Az ablakon túl

Szabó Tamás
Szabó Tamás

Az ablakon túl

Ezt a képet 3 képből raktam össze. 1 túlexponált, 1 normál, és 1 alul exponált képből. Nem erre az eredményre számítottam, viszont így is tetszik.
Olympus SP590UZ típusú géppel.

Értékelés

Tamás képe egy mestermunka. A kép a maga természetességében és színeiben a kisfilmes fényképezés korszakát idézi, azonban digitális technikáról van szó, ahogyan ezt a leírásban is olvashatjuk. A három különböző expozíciós érték tette lehetővé, hogy a világos és a sötét részek is részletgazdagok legyenek. Nagyon szép munka!

Hozzászólások

Barka Andrea

Gratulálok! Valóban szép.

2011-11-29 18:13:58 • Barka Andrea

Olvasd el a legfrissebb cikkeket!

A tavasz jellegzetességei

A téli álmából ébredő természet mindannyiunkra hatással van. Az életerő, a vitalitás számtalan formájában nyilvánul meg, nem csak testi, hanem szellemi szinten is. Kreativitásunkat például kibontakoztathatjuk a tavasz szépségeiben.

Olvass tovább

Vignettálás

Fényképet effektezni akkor érdemes, ha az valódi értéket kölcsönöz a képnek. Vignettálással látványos eredményt érhetünk el, ha mértékkel alkalmazzuk. Annak ellenére, hogy a vignettálás az objektívek esetében nemkívánatos jelenség, az utómunka szoftverek egyik legkedveltebb eszköze.

Olvass tovább

Svenkelés

A mozgás érzékeltetése a legerőteljesebb fotográfiai kifejező eszköz. Amikor képes vagy dinamizmust, erőt, sebességet megjeleníteni a képen, akkor igazán hatásos felvételt készítettél. A svenkelés erre az egyik legjobb technika.

Olvass tovább

Szabó Tamás további fényképei

Téli álom

Szerencsés választás volt a szürkeárnyalatos megoldás, hiszen így a lámpa fénye így egész más hatást kelt. Szépen kiemeli a megvilágított havas utcát az éjszakai égbolt kontrasztja. A kép előterébe helyezett…

Félelem

A kontrasztos kép hűen tükrözi a sötét erdő hangulatát. A függőleges vonalvezetés elbírta volna az álló formátumot is, azonban így is kifejező a fénykép.

Az ablakon túl

Tamás képe egy mestermunka. A kép a maga természetességében és színeiben a kisfilmes fényképezés korszakát idézi, azonban digitális technikáról van szó, ahogyan ezt a leírásban is olvashatjuk. A három különböző…

Miben nyújt segítséget neked ez a honlap?

Fénykpezésről szól egyszerűen és érthetően. Minden cikk és szolgáltatás ezt a célt szolgálja. Olvashatod a bejegyzéseket, írhatsz a Fórumba, vagy akár fényképeket is feltölthetsz értékelésre.

Elfogadsz tőlem egy ajándékot?

Írtam egy tippsorozatot, hogy egyre szebb és jobb képeket tudj készíteni. A tippek végtelenül egyszerűek és könnyen alkalmazhatóak. Szeretnéd ezeket megkapni?
Szeretném, igen!

Találkozzunk személyesen!

Szoktam tartani előadásokat, elméleti és gyakorlati tanfolyamokat, workshopokat. Gyere el egy neked leginkább tetsző képzésre, találkozzunk személyesen, és kérdezz bátran! Amiben tudok, segítek.

További információk

Technikai jellegű kérdésed a fórumban teheted fel, ha pedig üzeneted személyes, írj emailt!

Biográfia
Kapcsolatfelvételi adatok
Számlázás és adózás
Adatkezelési tájékoztató