Június végéig tart a 35% kedvezmény a Bevezetés a fotográfia világába könyv és online tanfolyam elővásárlására. Július elejétől a kedvezmény mértéke csökken.

Ladik

Simon Balázs
Simon Balázs

Ladik

Canon 600-as géppel készült a kép, 10-22-es obival, iszonyatos mennyiségű szúnyog között. Nem tudtam úgy kivitelezni, ahogy akartam.

Értékelés

Az biztos, hogy a szúnyogok szeretik a komponálásra szánt időt jelentősen lerövidíteni. A kép szépen visszaadja a part hangulatát, azonban egy kissé talán zsúfolt hatást kelt, ahogyan a képi elemek egymásra tornyosulnak. Ilyenkor segít a nagylátószög, ami tágassá teszi a teret. Feltételezhetően a képből utólag lett kivágva egy részlet, amit látunk, és emiatt nem érzékelhető annyira a nagylátószög nyújtotta perspektíva.

A kép visszafogott színei szépen harmonizálnak, azonban az utólagos színátmenet (vagy vignyettálás) mesterkélt hatást kelt. Ilyen esetekre érdemes beszerezni egy átmenetes semleges szűrőt (ND filter), ami az égboltot kissé alexponálja. Ha pedig mindenáron utólag módosítjuk, akkor ezt célszerű a természetességet követni.

Hozzászólások

Hribár Zoltán

Szia nagyon tetszik én a pallót a sarokba raktam volna és az eget levágtam volna és több maradt volna a csónakból tetszik a hangulata . gratulálok a képedhez.

2013-08-02 16:41:35 • Hribár Zoltán

Simon Balázs

Szia, köszönöm. Legközelebb türelmesebb leszek szúnyogok nélkül és lefotózom így!

2013-08-02 21:51:56 • Simon Balázs

Kedvezményes elővásárlás!

Negyedszerre is megjelenik a Bevezetés a fotográfia világába című kétkötetes mű, melyet az előértékesítés szakaszában óriási kedvezménnyel vásárolhatsz meg, a könyv anyagára épülő, általam személyesen vezetett online tanfolyammal együtt. Júliustól emelkedik az ár.

Kell nekem is!

Olvasd el a legfrissebb cikkeket!

A polarizációs szűrő

A polarizációs szűrő tipikusan az az eszköz, ami nem pótolható semmi mással, még a nagyszerű utómunka szoftverekkel sem, ugyanis használatával olyan részletek is megnyilvánulhatnak a képek, melyek egyébként rejtve maradnának.

Olvass tovább

Portréfotózás a lakásban természetes fénynél

Hangulatos portrékat készíthetünk lakásban a természetes megvilágítás adta lehetőségeket kihasználva. A beltéri fényviszonyok gyakran messze nem mondhatók ideálisnak, mégis jó szolgálatot tehet az ablakon beszűrődő gyenge fény is, ha azt kreatívan használjuk.

Olvass tovább

A Rembrandt háromszög

A klasszikus portréfényképezés alapját képezi a Rembrandt világítás, amely az egyik legegyszerűbb, széles körben alkalmazható, és könnyűszerrel kivitelezhető technika műteremben és természetes fényviszonyok között egyaránt. De miért is sikeres annyira a portréfotózásban ez a technika?

Olvass tovább

Simon Balázs további fényképei

Jön

Valóban túl szűk lett így megvágva a kép, viszont az dicséretes, hogy tekintettel volt a kép készítője a tulajdonra és levágta az autó rendszámát. A felvétel hosszabb záridővel készült úgy,…

Ladik

Az biztos, hogy a szúnyogok szeretik a komponálásra szánt időt jelentősen lerövidíteni. A kép szépen visszaadja a part hangulatát, azonban egy kissé talán zsúfolt hatást kelt, ahogyan a képi elemek…

Miben nyújt segítséget neked ez a honlap?

Fénykpezésről szól egyszerűen és érthetően. Minden cikk és szolgáltatás ezt a célt szolgálja. Olvashatod a bejegyzéseket, írhatsz a Fórumba, vagy akár fényképeket is feltölthetsz értékelésre.

Elfogadsz tőlem egy ajándékot?

Írtam egy tippsorozatot, hogy egyre szebb és jobb képeket tudj készíteni. A tippek végtelenül egyszerűek és könnyen alkalmazhatóak. Szeretnéd ezeket megkapni?
Szeretném, igen!

Találkozzunk személyesen!

Szoktam tartani előadásokat, elméleti és gyakorlati tanfolyamokat, workshopokat. Gyere el egy neked leginkább tetsző képzésre, találkozzunk személyesen, és kérdezz bátran! Amiben tudok, segítek.

További információk

Technikai jellegű kérdésed a fórumban teheted fel, ha pedig üzeneted személyes, írj emailt!

Biográfia
Kapcsolatfelvételi adatok
Számlázás és adózás
Adatkezelési tájékoztató