Séta

Szajcz Anita
Szajcz Anita

Séta

Mire észbe kaptam már túlságosan eltávolodott ez az idős bácsi és kutyája, de azért úgy gondoltam, hogy érdemes lenne még így is megörökíteni őket.  Aznap csodálatos felhők voltak az égen.
Canon 50D és egy 50 mm-es prime.

Értékelés

Valóban kár lett volna kihagyni ezt a képet. A művészi jellegén túl akár egy történetet is elmesélhetne, ha ez lenne a célja. A HDR technika (magas dinamika tartomány) drámaian növeli a kontrasztot, ezáltal az összhatást is. Nagyon szép kompozíció!

Negyedszerre is megjelenik!

A Bevezetés a fotográfia világába című kétkötetes művet az előértékesítés szakaszában óriási kedvezménnyel vásárolhatod meg, a könyv anyagára épülő, általam személyesen vezetett online tanfolyammal együtt.

Kell nekem is!

Olvasd el a legfrissebb cikkeket!

Mi okozza az égbolt kiégését?

Kültéri felvételek esetén gyakori probléma, hogy napos időben vagy túl világos az égbolt, vagy a talaj túl sötét. Hiába igyekszünk köztes értékre fényt mérni, az óriási kontraszt ugyanúgy érzékelhető lesz a képen. A megoldás nem csak a beállításokban keresendő.

Olvass tovább

A tavasz jellegzetességei

A téli álmából ébredő természet mindannyiunkra hatással van. Az életerő, a vitalitás számtalan formájában nyilvánul meg, nem csak testi, hanem szellemi szinten is. Kreativitásunkat például kibontakoztathatjuk a tavasz szépségeiben.

Olvass tovább

Vignettálás

Fényképet effektezni akkor érdemes, ha az valódi értéket kölcsönöz a képnek. Vignettálással látványos eredményt érhetünk el, ha mértékkel alkalmazzuk. Annak ellenére, hogy a vignettálás az objektívek esetében nemkívánatos jelenség, az utómunka szoftverek egyik legkedveltebb eszköze.

Olvass tovább

Szajcz Anita további fényképei

Ölelés

Ismét egy csodálatos természetkép Anita jóvoltából. Ahogyan a művésznő többi képén is megfigyelhettük, az egyszerűség, a letisztultság, és az esztétika dominál. Ha mindenáron hibát kéne találnom a képben, akkor valószínűleg…

Orrszarvúbogár

Mintha csokival lenne leöntve a bogár, olyan szépen csillog. A kép letisztultsága, az egyszerű, de markáns vonalvezetés, és a csekély mélységélesség teszi lenyűgözővé a képet. A harmonizáló színekről nem is…

Felszállásra készen

Anita képei mindig jelentősen emelik a Képértékelő színvonalát. Most sincs ez másképp. Letisztult a kép, egyértelműen és művészien kommunikál. A kifinomult látás mellett jól látható a fotós technikai jártassága is.…

Megtépázott szárnyak

Gyönyörű letisztultság és harmónia jellemzi a képet, ahogyan ez visszaköszön Anita többi fényképén is. A sárga és zöld színek tökéletes harmóniában vannak. A kis mélységélesség - ami a nyitott rekesznek…

Búcsú

Gyönyörű szépen megkomponált közelkép a pitypangról, ami véleményem szerint inkább sorolható a művészképek közé. Tökéletes képalkotás, harmonikus színek és kontraszt jellemzi a képet.

Séta

Valóban kár lett volna kihagyni ezt a képet. A művészi jellegén túl akár egy történetet is elmesélhetne, ha ez lenne a célja. A HDR technika (magas dinamika tartomány) drámaian növeli…

Ebéd

Ismét egy minden szempontból tökéletes makróképet látunk Anitától. Túl azon, hogy a technikai kivitelezése tökéletes, a színharmónia is magáért beszél. Figyelemre méltó, gyönyörű munka!

Bakszakáll eső után

Gyönyörű kompozíció, természetes pasztell színek, tudatos fényképezés. Kár lenne belemagyarázni bármit is az értékelésbe, hiszen a kép úgy tökéletes, ahogy van.

Muslica

A kép leírásáról egy találós kérdés jutott eszembe. Honnan lehet felismerni a repülő mókust? Sast visz a hátán. Na, de térjünk át az értékelésre. Első látásra eléggé szembetűnő, hogy milyen…

Monokli

Így néz ki egy profi fotográfus szakember munkája. Ami nekem elsőre megtetszett a képben, az a nézőpont megválasztása és a vonalvezetés. Ez a kettő dinamikussá teszi a képet. A kis…

Miben nyújt segítséget neked ez a honlap?

Fénykpezésről szól egyszerűen és érthetően. Minden cikk és szolgáltatás ezt a célt szolgálja. Olvashatod a bejegyzéseket, írhatsz a Fórumba, vagy akár fényképeket is feltölthetsz értékelésre.

Elfogadsz tőlem egy ajándékot?

Írtam egy tippsorozatot, hogy egyre szebb és jobb képeket tudj készíteni. A tippek végtelenül egyszerűek és könnyen alkalmazhatóak. Szeretnéd ezeket megkapni?
Szeretném, igen!

Találkozzunk személyesen!

Szoktam tartani előadásokat, elméleti és gyakorlati tanfolyamokat, workshopokat. Gyere el egy neked leginkább tetsző képzésre, találkozzunk személyesen, és kérdezz bátran! Amiben tudok, segítek.

További információk

Technikai jellegű kérdésed a fórumban teheted fel, ha pedig üzeneted személyes, írj emailt!

Biográfia
Kapcsolatfelvételi adatok
Számlázás és adózás
Adatkezelési tájékoztató