Június végéig tart a 35% kedvezmény a Bevezetés a fotográfia világába könyv és online tanfolyam elővásárlására. Július elejétől a kedvezmény mértéke csökken.
Fórum / Professzionális fényképezés / Számítógép konfiguráció képfeldolgozáshoz

Számítógép konfiguráció képfeldolgozáshoz

Létrehozta: Tóth Zsolt5 hozzászólás

Szalay Krisztián

Szia Zoltán! Véleményem szerint az Adobe Photoshop az, amit a leghatékonyabban tudnál használni ilyen célra, és még sok más dologra is. Az igaz, hogy ez nem egy kattintás eredménye lesz, hiszen az eszközöket előtte meg kell ismerned. Hosszú távon viszont ez lesz az igazán jó és profi megoldás a fényképek szerkesztésére.

Ráadásul magyarul is elérhető, és az ára is olyan, amit bárki meg tud engedi magának, aki a fényképezéssel foglalkozik. Ez konkrétan havi 2-3eFt összeget jelent, amiért folyamatos frissítéssel együtt megkapod a Lightroomot és a Photoshopot.

2015-01-20 09:10:55 • Szalay Krisztián

Busa Zoltán

Szia Krisztián!
Láttam a youtbe oldalán egy olyan programot, ami képes az egy pl. virágról készült macro sorozat képek éles részeit egyesíteni, és ezáltal egy egész képet alkotni, ami minden részletében éles lesz. Gondolom ez a program egyéb kép szerkesztésére is alkalmas lehet…. Szeretnék egy ilyen programot szerezni. Tudnál e nekem ajánlani ilyen progit, ami használata viszonylag egyszerű? Nem volna hátrány a Magyar nyelv. Válaszodat, és segítségedet köszönöm! További szép napot: Zoltán

2015-01-19 15:41:47 • Busa Zoltán

Tóth Zsolt

Köszönöm,megnézem:

2013-04-18 22:03:41 • Tóth Zsolt

Domonkos Rico

Leginkább a monitorban használt panel típusa (TN vs. IPS) fogja eldönteni a színhűséget.
Az olcsóbb monitorokban TN panel van, amiben még a 16.7M szín elérése is ditheringen keresztül valósul meg. A drágább, IPS paneles képernyők már általában az sRGB színtér (gamut) 98-99%-át lefedik (Adobe RGB esetén ez a szám kb. 80-85%).
Ezek a monitorok 150ezer forintnál indulnak, csillagos ég a határ.

De ez még mind kevés, ha színhűséget akarsz a fényképezéstől a nyomtatásig, akkor kalibrálnod a rendszeredet, a fényképezőgéped fehéregyensúlyától (erre egy nagyon jó eszköz a Color Checker Passport: http://xritephoto.com/ph_product_overview.aspx?id=1257) a videokártya+monitor kombóig (mondjuk ezzel: http://spyder.datacolor.com/portfolio-view/spyder4elite/)
Remélem tudtam segíteni. Szép fényeket! Rico

2013-04-09 14:31:18 • Domonkos Rico

Tóth Zsolt

Milyen számítógép konfigurációra van szükség a fényképek,helyes megjelenítéséhez,videókártya,monitor ilyesmi,a színhűség,a színmódok 100%-os lefedettségéhez?

2013-04-08 18:58:18 • Tóth Zsolt

Kedvezményes elővásárlás!

Negyedszerre is megjelenik a Bevezetés a fotográfia világába című kétkötetes mű, melyet az előértékesítés szakaszában óriási kedvezménnyel vásárolhatsz meg, a könyv anyagára épülő, általam személyesen vezetett online tanfolyammal együtt. Júliustól emelkedik az ár.

Kell nekem is!

Olvasd el a legfrissebb cikkeket!

A polarizációs szűrő

A polarizációs szűrő tipikusan az az eszköz, ami nem pótolható semmi mással, még a nagyszerű utómunka szoftverekkel sem, ugyanis használatával olyan részletek is megnyilvánulhatnak a képek, melyek egyébként rejtve maradnának.

Olvass tovább

Portréfotózás a lakásban természetes fénynél

Hangulatos portrékat készíthetünk lakásban a természetes megvilágítás adta lehetőségeket kihasználva. A beltéri fényviszonyok gyakran messze nem mondhatók ideálisnak, mégis jó szolgálatot tehet az ablakon beszűrődő gyenge fény is, ha azt kreatívan használjuk.

Olvass tovább

A Rembrandt háromszög

A klasszikus portréfényképezés alapját képezi a Rembrandt világítás, amely az egyik legegyszerűbb, széles körben alkalmazható, és könnyűszerrel kivitelezhető technika műteremben és természetes fényviszonyok között egyaránt. De miért is sikeres annyira a portréfotózásban ez a technika?

Olvass tovább

Miben nyújt segítséget neked ez a honlap?

Fénykpezésről szól egyszerűen és érthetően. Minden cikk és szolgáltatás ezt a célt szolgálja. Olvashatod a bejegyzéseket, írhatsz a Fórumba, vagy akár fényképeket is feltölthetsz értékelésre.

Elfogadsz tőlem egy ajándékot?

Írtam egy tippsorozatot, hogy egyre szebb és jobb képeket tudj készíteni. A tippek végtelenül egyszerűek és könnyen alkalmazhatóak. Szeretnéd ezeket megkapni?
Szeretném, igen!

Találkozzunk személyesen!

Szoktam tartani előadásokat, elméleti és gyakorlati tanfolyamokat, workshopokat. Gyere el egy neked leginkább tetsző képzésre, találkozzunk személyesen, és kérdezz bátran! Amiben tudok, segítek.

További információk

Technikai jellegű kérdésed a fórumban teheted fel, ha pedig üzeneted személyes, írj emailt!

Biográfia
Kapcsolatfelvételi adatok
Számlázás és adózás
Adatkezelési tájékoztató