Az Iszlám

Kocsis József
Kocsis József

Az Iszlám

A kép a kairói al-Nasszír Mohammed mecsetben készült. A XIV. sz.-ban épült mecset különlegessége, hogy nem fedi kupola. A kép talán visszaad valamit a mecset hangulatából, ugyanakkor kifejezi, hogy számomra mit jelent az Iszlám.

Értékelés

A boltívek mögül készített kép hűen tükrözi az Iszlám világ egy részét. Az alacsony fényérzékenység (ISO50) szerencsés választás volt, hiszen így a színek közel az eredeti pompájukban kerültek rögzítésre. Az exponálás is tökéletesen sikerült, hiszen a nagy kontraszt ellenére nincsenek kiégett területek, valamint a kép megvilágított részei részletgazdagok.

Olvasd el a legfrissebb cikkeket!

A tavasz jellegzetességei

A téli álmából ébredő természet mindannyiunkra hatással van. Az életerő, a vitalitás számtalan formájában nyilvánul meg, nem csak testi, hanem szellemi szinten is. Kreativitásunkat például kibontakoztathatjuk a tavasz szépségeiben.

Olvass tovább

Vignettálás

Fényképet effektezni akkor érdemes, ha az valódi értéket kölcsönöz a képnek. Vignettálással látványos eredményt érhetünk el, ha mértékkel alkalmazzuk. Annak ellenére, hogy a vignettálás az objektívek esetében nemkívánatos jelenség, az utómunka szoftverek egyik legkedveltebb eszköze.

Olvass tovább

Svenkelés

A mozgás érzékeltetése a legerőteljesebb fotográfiai kifejező eszköz. Amikor képes vagy dinamizmust, erőt, sebességet megjeleníteni a képen, akkor igazán hatásos felvételt készítettél. A svenkelés erre az egyik legjobb technika.

Olvass tovább

Kocsis József további fényképei

Az Iszlám

A boltívek mögül készített kép hűen tükrözi az Iszlám világ egy részét. Az alacsony fényérzékenység (ISO50) szerencsés választás volt, hiszen így a színek közel az eredeti pompájukban kerültek rögzítésre. Az…

Török pásztor

Igen, valóban a komponálás hagy némi kívánni valót maga után, azonban a téma és az expozíció teljesen rendben van. A kompozíció úgy lett volna tökéletes, ha a horizont vízszintes és…

Miben nyújt segítséget neked ez a honlap?

Fénykpezésről szól egyszerűen és érthetően. Minden cikk és szolgáltatás ezt a célt szolgálja. Olvashatod a bejegyzéseket, írhatsz a Fórumba, vagy akár fényképeket is feltölthetsz értékelésre.

Elfogadsz tőlem egy ajándékot?

Írtam egy tippsorozatot, hogy egyre szebb és jobb képeket tudj készíteni. A tippek végtelenül egyszerűek és könnyen alkalmazhatóak. Szeretnéd ezeket megkapni?
Szeretném, igen!

Találkozzunk személyesen!

Szoktam tartani előadásokat, elméleti és gyakorlati tanfolyamokat, workshopokat. Gyere el egy neked leginkább tetsző képzésre, találkozzunk személyesen, és kérdezz bátran! Amiben tudok, segítek.

További információk

Technikai jellegű kérdésed a fórumban teheted fel, ha pedig üzeneted személyes, írj emailt!

Biográfia
Kapcsolatfelvételi adatok
Számlázás és adózás
Adatkezelési tájékoztató