Fórum / Általános fényképezés / Milyen Nikon DSLR gépet érdemes venni kezdőként?

Milyen Nikon DSLR gépet érdemes venni kezdőként?

Létrehozta: Laufer Gyöngyi66 hozzászólás

Szalay Krisztián

Kedves Cintia!

Először is neked is ajánlom szíves figyelmedbe azt a cikket, amit néhány hozzászólással korábban Gyöngyinek ajánlottam. Abban minden benne van, amit általánosságban tudni érdemes a fényképezőgép kiválasztásáról.

A két márka közül teljesen mindegy, hogy melyiket választod. Ha teheted, menj be olyan szaküzletbe, ahol mindkettőt kézbe tudod venni, mert az első benyomás itt is sokat számít. Vagy az egyik, vagy a másik szimpatikusabb lesz. Válaszd azt. Érdemi különbséget nem nagyon fogsz találni a belépő gépek között. Megközelítőleg ugyanazt várhatod el minőség szempontjából.

Objektívek közül a 18-105-ös kitobit javaslom kezdésnek. Elég nagy tartományt átfog ahhoz, hogy tudj tájképeket és akár közeli portrékat is fényképezni. Aztán ahogy belejössz a dologba, vásárolhatsz minőségi objektíveket. Indulásnak teljesen jó lesz.

Bízom benne, hogy tudtam segíteni, és a cikket mindenképp olvasd el!
Szép hétvégét kívánok viszont!

Üdv,
Krisztián

2016-11-12 20:48:45 • Szalay Krisztián

Szalay Krisztián

Gyöngyi, nagyon szívesen!

2016-11-12 20:41:48 • Szalay Krisztián

Szabó B. Cintia

Kedves Krisztián!
Régóta foglalkoztat már a fényképezés művészete, eddig azonban nem volt lehetőségem komolyabban foglalkozni vele. A közeljövőben szeretném megvásárolni életem első, belépő szintű tükörreflexes gépét, elsősorban Canont vagy Nikont.
Ezzel kapcsolatban szeretném kikérni a véleményed.
Ami nagyon érdekel, az a táncos portréfotózás és színpadi táncfotózás. A másik, pedig a tájképfotózás lenne. Tudnál esetleg tippeket adni, hogy milyen vázat ill. objektíve(ke)t érdemes vásárolnom, amikkel a legjobb eredményt tudnám elérni kezdőként ezekben a témákban? A legotpimálisabb az lenne persze, ha mindkét témára alkalmas felszerelésem lenne, hosszabb távon ez lesz a cél.
Nagyon köszi előre is a segítséged!
Szép hétvégét!
Cintia

2016-11-11 15:47:43 • Szabó B. Cintia

Laufer Gyöngyi

Köszönöm választ!
A cikket is olvastam már, továbbra is követem az oldalt.

2016-11-10 15:02:44 • Laufer Gyöngyi

Szalay Krisztián

Kedves Gyöngyi!

Véleményem szerint érdemes a D5300-at választani, mégis egy kategóriával magasabb mint a D3300. Ezek a gépek nem az örökkévalóságnak vannak tervezve. Arra jók, hogy működnek néhány évig, aztán úgyis lesz csere. Ahhoz, hogy tanulj és szép képeket készíts, tökéletes. Amikor már tudatosan fényképezel, vehetsz hozzá minőségi objektíveket.

Továbbá ajánlom szíves figyelmedbe ezt a cikket.

Előre is jó fotózást kívánok!

2016-11-10 14:04:42 • Szalay Krisztián

Laufer Gyöngyi

Kedves Krisztián és mindenki akit a téma érdekelhet!

A közeli jövőben meg szeretném venni életem első komolyabb gépét. Nagyon sokat olvastam már a témában, kértem pár tanácsot barátoktól is, akik már egy ideje fotóznak és ennek eredményeként 2 gépre szűkítettem a lehetőségek körét: Nikon D3300 és Nikon D5300.

Miután sikerült szűkíteni a kört elolvastam néhány teszt témájú cikket, illetve olyanokat, amik kifejezetten ezt a két típust hasonlítják össze, de még mindig nem tudok dönteni abban, hogy érdemes-e többet költeni a D5300-ra, hiszen nagyon sok ponton ugyanúgy vagy hasonlóan teljesítenek.

Elsősorban egy jó hobbifotós szintjére szeretnék eljutni, de meg akarom adni annak is a lehetőségét, hogy a gép lecserélése nélkül is tudjak egyre izgalmasabb és jobb minőségű képeket készíteni. Tudom, hogy ez talán sokkal inkább függ az objektívektől, és hogy ezekbe kell igazán majd pénzt fektetni, de fontos lenne hogy a váz hosszú távon is használható legyen és jól kiszolgálja az objektíveket. (ha ez a logika helyes? :) )

A táj és városfotózás (utcaképek, emberek) érdekel leginkább, viszont egy későbbi ponton talán belekóstolnék a portréfotózásba, és a lakberendezési témájú képek készítésébe is. Anyagilag nem mennék a D5300 ára fölé.

Tudnál nekem segíteni a döntésben? Illetve ha véleményed szerint más DSLR típussal kellene kezdeni, akár más márkával akkor arról is szívesen olvasnék többet. Természetesen mások meglátásait is örömmel veszem. Nekem valamiért a Nikonhoz húz a szívem, de ha meggyőzőek az érvek el tudom engedni.

Nagyon köszönöm előre is a választ!

Üdv,
Gyöngyi

2016-11-08 19:11:42 • Laufer Gyöngyi

Olvasd el a legfrissebb cikkeket!

A klasszikus fotográfia értéke

A fotográfiára mindannyian másképp tekintünk. Eltérő céllal végezzük, így az általunk előnyben részesített technika, az alkalmazott eljárás módja, a körülmények és a kapcsolódó műveletek is igen széles palettán mozognak. Van aki az innovatív megoldásokat keresi, másokat a hagyományos eljárások, a fotográfia klasszikus értékei hoznak lázba. Mindkét utat járhatjuk, de melyik az igazán nekünk való?

Olvass tovább

Merre tovább?

A változás a fotográfiát sem kerüli el, és ebben velem együtt te is érintett vagy. Feltehetően azért jársz ezen az oldalon, mert szeretnéd megérteni a fényképezést, én pedig szeretném megértetni azt. Felmerül azonban a kérdés, hogy tényleg szükség van erre? Miért tanulunk, mit nyerünk vele?

Olvass tovább

Fényképezzünk ködben!

A köd rendkívül hatásos vizuális kifejezőeszköz. Érzelmet és hangulatot közvetít, az évszak jellegzetességeivel ruházza fel a tájat, mélységet ad a kompozíciónak és kiemeli a fő motívumokat. Erőteljes emocionális hatásának köszönhetően kifejezőbbé teszi azon témák üzenetét, melyek összhangban vannak ezzel az atmoszférával.

Olvass tovább

101 Fotótipp blog

Az arany óra varázsa

Minden napszaknak megvan a maga jellegzetessége, ami alapvetően meghatározza azt a látványt, ami szemünk elé tárul, és ezzel együtt fényképeink hangulatában is kulcsfontosságú tényezőként játszik szerepet. Az arany óra látványossága és képre gyakorolt hatása felülmúlhatatlan.

Olvass tovább

Mire jó a fehéregyensúly?

Annak ellenére, hogy a válasz végletekig egyszerű, mégis a hétköznapi fényképezésben az egyik leginkább figyelmen kívül hagyott és meg nem értett fogalom. Pedig jelentőségét és a képre gyakorolt hatását nem szabad alábecsülni.

Olvass tovább

Mitől lesz a néző a kép részese?

Akkor igazán hatásos egy kép, ha a néző a részévé tud válni. Úgy kell elkészíteni a fényképet, hogy még véletlen se érezze magát kívülállónak az, aki az alkotást szemléli. Hogyan kivitelezhető ez a fotográfia eszközeivel? Egy nagyon egyszerű kompozíciós technikával.

Olvass tovább

Miben nyújt segítséget neked ez a honlap?

Fénykpezésről szól egyszerűen és érthetően. Minden cikk és szolgáltatás ezt a célt szolgálja. Olvashatod a bejegyzéseket, írhatsz a Fórumba, vagy akár fényképeket is feltölthetsz értékelésre.

Elfogadsz tőlem egy ajándékot?

Írtam egy tippsorozatot, hogy egyre szebb és jobb képeket tudj készíteni. A tippek végtelenül egyszerűek és könnyen alkalmazhatóak. Szeretnéd ezeket megkapni?
Szeretném, igen!

Találkozzunk személyesen!

Szoktam tartani előadásokat, elméleti és gyakorlati tanfolyamokat, workshopokat. Gyere el egy neked leginkább tetsző képzésre, találkozzunk személyesen, és kérdezz bátran! Amiben tudok, segítek.

További információk

Technikai jellegű kérdésed a fórumban teheted fel, ha pedig üzeneted személyes, írj emailt!

Biográfia
Kapcsolatfelvételi adatok
Adatkezelési tájékoztató