Fórum / A honlappal kapcsolatos témák / Ötletek a Képértékelőhöz

Ötletek a Képértékelőhöz

Létrehozta: Kosina Zoltán18 hozzászólás

Szalay Krisztián

Szia Tünde!

Nagyon bízom benne, hogy két héten belül készen leszek az új honlappal, amin már elérhető lesz a Képértékelő is. Azért zártam le, mert képtelen lennék utolérni magam. Amint elkészültem a programozással, az kapja a főszerepet.

Addig egy kis türelmet kérek szépen! :)

2017-01-18 13:00:25 • Szalay Krisztián

Bogya Tünde

Szia Krisztián!
Mikor lehet újra képeket feltölteni a képértékelőbe?
Köszönöm,
Tünde.

2017-01-17 20:39:25 • Bogya Tünde

Szalay Krisztián

Kedves Lujza!

Természetesen, mindent meg tudunk oldani. Ehhez azonban kérem egy kis türelmed, mert mélyebben bele kell nyúlnunk a honlapba a visszamenőleges törléshez. Ha nem vagyok indiszkrét, elárulod, hogy mi az új irány?

2017-01-03 08:23:38 • Szalay Krisztián

Nényei Lujza

Kedves Krisztián! Mivel teljesen új irányt vettem a fotózásban, ha lehet, szeretném letörölni az eddig feltöltött képeimet - amiknek az értékelésével természetesen nagyon sokat segítettél. van erre lehetőség? köszönöm előre is!

2017-01-03 00:26:56 • Nényei Lujza

Parsberg Erich

Ok.Értettem.

2013-10-31 14:13:16 • Parsberg Erich

Szalay Krisztián

Azért kell regényt írni a képekhez, mert nekem is regényt kell írnom értékelésként. Szeretném, ha a kép feltöltője is kivenné a részét a munkából azzal, hogy leírja, hogy mit szeretett volna megcsinálni, vagy egyáltalán hogyan csinálta. Mielőtt nem kértem leírást, sokan csak feltöltötték, aztán írjak róla azt, amit gondolok. Egy ideig még ez elment, de mivel már csak saját magam ismételném, így ennek nem látom értelmét. Ezért kell tehát a leírás.

2013-10-29 14:09:16 • Szalay Krisztián

Parsberg Erich

Lehet,hogy csak engem zavar, de miért kell regényt írni a képekhez? A kiállításokon sem szeretem, amikor hosszan méltatják a dolgokat. Ha lehet javasolni, legyen lehetőség erre is meg arra is, így mindenki jól jár.

2013-10-29 12:49:10 • Parsberg Erich

Szalay Krisztián

Kedves László! Először is köszönöm az érdeklődést! Ez is mutatja, hogy van igény az értékelésre. Kettős a dolog, valamerre billenteni kellett a mérleget. Amikor elindult, adott volt egy átlagos színvonal, amin mentek az értékelések, majd egyre jobb képek kerültek fel. Van egy pont, ahol már nem tudok újat mondani a képekhez, ezért is tartom feleslegesnek, hogy sokszor ismételjem önmagam.

Általában elmondható, hogy van egy tucat hiba, ami gyakran előfordul a képeken. Ezeket már nagyon sokszor leírtam, így ha valaki visszafelé lapoz a képek között, láthatja ezeket és tud belőle tanulni. Arra szoktam figyelni, hogy ha olyan kép érkezik be, ami valamilyen szempontból új, azt kiértékelem akkor is, ha nem hozza a magasabb színvonalat.

Az a célom, hogy ne ezrével kerüljenek képek a Képértékelőbe, hanem áttekinthető legyen. Természetesen továbbra is fogok értékelni, és az, hogy ilyen sokáig nem nyúltam hozzá, az az én saram természetesen. Bízom benne, hogy ez a koncepció képes segítséget nyújtani azoknak, akiket érint a téma. Az észrevételeket pedig köszönöm!

2013-06-21 00:01:43 • Szalay Krisztián

Jenővári László

Érdeklődöm, hogy a képértékelő miért nem frissül hónapok óta? Ennyi rossz feltöltött kép lenne?
Azt hittem a képértékelő azért jött létre, hogy tanítsa az amatőr fotóst helyes fényképezésre. Megdöbbentem azon, hogy egyre magasabbra kerül a mérce, ami azt jelenti, hogy kizárólag azoknak a képei kerülnek fel a képértékelőbe akiknek már semmiféle segítség nem kell mert annyira profik. Úgy érzem, a kritika építő jellegét veszíti el a színvonal magasra emelése, mert csupán a kitűnő, remek munkák és pozitív értékelések jutnak be a képértékelőbe. Ezek a képek már nem nagyon szorulnak javításra, viszont a lelkes amatőr kedvét teljesen elveszik, ha olyan levelet kap, hogy értékelhetetlen unalmas, sok van már ilyen címszóval.

2013-06-20 23:09:19 • Jenővári László

Szalay Krisztián

Mostantól mindenki nyomon követheti a saját profiljában az általa feltöltött fényképek aktuális helyzetét, azaz, hogy melyik kép lett kiértékelve és melyik van folyamatban. Tehát érdemes belépni, és a profilban a Képértékelő menüpontra kattintani bal oldalon.

Annyi változás várható nemsokára, hogy limitálni fogom a havonta feltölthető képek számát személyenként. Ennek az az oka, hogy rengeteg a kép, és nem győzöm. Az elkövetkezendő napokat arra szánom, hogy kiértékeljem az összes képet, ami már jó ideje várakozik, utána viszont naprakészen lesz tartva a Képértékelő, és a várakozási idő egy-egy értékelésre minimálisra fog csökkenni.

Minden kezdet nehéz, ugye…

2012-10-08 20:46:03 • Szalay Krisztián

Szalay Krisztián

Kedves Zsófi! A legjobb helyre írtad az üzeneted, amit nagyon szépen köszönök! :)
Igen, a Képértékelőnek pont az a célja, hogy bárki hozzászólhat a képekhez, elmondhatja észrevételét, javaslatát. A feltöltött képeidet láttam, nagyon szépek, és a napokban megtörténik a kiértékelés is.

2012-06-24 15:55:51 • Szalay Krisztián

Kotlár Zsófia

Kedves Krisztián,

nem találtam jobb helyet, ahová le tudnám jegyezni köszönetemet az oldalért.
Remek, hogy nem csak a család, de mások is láthatják, értékelhetik a fotókat. Két éve ugyan végeztem egy tanfolyamot, de azóta kevés lehetőségem van csak olyan embereknek megmutatni a képeimet, akik kommentálják is azokat.

Mivel most a két év számos, megítélésem szerint jobb képeit feltöltöttem, így sok munkád lesz :D De remélem elnyerik majd a Te tetszésedet is.

Még egyszer köszönöm!
Üdvözlettel:
Kotlár Zsófi

2012-06-24 15:09:12 • Kotlár Zsófia

Szalay Krisztián

Közben megnéztem a feltöltött képeidet. Profi munka egytől egyig. Ami pedig az utómunkát illeti, teljesen rendben van. Hamarosan kiértékelésre kerülnek. Köszönöm szépen a dicséretet, örülök, hogy tetszik az oldal. :)

2012-06-24 09:40:29 • Szalay Krisztián

Katona Vilmos

Feltöltöttem őket,köszönöm.
Most volt időm jobban áttekinteni az oldalt és nagyon tetszik.Gratulálok hozzá!

2012-06-23 22:49:57 • Katona Vilmos

Szalay Krisztián

Szia Vilmos! Nyilvánvalóan az utómunka is része a fényképnek. Azért írtam ki, hogy lehetőleg kerüljük a Photoshoppal vagy más képfeldolgozó programmal való műveleteket, hogy ne az domináljon. Elvégre a fotót értékeljük, illetve azt a folyamatot, ahogyan készül a fénykép. Természetesen azért nem ennyire sarkos a dolog, hiszen most is van fenn jónéhány ilyen kép. A lényeg, hogy ne legyen agyoneffektezve vagy összegányolva csúnyán. :) Töltsd fel nyugodtan, nézzük meg!

2012-06-23 19:49:02 • Szalay Krisztián

Katona Vilmos

Szia Krisztián.
Bár nyomatékosan kéred hogy ne töltsünk fel a képértékelőbe photósoppal átalakított képeket,mégis lenne pár olyan képem amit szeretnék megmutatni és már belenyúltam.Az eredeti képek pedig már nincsenek meg.A kérdésem az lenne,hogy feltölthetem e ezeket vagy inkább ne? A jövőben igyekszem majd kevésbé átalakított képeket hozni.
Köszönettel:Katona Vilmos

2012-06-23 11:38:18 • Katona Vilmos

Szalay Krisztián

Zoltán, köszönöm az észrevételt. Elsőként azért is, mert Te vagy a Fórum első hozzászólója. :)
Az RSS-be nagyon beletrafáltál, éppen az van fejlesztés alatt. Illetve az is. RSS feliratkozási lehetőség többféle is lesz. Külön az egyes topikokhoz és összesítve is el lehet majd érni. Továbbá a Hírek, a Blog és a Képértékelő is megjelenik majd RSS csatornákon.

Jelen pillanatban a Fotótippek készülnek új formában, ami várhatóan napokon belül készen is lesz. Továbbá a Személyes profil fog úgy átalakulni és olyan funkciókkal bővülni, aminek igazán komoly haszna lesz. De ez egyenlőre legyen meglepi. :)

Egyébként én is nagyon kíváncsi vagyok mindenki véleményére, úgyhogy osztom Zoltán gondolatát. Szóljatok hozzá, hogy mi az ami pozitívum és mi az ami javításra szorul!

2012-05-08 17:58:42 • Szalay Krisztián

Kosina Zoltán

Lehet, hogy ezeket említettem már korábban, de most akkor megteszem ismét, bővebben.
Jó lenne, ha a Képértékelő egyes képeiről tovább lehetne lépni az előző, vagy a soron következő képre anélkül, hogy visszalépnénk az albumba.
Mivel tényleg egyre több kép kerül fel, praktikus fejlesztés lenne, ha az albumban megjelenő képek számát tetszés szerint át lehetne állítani, akár 100 képre is, oldalanként.
Bár manapság már nem olyan népszerű, és a Facebook rajongói oldaladon való megosztásaid révén részben helyettesíthető is, szerintem jól jönne, ha valamilyen módon a Képértékelő frissítéseire is fel lehetne iratkozni. Én az RSS-t preferálom, de a hírleveles megoldás sem rossz.

Egyébként pedig a képek oldalának új elrendezése nagyon tetszik. A “...további képei” és a “Nézd meg ezeket a képeket is!” részek pedig pedig kifejezetten jók, éppen ezért izgatottan várom a további fejlesztéseket.
Ja és ha már fórumról van szó, kíváncsian várom, másnak milyen ötletei vannak az oldallal kapcsolatban. :)

2012-05-08 14:26:09 • Kosina Zoltán

Olvasd el a legfrissebb cikkeket!

A klasszikus fotográfia értéke

A fotográfiára mindannyian másképp tekintünk. Eltérő céllal végezzük, így az általunk előnyben részesített technika, az alkalmazott eljárás módja, a körülmények és a kapcsolódó műveletek is igen széles palettán mozognak. Van aki az innovatív megoldásokat keresi, másokat a hagyományos eljárások, a fotográfia klasszikus értékei hoznak lázba. Mindkét utat járhatjuk, de melyik az igazán nekünk való?

Olvass tovább

Merre tovább?

A változás a fotográfiát sem kerüli el, és ebben velem együtt te is érintett vagy. Feltehetően azért jársz ezen az oldalon, mert szeretnéd megérteni a fényképezést, én pedig szeretném megértetni azt. Felmerül azonban a kérdés, hogy tényleg szükség van erre? Miért tanulunk, mit nyerünk vele?

Olvass tovább

Fényképezzünk ködben!

A köd rendkívül hatásos vizuális kifejezőeszköz. Érzelmet és hangulatot közvetít, az évszak jellegzetességeivel ruházza fel a tájat, mélységet ad a kompozíciónak és kiemeli a fő motívumokat. Erőteljes emocionális hatásának köszönhetően kifejezőbbé teszi azon témák üzenetét, melyek összhangban vannak ezzel az atmoszférával.

Olvass tovább

101 Fotótipp blog

Az arany óra varázsa

Minden napszaknak megvan a maga jellegzetessége, ami alapvetően meghatározza azt a látványt, ami szemünk elé tárul, és ezzel együtt fényképeink hangulatában is kulcsfontosságú tényezőként játszik szerepet. Az arany óra látványossága és képre gyakorolt hatása felülmúlhatatlan.

Olvass tovább

Mire jó a fehéregyensúly?

Annak ellenére, hogy a válasz végletekig egyszerű, mégis a hétköznapi fényképezésben az egyik leginkább figyelmen kívül hagyott és meg nem értett fogalom. Pedig jelentőségét és a képre gyakorolt hatását nem szabad alábecsülni.

Olvass tovább

Mitől lesz a néző a kép részese?

Akkor igazán hatásos egy kép, ha a néző a részévé tud válni. Úgy kell elkészíteni a fényképet, hogy még véletlen se érezze magát kívülállónak az, aki az alkotást szemléli. Hogyan kivitelezhető ez a fotográfia eszközeivel? Egy nagyon egyszerű kompozíciós technikával.

Olvass tovább

Miben nyújt segítséget neked ez a honlap?

Fénykpezésről szól egyszerűen és érthetően. Minden cikk és szolgáltatás ezt a célt szolgálja. Olvashatod a bejegyzéseket, írhatsz a Fórumba, vagy akár fényképeket is feltölthetsz értékelésre.

Elfogadsz tőlem egy ajándékot?

Írtam egy tippsorozatot, hogy egyre szebb és jobb képeket tudj készíteni. A tippek végtelenül egyszerűek és könnyen alkalmazhatóak. Szeretnéd ezeket megkapni?
Szeretném, igen!

Találkozzunk személyesen!

Szoktam tartani előadásokat, elméleti és gyakorlati tanfolyamokat, workshopokat. Gyere el egy neked leginkább tetsző képzésre, találkozzunk személyesen, és kérdezz bátran! Amiben tudok, segítek.

További információk

Technikai jellegű kérdésed a fórumban teheted fel, ha pedig üzeneted személyes, írj emailt!

Biográfia
Kapcsolatfelvételi adatok
Adatkezelési tájékoztató