Reggel

Flaisz Tamás
Flaisz Tamás

Reggel

Miután a reggeli kávé efogyasztódott, jutott eszembe félkómásan, hogy megörökítem az asztali csendéletet. Sajnos a csészére tűző hajnali napsugárról lemaradtam, pedig az adta az ihletet.

Értékelés

Valóban szépek a kora reggeli fények, de így sem rossz a kép. Nagyon jó a kompozíció több szempontból is. A kávéscsésze a legvilágosabb terület a képen, így az vonzza elsőként a tekintetet. Nagyon helyesen, az aranymetszés szabálya szerint ki lett mozdítva a középpontból, így megtöri az egyhangúságot. A kis mélységélesség is a téma kiemelésében segít. Ugyan a fókusz a telefon szélére esett, ezt érdemes lett volna áthelyezni a csészére, hiszen az a fő témánk.

Olvasd el a legfrissebb cikkeket!

A tavasz jellegzetességei

A téli álmából ébredő természet mindannyiunkra hatással van. Az életerő, a vitalitás számtalan formájában nyilvánul meg, nem csak testi, hanem szellemi szinten is. Kreativitásunkat például kibontakoztathatjuk a tavasz szépségeiben.

Olvass tovább

Vignettálás

Fényképet effektezni akkor érdemes, ha az valódi értéket kölcsönöz a képnek. Vignettálással látványos eredményt érhetünk el, ha mértékkel alkalmazzuk. Annak ellenére, hogy a vignettálás az objektívek esetében nemkívánatos jelenség, az utómunka szoftverek egyik legkedveltebb eszköze.

Olvass tovább

Svenkelés

A mozgás érzékeltetése a legerőteljesebb fotográfiai kifejező eszköz. Amikor képes vagy dinamizmust, erőt, sebességet megjeleníteni a képen, akkor igazán hatásos felvételt készítettél. A svenkelés erre az egyik legjobb technika.

Olvass tovább

Flaisz Tamás további fényképei

Toboz naplementében

Az alacsony szögből érkező napfény meleg tónusai szépen kiemelik a növény és tobozai textúráját, felületét. A háttér kellően életlen ahhoz, hogy a főtéma leválljon róla. A tobozok irányából fakadóan szerencsésebb…

Reggel

Valóban szépek a kora reggeli fények, de így sem rossz a kép. Nagyon jó a kompozíció több szempontból is. A kávéscsésze a legvilágosabb terület a képen, így az vonzza elsőként…

Miben nyújt segítséget neked ez a honlap?

Fénykpezésről szól egyszerűen és érthetően. Minden cikk és szolgáltatás ezt a célt szolgálja. Olvashatod a bejegyzéseket, írhatsz a Fórumba, vagy akár fényképeket is feltölthetsz értékelésre.

Elfogadsz tőlem egy ajándékot?

Írtam egy tippsorozatot, hogy egyre szebb és jobb képeket tudj készíteni. A tippek végtelenül egyszerűek és könnyen alkalmazhatóak. Szeretnéd ezeket megkapni?
Szeretném, igen!

Találkozzunk személyesen!

Szoktam tartani előadásokat, elméleti és gyakorlati tanfolyamokat, workshopokat. Gyere el egy neked leginkább tetsző képzésre, találkozzunk személyesen, és kérdezz bátran! Amiben tudok, segítek.

További információk

Technikai jellegű kérdésed a fórumban teheted fel, ha pedig üzeneted személyes, írj emailt!

Biográfia
Kapcsolatfelvételi adatok
Számlázás és adózás
Adatkezelési tájékoztató