Mosolygó maci

Dubovánszky Zsolt
Dubovánszky Zsolt

Mosolygó maci

Mosoly a medve arckifejezésében.
A mosolytól mindenki rószaszínben látja a világot.
Samsung WB5500 1/100 f4,5 ISO 200

Értékelés

Nem ismerem a medvék arckifejezését, ezért nem biztos, hogy én mosolyogtam volna fényképezés közben, úgyhogy a kép elkészítésért külön gratulálok az alkotónak!

A medve tekintélyes termetét tovább lehetett volna hangsúlyozni egy alacsonyabb nézőpont megválasztásával. Valamint az érdektelen háttér is jobban kiemelné az állatot, ha az az élességi tartományon kívül esne, amit a teljesen nyitott rekesszel érhetünk el.

Hozzászólások

Dubovánszky Zsolt

Nagyon köszönöm az értékelést, ezt tényleg hasznos tanács!

2012-08-10 06:59:12 • Dubovánszky Zsolt

Szalay Krisztián

Nagyon szívesen!

2012-08-12 22:25:31 • Szalay Krisztián

Negyedszerre is megjelenik!

A Bevezetés a fotográfia világába című kétkötetes művet az előértékesítés szakaszában óriási kedvezménnyel vásárolhatod meg, a könyv anyagára épülő, általam személyesen vezetett online tanfolyammal együtt.

Kell nekem is!

Olvasd el a legfrissebb cikkeket!

Mi okozza az égbolt kiégését?

Kültéri felvételek esetén gyakori probléma, hogy napos időben vagy túl világos az égbolt, vagy a talaj túl sötét. Hiába igyekszünk köztes értékre fényt mérni, az óriási kontraszt ugyanúgy érzékelhető lesz a képen. A megoldás nem csak a beállításokban keresendő.

Olvass tovább

A tavasz jellegzetességei

A téli álmából ébredő természet mindannyiunkra hatással van. Az életerő, a vitalitás számtalan formájában nyilvánul meg, nem csak testi, hanem szellemi szinten is. Kreativitásunkat például kibontakoztathatjuk a tavasz szépségeiben.

Olvass tovább

Vignettálás

Fényképet effektezni akkor érdemes, ha az valódi értéket kölcsönöz a képnek. Vignettálással látványos eredményt érhetünk el, ha mértékkel alkalmazzuk. Annak ellenére, hogy a vignettálás az objektívek esetében nemkívánatos jelenség, az utómunka szoftverek egyik legkedveltebb eszköze.

Olvass tovább

Dubovánszky Zsolt további fényképei

Mosolygó maci

Nem ismerem a medvék arckifejezését, ezért nem biztos, hogy én mosolyogtam volna fényképezés közben, úgyhogy a kép elkészítésért külön gratulálok az alkotónak! A medve tekintélyes termetét tovább lehetett volna hangsúlyozni…

Egyiptom holdfényben

Ahogyan a kép leírásából is jól látszik, 4 másodpercre volt szükség ahhoz, hogy a kép kirajzolódjon a Hold fényében. Érdemes lett volna a képet szűk rekesszel és alacsonyabb ISO értékkel…

Miben nyújt segítséget neked ez a honlap?

Fénykpezésről szól egyszerűen és érthetően. Minden cikk és szolgáltatás ezt a célt szolgálja. Olvashatod a bejegyzéseket, írhatsz a Fórumba, vagy akár fényképeket is feltölthetsz értékelésre.

Elfogadsz tőlem egy ajándékot?

Írtam egy tippsorozatot, hogy egyre szebb és jobb képeket tudj készíteni. A tippek végtelenül egyszerűek és könnyen alkalmazhatóak. Szeretnéd ezeket megkapni?
Szeretném, igen!

Találkozzunk személyesen!

Szoktam tartani előadásokat, elméleti és gyakorlati tanfolyamokat, workshopokat. Gyere el egy neked leginkább tetsző képzésre, találkozzunk személyesen, és kérdezz bátran! Amiben tudok, segítek.

További információk

Technikai jellegű kérdésed a fórumban teheted fel, ha pedig üzeneted személyes, írj emailt!

Biográfia
Kapcsolatfelvételi adatok
Számlázás és adózás
Adatkezelési tájékoztató