Kicsi lila

Nagy Petra
Nagy Petra

Kicsi lila

Ezt a képet eső után készítettem, igyekeztem, hogy jól látszódjanak az esőcseppek. A képet egy Fuji Finepix S1600-as géppel csináltam.

Értékelés

Nagyon szépen harmonizálnak a kép színei. Az kifejezetten jó, hogy nem a kép közepére került a virág, így viszont a szirmok végei lemaradtak. Vagy nagyon vágjuk meg, vagy komponáljuk azt is a képbe.  De kicsit nem érdemes vágni, mert így hiányérzetet kelt. Amúgy szép munka.

Olvasd el a legfrissebb cikkeket!

A tavasz jellegzetességei

A téli álmából ébredő természet mindannyiunkra hatással van. Az életerő, a vitalitás számtalan formájában nyilvánul meg, nem csak testi, hanem szellemi szinten is. Kreativitásunkat például kibontakoztathatjuk a tavasz szépségeiben.

Olvass tovább

Vignettálás

Fényképet effektezni akkor érdemes, ha az valódi értéket kölcsönöz a képnek. Vignettálással látványos eredményt érhetünk el, ha mértékkel alkalmazzuk. Annak ellenére, hogy a vignettálás az objektívek esetében nemkívánatos jelenség, az utómunka szoftverek egyik legkedveltebb eszköze.

Olvass tovább

Svenkelés

A mozgás érzékeltetése a legerőteljesebb fotográfiai kifejező eszköz. Amikor képes vagy dinamizmust, erőt, sebességet megjeleníteni a képen, akkor igazán hatásos felvételt készítettél. A svenkelés erre az egyik legjobb technika.

Olvass tovább

Nagy Petra további fényképei

Kicsi lila

Nagyon szépen harmonizálnak a kép színei. Az kifejezetten jó, hogy nem a kép közepére került a virág, így viszont a szirmok végei lemaradtak. Vagy nagyon vágjuk meg, vagy komponáljuk azt…

Szív a szerelmesekkel

A háttér elmosódása a nyitott rekesznek köszönhető, mivel ilyenkor a mélységélesség lecsökken. Minél tágabb a rekesz, annál kisebb az élességi tartomány is. A kép feltehetően magas fényérzékenységgel készült, amire a…

Miben nyújt segítséget neked ez a honlap?

Fénykpezésről szól egyszerűen és érthetően. Minden cikk és szolgáltatás ezt a célt szolgálja. Olvashatod a bejegyzéseket, írhatsz a Fórumba, vagy akár fényképeket is feltölthetsz értékelésre.

Elfogadsz tőlem egy ajándékot?

Írtam egy tippsorozatot, hogy egyre szebb és jobb képeket tudj készíteni. A tippek végtelenül egyszerűek és könnyen alkalmazhatóak. Szeretnéd ezeket megkapni?
Szeretném, igen!

Találkozzunk személyesen!

Szoktam tartani előadásokat, elméleti és gyakorlati tanfolyamokat, workshopokat. Gyere el egy neked leginkább tetsző képzésre, találkozzunk személyesen, és kérdezz bátran! Amiben tudok, segítek.

További információk

Technikai jellegű kérdésed a fórumban teheted fel, ha pedig üzeneted személyes, írj emailt!

Biográfia
Kapcsolatfelvételi adatok
Számlázás és adózás
Adatkezelési tájékoztató