Tűzhalál

Katona Vilmos
Katona Vilmos

Tűzhalál

Ez egy hosszú záridős felvétel. A láng hatást pedig úgy értem el, hogy egy apró méretű zseblámpára sárga krepp papírt erősítettem, henger alakban és ezt pörgettem a koponya körül.

Értékelés

Nagyon ötletes megoldás! Ez a kép tökéletesen érzékelteti, hogy milyen az, amikor a zár sokáig nyitva van. Az idő alatt minden a képre kerül. Jó lett az expozíció is.

Hozzászólások

Katona Vilmos

Köszönöm!

2012-10-08 17:54:57 • Katona Vilmos

Szalay Krisztián

Nagyon szívesen!

2012-10-08 18:22:27 • Szalay Krisztián

Negyedszerre is megjelenik!

A Bevezetés a fotográfia világába című kétkötetes művet az előértékesítés szakaszában óriási kedvezménnyel vásárolhatod meg, a könyv anyagára épülő, általam személyesen vezetett online tanfolyammal együtt.

Kell nekem is!

Olvasd el a legfrissebb cikkeket!

Mi okozza az égbolt kiégését?

Kültéri felvételek esetén gyakori probléma, hogy napos időben vagy túl világos az égbolt, vagy a talaj túl sötét. Hiába igyekszünk köztes értékre fényt mérni, az óriási kontraszt ugyanúgy érzékelhető lesz a képen. A megoldás nem csak a beállításokban keresendő.

Olvass tovább

A tavasz jellegzetességei

A téli álmából ébredő természet mindannyiunkra hatással van. Az életerő, a vitalitás számtalan formájában nyilvánul meg, nem csak testi, hanem szellemi szinten is. Kreativitásunkat például kibontakoztathatjuk a tavasz szépségeiben.

Olvass tovább

Vignettálás

Fényképet effektezni akkor érdemes, ha az valódi értéket kölcsönöz a képnek. Vignettálással látványos eredményt érhetünk el, ha mértékkel alkalmazzuk. Annak ellenére, hogy a vignettálás az objektívek esetében nemkívánatos jelenség, az utómunka szoftverek egyik legkedveltebb eszköze.

Olvass tovább

Katona Vilmos további fényképei

Tűzhalál

Nagyon ötletes megoldás! Ez a kép tökéletesen érzékelteti, hogy milyen az, amikor a zár sokáig nyitva van. Az idő alatt minden a képre kerül. Jó lett az expozíció is.

Szfinx

A macsek tényleg olyan mintha a Szfinx lenne. Nagyon szépen beállított és exponált a kép. Kifejezetten jó a sötét háttér, ami előkelően kiemeli a kis bajszost. Talán a mélységélessége lehetne…

Celebek

Igen, érdekes fickók, az biztos. A kép tökéletesen exponált, a szórt fény egyenletes megvilágítást ad. A megvágást lehetne kicsit szűkebbre venni, hogy ne a fotós háta domináljon a képen. Egyébként…

Nem jöttél

Igazán remekül érzékelteti az idő múlását a kép, ahogyan az elszívott csikkek a kép témájaként a fókuszban elhelyezkednek, és az életlen háttérben a távozó ember elsétál. A kép némi utómunkán…

Miben nyújt segítséget neked ez a honlap?

Fénykpezésről szól egyszerűen és érthetően. Minden cikk és szolgáltatás ezt a célt szolgálja. Olvashatod a bejegyzéseket, írhatsz a Fórumba, vagy akár fényképeket is feltölthetsz értékelésre.

Elfogadsz tőlem egy ajándékot?

Írtam egy tippsorozatot, hogy egyre szebb és jobb képeket tudj készíteni. A tippek végtelenül egyszerűek és könnyen alkalmazhatóak. Szeretnéd ezeket megkapni?
Szeretném, igen!

Találkozzunk személyesen!

Szoktam tartani előadásokat, elméleti és gyakorlati tanfolyamokat, workshopokat. Gyere el egy neked leginkább tetsző képzésre, találkozzunk személyesen, és kérdezz bátran! Amiben tudok, segítek.

További információk

Technikai jellegű kérdésed a fórumban teheted fel, ha pedig üzeneted személyes, írj emailt!

Biográfia
Kapcsolatfelvételi adatok
Számlázás és adózás
Adatkezelési tájékoztató