) Ja, egyébként tényleg nagy arc az állat ezekkel a piros szemekkel.

Szajcz Anita

2012-05-09 12:43:16

Semmiféle makróobiról szó sincs (még). Ez egy kitobival készült. Rico, én is örülnék, ha már végre makróobim lenne, de te is, mert az is közös lenne :)

Domonkos Rico

2012-05-09 12:48:12

Na tessék, ez biztos megint egy célzás, mire kell gyűjteni:) Az MP E65 elérhetetlen... De lehet, hogy az EF 100mm 2.8L macro szépen muzsikálna. Krisztián! Szerinted hogyan lehet növelni a leképezési arányt? Ha mondjuk az amúgy is megfordított obit egy közgyűrűsoron keresztül tesszük a vázra, úgy nő a nagyítás?

Kosina Zoltán

2012-05-09 16:46:10

Fordító gyűrű, makróobi, kitobi... ezekről majd mesélhetnétek. :)

Szalay Krisztián

2012-05-09 21:08:38

Egymásra rakhatsz több konvertert is, de ha már ez a terv, akkor inkább egy kihuzatot érdemes venni makrófotózáshoz. Sokkal több a lehetőség a harmonikás kihuzattal.

Szalay Krisztián

2012-05-09 21:10:46

Zoltán, mit szólnál, ha nyitnál erről egy témát az Általános fényképezés fórumban, és ott ezeket megválaszolnánk? Rico és Anita például írhatna a tapasztalatokról kitobjektívvel kapcsolatban.

Hogyan válassz fényképezőgépet?

Milyen fényképezőgépet érdemes vásárolni? Mi a legjobb választás annak, aki szeretne megtanulni fényképezni, esetleg munkát szeretne vállalni? Mi a jelentősége a tükörreflexes gépeknek? Elsősorban ezekre a kérdésekre adja meg a választ ez a kis útmutató.

Mivel a Fórumban újra és újra találkozom olyan kérdésekkel, amelyekre már számos esetben megadtam a választ, így ideje volt, hogy megszülessen ez az ebook, ami tartalmaz minden fontos tudnivalót a megfelelő gép kiválasztásához. Ingyenes, nem kell érte fizetni semmit. Mindenkinek elküldöm e-mailben, aki feliratkozik a 101 Fotótipp sorozatra.

Neked is sok szeretettel ajánlom, ha tervezed a gépvásárlást, illetve szeretnél egyre szebb képeket készíteni. Mindkettőhöz segítséget nyújt számodra a 101 Fotótipp sorozat!

Tovább

Nézd meg ezeket a képeket is!

  • Találkozás
  • Fény, árnyék, nyugalom
  • Tengeren
  • Magányos fa
  • Időutazás
  • Békásmegyer galambok
  • Pancsolás
  • Félelem
  • Kék ara
  • Bubivilág