Dunakanyar másként

Dunakanyar másként

Fotó: Soltész Zoltán

Gyermekkoromban megragadott a tiszai ártéri edők buja növényzete és gazdag madár világa. Mos sikerült Verőcénél egy hasonló, dús növényzetű dunaparti szakaszra lejunom. Engem lenyúgözött a látvány és az a végtelen békesség amit ott éreztem A kép Nikon D90-es kamerával készült

Köszönöm, hogy megosztod!

Értékelés

Valóban nagyon szép, nyugtató hatást kelt a Dunakanyarnál készült felvétel. Viszont a fotóalany elhelyezése a képen nem túl szerencsés. Ha a táj a lényeg, akkor bármely személy zavaró lehet a képen. Ha viszont portét készítünk, akkor pedig sokkal hangsúlyosabbá kell tenni a fotóalanyt, akár úgy, hogy a kép előterébe komponáljuk.

Tetszett Zoltán fényképe? Ha igen, akkor tiszteld meg őt annyival, hogy nyomsz neki egy lájkot! Köszi!

Soltész Zoltán további képei

Naplemente a tópartonAlkony a Medvesen Tavaszi virágTóparti estikékPatakocskaFelleg várSomoskő váraEz is a DunakanyarAlkonyati tájképAz út végénAranyszínű erdőÁtjáró

Te mit gondolsz erről a képről?

Ha hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be! Bejelentkezés

Killer Jánosné(Zója)

2014-04-08 19:20:06

Ilyen fényképezésben szerintem nagyon fontos hogy az arc ne legyen napfoltos - ha portré készül.

Soltész Zoltán

2014-04-09 15:20:19

Kedves Zója. Örülök a véleményének, mert látom van szeme a fotózáshoz. Számomra a kép nem szokványosságát az adja, amit pont észrevételez. Mivel más individumok vagyunk, így mindnyájunknak más az értékrendje. Ez így van redjén. A kép első ránézésre nem tűnik nagy dolognak. De a fényviszonyokat tekintve, már nem egy standard beállítást igényelt az elkészítése. Sok minden van egyidejűleg a képen, ami ellenfény, így az alany arca, sőt tovább megyek még a fatörzse is, ami más fény igényű.Én úgy érzem technikailag jól sikerült a kép, mert semmi nem lett sem túl, sen alulexponált.Az a napfolt viszont kellett az arc kontrasztosságához. Esztétikailag én is sok kifogást tudnék még mondani, de maradjunk most a technikai megoldás vonalán. Köszönöm, hogy időt szakított a kép értékelésére.

Hogyan válassz fényképezőgépet?

Milyen fényképezőgépet érdemes vásárolni? Mi a legjobb választás annak, aki szeretne megtanulni fényképezni, esetleg munkát szeretne vállalni? Mi a jelentősége a tükörreflexes gépeknek? Elsősorban ezekre a kérdésekre adja meg a választ ez a kis útmutató.

Mivel a Fórumban újra és újra találkozom olyan kérdésekkel, amelyekre már számos esetben megadtam a választ, így ideje volt, hogy megszülessen ez az ebook, ami tartalmaz minden fontos tudnivalót a megfelelő gép kiválasztásához. Ingyenes, nem kell érte fizetni semmit. Mindenkinek elküldöm e-mailben, aki feliratkozik a 101 Fotótipp sorozatra.

Neked is sok szeretettel ajánlom, ha tervezed a gépvásárlást, illetve szeretnél egyre szebb képeket készíteni. Mindkettőhöz segítséget nyújt számodra a 101 Fotótipp sorozat!

Tovább

Nézd meg ezeket a képeket is!

  • Csobbanás
  • Enyészet lépcsője
  • A huncut csokitortaevő
  • Ázott ring
  • Mint a mesében
  • Tavasz
  • Gleninchaquin Park
  • Fények játéka
  • Magány
  • Színes körforgás