Június végéig tart a 35% kedvezmény a Bevezetés a fotográfia világába könyv és online tanfolyam elővásárlására. Július elejétől a kedvezmény mértéke csökken.
Fórum / Professzionális fényképezés / Photoshop vs. Perfect Layers

Photoshop vs. Perfect Layers

Létrehozta: Szalay Krisztián10 hozzászólás

Szalay Krisztián

Szia Tünde!

Semmi gond, gondoltam, hogy csak elgépelés. :) Igen, lehet ez a gond, de ezt csak látatlanban mondom. Ami pedig az objektívet illeti, ha a Sigma Nikon bajonettes, akkor csatlakoztathatod Nikon vázhoz. Erről bővebben abban a kis tájékoztatóban olvashatsz, amit a 101 Fotótipp mellékleteként küldtem.

2017-07-10 20:29:52 • Szalay Krisztián

Bogya Tünde

Szia!
Köszönöm a gyors választ!
Csak most látom mit írtam próba verziót akartam írni,csak siettem, bocsánat…
Tehát ha jól értem, a LR3-ban régi Camera Raw van a nikon d3300-hoz képest ezért nem képes olvasni és nem jelenik meg?
Lenne más is:
Szeretnék venni egy FX vázat a jövőben de előtte lencse cserén is gondolkodom, s szeretném, hogy találjon mind két vázra.Akkor hogy kellene keresnem? A sigma 17-55-re gondoltam kit obit szeretném lecserélni…
Köszi a türelmet,
Tünde

2017-07-09 20:07:50 • Bogya Tünde

Szalay Krisztián

Szia Tünde!

Leggyakrabban az szokott történni, hogy régebbi Camera Raw verziót használsz. Ezt lehet frissíteni a legújabb verzióra. Legális előfizetéshez mindig jön automatikusan a frissítés. Ha nem ez a gond, akkor nincs ötletem.

A cikkbe beleolvastam (nem olvastam el végig), és annyit tudok hozzáfűzni, hogy nekem még a nagyon régi RAW képekkel sincsenek gondjaim. Ettől függetlenül lehet, hogy van valóság alapja. Ennyire nem mélyedtem el a témában. Azt azért eléggé kizártnak tartom, hogy fejlesztők erre ne gondoljanak.

Ja, és azért óvatosan azzal a perverzióval! ;)

2017-07-06 20:02:48 • Szalay Krisztián

Bogya Tünde

sziasztok!
Próbáltam, néhány képet importálni Raw-ba, Lightroom3-as perverziót használva de nem jelennek meg a képek. Mi lehet a gond? Win7-em van.

Miközben kutakodok, ráleltem egy régi cikkre.S nem nagyon vagyok témában. Ennek lehet valóság alapja?
http://fototipp.hu/rawflaw
Köszöntettel,
Tünde.

2017-07-06 13:59:37 • Bogya Tünde

Szalay Krisztián

Szia Tünde!

Én nem nagyon ismerek ilyen programokat, így tanácsot sem tudok ez ügyben adni, hogy mivel érdemes próbálkoznod. Azt tudom, hogy a GIMP ingyenes, de valamennyi programismeret kelleni fog ehhez is (ahogyan a Photoshophoz is kell), hogy összerakd benne azt, amit szeretnél. Továbbá keress rá a neten, hátha találsz ilyen jellegű alkalmazást.

2017-02-28 17:40:42 • Szalay Krisztián

Bogya Tünde

szia Krisztián!

Nem pontosan ide tartozik a téma, de nem akartam ujat nyitni e miatt.
Engem az érdekelne, hogy tunál ajánlani valami jo és ingyenes progrmot, ahol lehet naptart kesziteni saját kepekből és képeslapot felirattal, kártyákat felirattal vagy ehhez hasonló.

Köszönettel,
Tünde.

2017-02-28 11:18:23 • Bogya Tünde

Tóth Zsolt

Igen, megvan,köszönöm,másik böngésző kellett.

2012-10-15 17:05:14 • Tóth Zsolt

Szalay Krisztián

Kattints azon az oldalon a zöld Download feliratú gombra. Kapni fogsz egy űrlapot, azt kitöltöd és e-mailban kapod meg a linket, amin letöltheted a programot. Ha nem megy, próbáld másik böngészővel.

2012-10-15 15:30:51 • Szalay Krisztián

Tóth Zsolt

Nem tudom letőlteni,ezt írja ki:400. That’s an error.

Your client has issued a malformed or illegal request. That’s all we know.

2012-10-15 13:30:39 • Tóth Zsolt

Szalay Krisztián

Jelenleg az Adobe Photoshop a legfejlettebb és legsokoldalúbb képfeldolgozó szoftver, ami képes a rétegek kezelésére. Az onOne Software cég fejlesztett egy nyílt forráskódú cuccot, Perfect Layers néven, ami lekezeli a PSD fájlokat is. Ahogyan a cég szlogenje is tükrözi, kimondottan a fotográfiára fókuszálnak, tehát elsődlegesen az általános képfeldolgozás funkcióit építik bele a programjaikba.

A Perfect Layers annak ellenére, hogy ingyenes, rendkívül professzionális képességekkel bír. Igen kellemes (szép ősi magyar szóval intuitív) a kezelőfelülete. Aki már használt hasonló szoftvereket, az elsőre is könnyedén elboldogul vele. Windows és MacOS X operációs rendszereken is fut.

Érdemes körülnézni a gyártó honlapján, és persze kipróbálni a progit.
http://www.ononesoftware.com/products/perfect-layers/

Ugye az sem utolsó szempont, hogy inkább használjunk ingyenes szoftvert, ami kevesebbet tud, mintsem lelopkodjuk a kereskedelmi szoftverek illegális verzióit a netről.

2012-10-14 18:31:13 • Szalay Krisztián

Kedvezményes elővásárlás!

Negyedszerre is megjelenik a Bevezetés a fotográfia világába című kétkötetes mű, melyet az előértékesítés szakaszában óriási kedvezménnyel vásárolhatsz meg, a könyv anyagára épülő, általam személyesen vezetett online tanfolyammal együtt. Júliustól emelkedik az ár.

Kell nekem is!

Olvasd el a legfrissebb cikkeket!

A polarizációs szűrő

A polarizációs szűrő tipikusan az az eszköz, ami nem pótolható semmi mással, még a nagyszerű utómunka szoftverekkel sem, ugyanis használatával olyan részletek is megnyilvánulhatnak a képek, melyek egyébként rejtve maradnának.

Olvass tovább

Portréfotózás a lakásban természetes fénynél

Hangulatos portrékat készíthetünk lakásban a természetes megvilágítás adta lehetőségeket kihasználva. A beltéri fényviszonyok gyakran messze nem mondhatók ideálisnak, mégis jó szolgálatot tehet az ablakon beszűrődő gyenge fény is, ha azt kreatívan használjuk.

Olvass tovább

A Rembrandt háromszög

A klasszikus portréfényképezés alapját képezi a Rembrandt világítás, amely az egyik legegyszerűbb, széles körben alkalmazható, és könnyűszerrel kivitelezhető technika műteremben és természetes fényviszonyok között egyaránt. De miért is sikeres annyira a portréfotózásban ez a technika?

Olvass tovább

Miben nyújt segítséget neked ez a honlap?

Fénykpezésről szól egyszerűen és érthetően. Minden cikk és szolgáltatás ezt a célt szolgálja. Olvashatod a bejegyzéseket, írhatsz a Fórumba, vagy akár fényképeket is feltölthetsz értékelésre.

Elfogadsz tőlem egy ajándékot?

Írtam egy tippsorozatot, hogy egyre szebb és jobb képeket tudj készíteni. A tippek végtelenül egyszerűek és könnyen alkalmazhatóak. Szeretnéd ezeket megkapni?
Szeretném, igen!

Találkozzunk személyesen!

Szoktam tartani előadásokat, elméleti és gyakorlati tanfolyamokat, workshopokat. Gyere el egy neked leginkább tetsző képzésre, találkozzunk személyesen, és kérdezz bátran! Amiben tudok, segítek.

További információk

Technikai jellegű kérdésed a fórumban teheted fel, ha pedig üzeneted személyes, írj emailt!

Biográfia
Kapcsolatfelvételi adatok
Számlázás és adózás
Adatkezelési tájékoztató