Szív a szerelmesekkel

Nagy Petra
Nagy Petra

Szív a szerelmesekkel

Ez a kép a nyakláncomat ábrázolja, amin a barátom nevének a kezdőbetűje található. A háttérben homályosan látszik a párommal készült közös képünk. igazából pont ez fogott meg az egészben, hogy a kép csak homályosan látszik. És emellett kiemeli a rózsákat is, ami jól körbeöleli az említett nyakláncot.
Fuji Finepix S1600

Értékelés

A háttér elmosódása a nyitott rekesznek köszönhető, mivel ilyenkor a mélységélesség lecsökken. Minél tágabb a rekesz, annál kisebb az élességi tartomány is. A kép feltehetően magas fényérzékenységgel készült, amire a szemcsézettségből lehet következtetni.

Olvasd el a legfrissebb cikkeket!

Vignettálás

Fényképet effektezni akkor érdemes, ha az valódi értéket kölcsönöz a képnek. Vignettálással látványos eredményt érhetünk el, ha mértékkel alkalmazzuk. Annak ellenére, hogy a vignettálás az objektívek esetében nemkívánatos jelenség, az utómunka szoftverek egyik legkedveltebb eszköze.

Olvass tovább

Svenkelés

A mozgás érzékeltetése a legerőteljesebb fotográfiai kifejező eszköz. Amikor képes vagy dinamizmust, erőt, sebességet megjeleníteni a képen, akkor igazán hatásos felvételt készítettél. A svenkelés erre az egyik legjobb technika.

Olvass tovább

A harmónia megteremtése

Harmónia nélkül nem jöhet létre tetszetős alkotás. Hiánya önmagában megakadályozza a kompozíció egységét. Minden valamirevaló fényképen felfedezhetünk összhangot, ami a számos képi elemből összefüggő egészet alkot. Hogyan nyilvánul meg mindez a gyakorlatban?

Olvass tovább

Nagy Petra további fényképei

Kicsi lila

Nagyon szépen harmonizálnak a kép színei. Az kifejezetten jó, hogy nem a kép közepére került a virág, így viszont a szirmok végei lemaradtak. Vagy nagyon vágjuk meg, vagy komponáljuk azt…

Szív a szerelmesekkel

A háttér elmosódása a nyitott rekesznek köszönhető, mivel ilyenkor a mélységélesség lecsökken. Minél tágabb a rekesz, annál kisebb az élességi tartomány is. A kép feltehetően magas fényérzékenységgel készült, amire a…

Miben nyújt segítséget neked ez a honlap?

Fénykpezésről szól egyszerűen és érthetően. Minden cikk és szolgáltatás ezt a célt szolgálja. Olvashatod a bejegyzéseket, írhatsz a Fórumba, vagy akár fényképeket is feltölthetsz értékelésre.

Elfogadsz tőlem egy ajándékot?

Írtam egy tippsorozatot, hogy egyre szebb és jobb képeket tudj készíteni. A tippek végtelenül egyszerűek és könnyen alkalmazhatóak. Szeretnéd ezeket megkapni?
Szeretném, igen!

Találkozzunk személyesen!

Szoktam tartani előadásokat, elméleti és gyakorlati tanfolyamokat, workshopokat. Gyere el egy neked leginkább tetsző képzésre, találkozzunk személyesen, és kérdezz bátran! Amiben tudok, segítek.

További információk

Technikai jellegű kérdésed a fórumban teheted fel, ha pedig üzeneted személyes, írj emailt!

Biográfia
Kapcsolatfelvételi adatok
Számlázás és adózás
Adatkezelési tájékoztató