Június végéig tart a 35% kedvezmény a Bevezetés a fotográfia világába könyv és online tanfolyam elővásárlására. Július elejétől a kedvezmény mértéke csökken.

Gesztusok

Molnár László
Molnár László

Gesztusok

A kép Canon 3000N kamerával készült. Az előhívott negatívot egy közönséges lapszkennerrel beolvastam, majd invertáltam. Kicsit lehetett volna szűkebbre vágni, hogy erőteljesebb, drámaibb legyen az intimitás, de szerettem volna a nyüzsgő környezettből meghagyni valamit a kontraszt kedvéért. Szerettem volna, ha a kép olyan réginek látszik, amikor még a szemlélő is fiatal volt. Borzasztó finom, gesztusok jelzik a szeretetet. Ha valaki igazán szeret, azt minden porcikájával teszi.

Értékelés

A kép első ránézésre azonnal a Házibuli hangulatát idézi, ahogy a filmben Sophie Marceau táncol a sráccal. Amit leírtál, azt tökéletesen tükrözi is a felvétel. Igen, talán a kivágás lehetne szűkebb. A hangulathoz pedig jól illeszkedik az analóg technika nyújtotta természetesség.

Kedvezményes elővásárlás!

Negyedszerre is megjelenik a Bevezetés a fotográfia világába című kétkötetes mű, melyet az előértékesítés szakaszában óriási kedvezménnyel vásárolhatsz meg, a könyv anyagára épülő, általam személyesen vezetett online tanfolyammal együtt. Júliustól emelkedik az ár.

Kell nekem is!

Olvasd el a legfrissebb cikkeket!

A polarizációs szűrő

A polarizációs szűrő tipikusan az az eszköz, ami nem pótolható semmi mással, még a nagyszerű utómunka szoftverekkel sem, ugyanis használatával olyan részletek is megnyilvánulhatnak a képek, melyek egyébként rejtve maradnának.

Olvass tovább

Portréfotózás a lakásban természetes fénynél

Hangulatos portrékat készíthetünk lakásban a természetes megvilágítás adta lehetőségeket kihasználva. A beltéri fényviszonyok gyakran messze nem mondhatók ideálisnak, mégis jó szolgálatot tehet az ablakon beszűrődő gyenge fény is, ha azt kreatívan használjuk.

Olvass tovább

A Rembrandt háromszög

A klasszikus portréfényképezés alapját képezi a Rembrandt világítás, amely az egyik legegyszerűbb, széles körben alkalmazható, és könnyűszerrel kivitelezhető technika műteremben és természetes fényviszonyok között egyaránt. De miért is sikeres annyira a portréfotózásban ez a technika?

Olvass tovább

Molnár László további fényképei

Cím nélkül

Igazi jó analóg hangulata van a képnek. Ahhoz képest, hogy nem volt cél a jó kompozíció és a helyes expozíció, jó lett mindkettő. Szabályos horizont, ami az aranymetszés vonalán húzódik,…

Gesztusok

A kép első ránézésre azonnal a Házibuli hangulatát idézi, ahogy a filmben Sophie Marceau táncol a sráccal. Amit leírtál, azt tökéletesen tükrözi is a felvétel. Igen, talán a kivágás lehetne…

Miben nyújt segítséget neked ez a honlap?

Fénykpezésről szól egyszerűen és érthetően. Minden cikk és szolgáltatás ezt a célt szolgálja. Olvashatod a bejegyzéseket, írhatsz a Fórumba, vagy akár fényképeket is feltölthetsz értékelésre.

Elfogadsz tőlem egy ajándékot?

Írtam egy tippsorozatot, hogy egyre szebb és jobb képeket tudj készíteni. A tippek végtelenül egyszerűek és könnyen alkalmazhatóak. Szeretnéd ezeket megkapni?
Szeretném, igen!

Találkozzunk személyesen!

Szoktam tartani előadásokat, elméleti és gyakorlati tanfolyamokat, workshopokat. Gyere el egy neked leginkább tetsző képzésre, találkozzunk személyesen, és kérdezz bátran! Amiben tudok, segítek.

További információk

Technikai jellegű kérdésed a fórumban teheted fel, ha pedig üzeneted személyes, írj emailt!

Biográfia
Kapcsolatfelvételi adatok
Számlázás és adózás
Adatkezelési tájékoztató