Feledésbe borul a világ

Kovács Nikolett
Kovács Nikolett

Feledésbe borul a világ

Canon EOS 550D, 18-135mm. A fotózás számomra egy hobbi, ami kikapcsol, elfeledteti velem az élet gondjait, bajait, egy szerelem, ami magával sodort. Próbaképp egyik barátnőmet fotóztam egy játszótéren. Kíváncsi vagyok a véleményekre, hogy van-e értelme tovább folytatni komolyabban? :)

Értékelés

Niki, szerintem ez nem kérdés! :) Ez a fénykép úgy tökéletes, ahogy van technikailag is, és a témaválasztást illetően is. Ha egy kicsit szabadjára engedjük a képzeletünket, akkor a fénykép szinte elmesél egy történetet számunkra.

Megjegyzés: a kép f/5.6 rekesszel, 1/200 zársebességgel, és 160 ISO fényérzékenységgel készült. Ennek az eredményét látjuk fent.

Hozzászólások

Tajti Krisztián

“A fotózás számodra egy hobbi,ami kikapcsol,elfeledteti veled az élet gondjait,bajait.Egy szerelem ami magával sodort!“Ezek után nem kérdés,h.van-e értelme folytatni a dolgot!Mondjon bárki,bármit!Ne mások miatt csináld hanem magad miatt!Pláne,hogy van hozzá érzéked ;)

2013-01-22 17:07:19 • Tajti Krisztián

Kovács Nikolett

Köszönöm :) igyekszem tovább menni ezen a vonalon és elsajátítani a szakmai dolgokat (is) :) szeptembertől pedig fotós suliba/képzésre fogok járni,imádom,ez egy életre szóló szerelem :)

2013-01-22 17:13:50 • Kovács Nikolett

Kovács Nikolett

További fotóim: http://pinterest.com/littlehagu/nikolett-kovacs-photography/ :)

2013-01-22 17:15:37 • Kovács Nikolett

Tajti Krisztián

Ha nem bánod akkor a közösségi oldaladon lévő képeket is megnézem ;)

2013-01-22 18:08:00 • Tajti Krisztián

Tajti Krisztián

A kommentet majd inkább oda írom!

2013-01-22 18:37:03 • Tajti Krisztián

Kovács Nikolett

Rendben,kíváncsian várom :)

2013-01-22 18:43:30 • Kovács Nikolett

Kovács Nikolett

Itt is vannak még fotók,bár ide leginkább azért dobtam ki őket,hogy majd visszatudjam nézni a fejlődésem http://www.facebook.com/MeeniePhotography

2013-01-22 18:46:49 • Kovács Nikolett

Tajti Krisztián

Erre gondoltam közösségi oldal alatt ;)Legalább is ezt találtam meg!

2013-01-22 18:50:56 • Tajti Krisztián

Kovács Nikolett

Akkor jó (: várom a kommenteket :D

2013-01-22 18:58:10 • Kovács Nikolett

Negyedszerre is megjelenik!

A Bevezetés a fotográfia világába című kétkötetes művet az előértékesítés szakaszában óriási kedvezménnyel vásárolhatod meg, a könyv anyagára épülő, általam személyesen vezetett online tanfolyammal együtt.

Kell nekem is!

Olvasd el a legfrissebb cikkeket!

Mi okozza az égbolt kiégését?

Kültéri felvételek esetén gyakori probléma, hogy napos időben vagy túl világos az égbolt, vagy a talaj túl sötét. Hiába igyekszünk köztes értékre fényt mérni, az óriási kontraszt ugyanúgy érzékelhető lesz a képen. A megoldás nem csak a beállításokban keresendő.

Olvass tovább

A tavasz jellegzetességei

A téli álmából ébredő természet mindannyiunkra hatással van. Az életerő, a vitalitás számtalan formájában nyilvánul meg, nem csak testi, hanem szellemi szinten is. Kreativitásunkat például kibontakoztathatjuk a tavasz szépségeiben.

Olvass tovább

Vignettálás

Fényképet effektezni akkor érdemes, ha az valódi értéket kölcsönöz a képnek. Vignettálással látványos eredményt érhetünk el, ha mértékkel alkalmazzuk. Annak ellenére, hogy a vignettálás az objektívek esetében nemkívánatos jelenség, az utómunka szoftverek egyik legkedveltebb eszköze.

Olvass tovább

Kovács Nikolett további fényképei

30-as évek

A kép összességében jó, néhány apró dolgot leszámítva. A megvágás vagy szűkebb lehetne, vagy sokkal tágabb. A lány feje fölött sem szükséges ennyi teret hagyni. Az árnyékok túlságosan kontúrosak, szerencsésebb…

Őrület

Ugyan a kép nem műteremben készült, azonban a kemény fény, és az általa vetett hangsúlyos árnyék ún. beauty hatást kelt. Teljesen rendben van a kép, valóban a régies divatfotók hangulatát…

Szimplán elveszni a részletekben

Igazán művészire sikeredett ez a kompozíció. A nagylátószög és az extrém perspektíva kifejezetten hangulatossá tette a látképet. Az f/11 értékre szűkített fényrekesznek köszönhetően kaptunk igazán nagy mélységélességet. A sárgás, meleg…

Fő az önbizalom

Alapvetően teljesen szabályos a képalkotás, leszámítva azt, hogy a modell térdben van megvágva. Ízületben soha nem vágunk! A helyes megoldás a combközépben való metszés lett volna. Az oldalról érkező lágy…

Feledésbe borul a világ

Niki, szerintem ez nem kérdés! :) Ez a fénykép úgy tökéletes, ahogy van technikailag is, és a témaválasztást illetően is. Ha egy kicsit szabadjára engedjük a képzeletünket, akkor a fénykép…

Miben nyújt segítséget neked ez a honlap?

Fénykpezésről szól egyszerűen és érthetően. Minden cikk és szolgáltatás ezt a célt szolgálja. Olvashatod a bejegyzéseket, írhatsz a Fórumba, vagy akár fényképeket is feltölthetsz értékelésre.

Elfogadsz tőlem egy ajándékot?

Írtam egy tippsorozatot, hogy egyre szebb és jobb képeket tudj készíteni. A tippek végtelenül egyszerűek és könnyen alkalmazhatóak. Szeretnéd ezeket megkapni?
Szeretném, igen!

Találkozzunk személyesen!

Szoktam tartani előadásokat, elméleti és gyakorlati tanfolyamokat, workshopokat. Gyere el egy neked leginkább tetsző képzésre, találkozzunk személyesen, és kérdezz bátran! Amiben tudok, segítek.

További információk

Technikai jellegű kérdésed a fórumban teheted fel, ha pedig üzeneted személyes, írj emailt!

Biográfia
Kapcsolatfelvételi adatok
Számlázás és adózás
Adatkezelési tájékoztató