Gyújtás

Oláh Ferenc
Oláh Ferenc

Gyújtás

A kép egy canon 550d géppel és egy 70-200L objektívvel, állványról, távkioldóval készült. A szikrákra hajtottam, néhány próbálkozás után sikerült a megfelelő pillanatot elkapni. :)

Értékelés

Ahogyan Ferenc is tette, kísérletezett a fény fényképezésével. Így lehet a legjobban elsajátítani a fényképezést. Ötletes a téma, a kivitelezés is jó. Látszik, hogy nem teljesen sötétben készült a kép, volt valamennyi oldalfény is, ami szépen megcsillantja a gyújtó fedelét. Az ilyen próbálkozások fogják hozni az egyre jobb produkciókat. Csak így tovább!

Negyedszerre is megjelenik!

A Bevezetés a fotográfia világába című kétkötetes művet az előértékesítés szakaszában óriási kedvezménnyel vásárolhatod meg, a könyv anyagára épülő, általam személyesen vezetett online tanfolyammal együtt.

Kell nekem is!

Olvasd el a legfrissebb cikkeket!

Mi okozza az égbolt kiégését?

Kültéri felvételek esetén gyakori probléma, hogy napos időben vagy túl világos az égbolt, vagy a talaj túl sötét. Hiába igyekszünk köztes értékre fényt mérni, az óriási kontraszt ugyanúgy érzékelhető lesz a képen. A megoldás nem csak a beállításokban keresendő.

Olvass tovább

A tavasz jellegzetességei

A téli álmából ébredő természet mindannyiunkra hatással van. Az életerő, a vitalitás számtalan formájában nyilvánul meg, nem csak testi, hanem szellemi szinten is. Kreativitásunkat például kibontakoztathatjuk a tavasz szépségeiben.

Olvass tovább

Vignettálás

Fényképet effektezni akkor érdemes, ha az valódi értéket kölcsönöz a képnek. Vignettálással látványos eredményt érhetünk el, ha mértékkel alkalmazzuk. Annak ellenére, hogy a vignettálás az objektívek esetében nemkívánatos jelenség, az utómunka szoftverek egyik legkedveltebb eszköze.

Olvass tovább

Oláh Ferenc további fényképei

Kamilla

Ez az előtétlencsével készült makrókép tökéletes, de ami legelsőre megfogott engem is, az a színharmónia. Kifejezetten jó, hogy a virág nem a kép közepére került.

Gyújtás

Ahogyan Ferenc is tette, kísérletezett a fény fényképezésével. Így lehet a legjobban elsajátítani a fényképezést. Ötletes a téma, a kivitelezés is jó. Látszik, hogy nem teljesen sötétben készült a kép,…

Miben nyújt segítséget neked ez a honlap?

Fénykpezésről szól egyszerűen és érthetően. Minden cikk és szolgáltatás ezt a célt szolgálja. Olvashatod a bejegyzéseket, írhatsz a Fórumba, vagy akár fényképeket is feltölthetsz értékelésre.

Elfogadsz tőlem egy ajándékot?

Írtam egy tippsorozatot, hogy egyre szebb és jobb képeket tudj készíteni. A tippek végtelenül egyszerűek és könnyen alkalmazhatóak. Szeretnéd ezeket megkapni?
Szeretném, igen!

Találkozzunk személyesen!

Szoktam tartani előadásokat, elméleti és gyakorlati tanfolyamokat, workshopokat. Gyere el egy neked leginkább tetsző képzésre, találkozzunk személyesen, és kérdezz bátran! Amiben tudok, segítek.

További információk

Technikai jellegű kérdésed a fórumban teheted fel, ha pedig üzeneted személyes, írj emailt!

Biográfia
Kapcsolatfelvételi adatok
Számlázás és adózás
Adatkezelési tájékoztató