Tatai vár

Győri József
Győri József

Tatai vár

A gép Nikon P300. Egy szép őszi napon került elém a téma, ezért sem maradhattak le a színes levelek.

Értékelés

Ezt az egyszerű kompozíciót a kép előterébe lógó fa ága és a színes levelei teszik hangulatossá. A kompozíción annyit lehetett volna módosítani, hogy alacsonyabb nézőpontból fényképezve a belógó ág és a vár között több hely maradt volna. Igaz, hogy a hattyú nem lenne a képen, viszont nem is annyira hangsúlyos, hogy ennek hiánya érzékelhető legyen.

Olvasd el a legfrissebb cikkeket!

Ismét lendületben

Szívesebben fényképezel telefonnal azok után is, hogy beruháztál egy fényképezőgépre? Úgy találod, hogy a mobil megbízhatóbb társadnak bizonyul fotózáskor? Vagy talán már nincs is annyira kedved visszatérni a fényképezőgéphez? Talán alábbhagyott a lelkesedés?

Olvass tovább

A polarizációs szűrő

A polarizációs szűrő tipikusan az az eszköz, ami nem pótolható semmi mással, még a nagyszerű utómunka szoftverekkel sem, ugyanis használatával olyan részletek is megnyilvánulhatnak a képek, melyek egyébként rejtve maradnának.

Olvass tovább

Portréfotózás a lakásban természetes fénynél

Hangulatos portrékat készíthetünk lakásban a természetes megvilágítás adta lehetőségeket kihasználva. A beltéri fényviszonyok gyakran messze nem mondhatók ideálisnak, mégis jó szolgálatot tehet az ablakon beszűrődő gyenge fény is, ha azt kreatívan használjuk.

Olvass tovább

Győri József további fényképei

Tópart

A táj egyszerűségét ellensúlyozza a jó komponálás. Az előtérben a kissé alulexponált fa megtöri az egyhangúságot. Egyszerű és jó felvétel.

Tatai vár

Ezt az egyszerű kompozíciót a kép előterébe lógó fa ága és a színes levelei teszik hangulatossá. A kompozíción annyit lehetett volna módosítani, hogy alacsonyabb nézőpontból fényképezve a belógó ág és…

Miben nyújt segítséget neked ez a honlap?

Fénykpezésről szól egyszerűen és érthetően. Minden cikk és szolgáltatás ezt a célt szolgálja. Olvashatod a bejegyzéseket, írhatsz a Fórumba, vagy akár fényképeket is feltölthetsz értékelésre.

Elfogadsz tőlem egy ajándékot?

Írtam egy tippsorozatot, hogy egyre szebb és jobb képeket tudj készíteni. A tippek végtelenül egyszerűek és könnyen alkalmazhatóak. Szeretnéd ezeket megkapni?
Szeretném, igen!

Találkozzunk személyesen!

Szoktam tartani előadásokat, elméleti és gyakorlati tanfolyamokat, workshopokat. Gyere el egy neked leginkább tetsző képzésre, találkozzunk személyesen, és kérdezz bátran! Amiben tudok, segítek.

További információk

Technikai jellegű kérdésed a fórumban teheted fel, ha pedig üzeneted személyes, írj emailt!

Biográfia
Kapcsolatfelvételi adatok
Számlázás és adózás
Adatkezelési tájékoztató