Június végéig tart a 35% kedvezmény a Bevezetés a fotográfia világába könyv és online tanfolyam elővásárlására. Július elejétől a kedvezmény mértéke csökken.
Fórum / Professzionális fényképezés / Profi állvány és állványfej

Profi állvány és állványfej

Létrehozta: Meszlényi Dávid4 hozzászólás

Szalay Krisztián

Szia Dávid!

Portrézni nem biztos, hogy 3D fejjel a legjobb. Igaz, hogy precízebben állítható mint a gömbfej, ugyanakkor macerásabb is, ha egyszerre több tengelyt is érint a beállítás. Viszont tárgyakhoz, makróhoz, műszaki jellegű képekhez valóban jobb a 3D fej.

Tizenvalahány éve vettem egy Manfrotto szettet 3D fejjel, és abszolút hozta, amit elvártam tőle. Stabil, a fej rögzítőcsavarjaival könnyen lehet oldani és szorítani. Amit bátran javasolnék neked (bár nem olcsó), az az XPro Geared fej, és persze a hozzávaló lábak. 4 kg-ot tud megtartani stabilan.

2017-05-24 13:00:33 • Szalay Krisztián

Meszlényi Dávid

Szia Krisztián!

Nos full frame vázakra gondolok, bár az objektív meghatározóbb súly szempontjából, legalábbis eddigi tapasztalataim szerint.

3D fej és olyat amely rendelkezik "finom" állíthatósággal (tehát ne olyan legyen, hogy kitekerem a kart vagy rögzítőt és elcsúszik az egész beállításom, akkor is ha csak egy picit szeretnék jobbra vagy balra esetleg le-fel állítani). Portré és tárgy is. Nem egyáltalán nem fontos számomra a hordozhatóság.

2017-05-23 22:08:54 • Meszlényi Dávid

Szalay Krisztián

Szia Dávid!

Elég széles a skála. Ahogy írod, az a lényeg, hogy masszív legyen az állvány. Ez pedig függ attól, hogy mekkora tömegű gépet kell megtartania. Milyen fejet részesítesz előnyben? Gömbfejet? 3D fejet? Milyen témához szeretnéd elsősorban? Portré? Tárgy? Fontos a hordozhatóság?

2017-05-23 11:32:00 • Szalay Krisztián

Meszlényi Dávid

Üdv!

A kérdésem a következő lenne. Melyik az a már professzionális felhasználásra is alkalmas állvány egy stúdióba ami elég masszív. Illetve egy vele kompatibilis finoman is állítható állványfej?

Mindenki véleményét, tapasztalatát szívesen meghallgatnám.

Előre is köszönöm.

2017-05-22 20:12:21 • Meszlényi Dávid

Kedvezményes elővásárlás!

Negyedszerre is megjelenik a Bevezetés a fotográfia világába című kétkötetes mű, melyet az előértékesítés szakaszában óriási kedvezménnyel vásárolhatsz meg, a könyv anyagára épülő, általam személyesen vezetett online tanfolyammal együtt. Júliustól emelkedik az ár.

Kell nekem is!

Olvasd el a legfrissebb cikkeket!

A polarizációs szűrő

A polarizációs szűrő tipikusan az az eszköz, ami nem pótolható semmi mással, még a nagyszerű utómunka szoftverekkel sem, ugyanis használatával olyan részletek is megnyilvánulhatnak a képek, melyek egyébként rejtve maradnának.

Olvass tovább

Portréfotózás a lakásban természetes fénynél

Hangulatos portrékat készíthetünk lakásban a természetes megvilágítás adta lehetőségeket kihasználva. A beltéri fényviszonyok gyakran messze nem mondhatók ideálisnak, mégis jó szolgálatot tehet az ablakon beszűrődő gyenge fény is, ha azt kreatívan használjuk.

Olvass tovább

A Rembrandt háromszög

A klasszikus portréfényképezés alapját képezi a Rembrandt világítás, amely az egyik legegyszerűbb, széles körben alkalmazható, és könnyűszerrel kivitelezhető technika műteremben és természetes fényviszonyok között egyaránt. De miért is sikeres annyira a portréfotózásban ez a technika?

Olvass tovább

Miben nyújt segítséget neked ez a honlap?

Fénykpezésről szól egyszerűen és érthetően. Minden cikk és szolgáltatás ezt a célt szolgálja. Olvashatod a bejegyzéseket, írhatsz a Fórumba, vagy akár fényképeket is feltölthetsz értékelésre.

Elfogadsz tőlem egy ajándékot?

Írtam egy tippsorozatot, hogy egyre szebb és jobb képeket tudj készíteni. A tippek végtelenül egyszerűek és könnyen alkalmazhatóak. Szeretnéd ezeket megkapni?
Szeretném, igen!

Találkozzunk személyesen!

Szoktam tartani előadásokat, elméleti és gyakorlati tanfolyamokat, workshopokat. Gyere el egy neked leginkább tetsző képzésre, találkozzunk személyesen, és kérdezz bátran! Amiben tudok, segítek.

További információk

Technikai jellegű kérdésed a fórumban teheted fel, ha pedig üzeneted személyes, írj emailt!

Biográfia
Kapcsolatfelvételi adatok
Számlázás és adózás
Adatkezelési tájékoztató