Portréfotózás és világítás
A klasszikus portréfotózás és műtermi világítás alapjai

A szabályos portré fényképezésének vannak sajátosságai, amelyek együttese alkotja az igazán szép, harmonikus és látványos felvételt. A fény iránya, jellege, összhatása ugyanúgy szerepet játszik, mint a komponálási technikák. A Portréfotó Workshop ezeket az információkat adja át elméleti és gyakorlati formában is. Ezzel a tudással jelentősen jobb portrékat fogsz tudni készíteni nem csak műteremben, hanem a szabadban is.

Ezen a foglalkozáson legfeljebb 2 fő vehet részt. Ez azért van, hogy maximális figyelmet és korrekciót tudj kapni. Majdnem olyan mint az egyéni képzés. Annyi a különbség, hogy rajtad kívül még egy résztvevő lesz jelen.

Az elmélet ismertetése közben gyakorolatban is kipróbáljuk az elhangzottakat, így garantáltan te is fotózni fogsz. Azt szeretnénk elérni, hogy bárkiről tudj jó fotókat készíteni, függetlenül attól, hogy modell az illető vagy sem, ezért egymáson fognak gyakorloni a résztvevők. Megtanulod, hogyan állítsd be a modelled úgy, hogy előnyös fotót készíthess róla, és hogyan kommunikálj vele. Ráadásul a sok új információ és élmény mellett jó eséllyel néhány remek saját portréval térsz haza.

Ízelítő a témából

Megismerkedsz a műtermi lámpákkal, fényformálókkal és más kiegészítőkkel, a derítőlappal, diffúzorral, és meg is tanulod őket használni. Erre még akkor is szükséged lehet, ha nem műtermi körülmények között fényképezel.

Megtanulod az alapvető világítási technikákat, megérted, hogy mitől lesz szép egy kép, érteni fogod a kontraszt szerepét, és mindezt saját magad fogod megtapasztalni gyakorlás közben.

Valamint az alábbi kérdésekre is választ fogsz kapni, amiről teljes bizonyosságot szerzel a workshop során:

• Melyik eszközt mire használjuk?
• Milyen megvilágítási módok vannak, és milyen hatást érhetünk el velük?
• Hogyan formáld modelled a fények segítségével?
• Hogyan állítsd be a fotóalanyt?
• Hogyan készíthetsz előnyös portrét egy teltebb modellről?
• Hogyan lehet szépen kiemelni a hajkoronát és a test kontúrját?

Mindezen kívül bármilyen felmerülő kérdésedre szívesen válaszolok.

Jelentkezz a workshopra!

Minden hely foglalt! A workshopra a jelentkezést lezártam.