Kátya, a merengő

Molnár Judit
Molnár Judit

Kátya, a merengő

A fotót Canon EOS 450D típusú fényképezőgéppel készítettem, még októberben. A gyönyörű kora délutáni napsütés, és a modell fesztelen oldottsága lehetőséget adott arra, hogy elkészítsem ezt a képet. A kedvencem :)

Értékelés

Valóban nagyon szép portréfotó, technikailag azonban van néhány javítani való. Először is túl soknak találom az utómunkát. A túlzott retusálás és a Photoshopos lágyítás miatt elveszítette természetességét a portré. A háttér életlenségét el tudjuk érni a teljesen nyitott rekesszel, hiszen ilyenkor a mélységélesség lecsökken. Az utómunkás lágyítás az nem az igazi, ha egy mód van rá, kerüljük el.

Továbbá a barna színtónusok és a rózsaszín ütik egymást, nem szerencsés párosítás. Ilyenkor célszerű nem megjeleníteni azokat a színeket, amik nem passzolnak.

Még egy apróság. Nem kell ennyire szimmetrikusan komponálni. A tekintet irányával ellentétes oldalra kellett volna helyezni a lányt, tehát kicsit közelebb a kép jobb oldalához. Mindezen hibák ellenére kellemes benyomást kelt a kép, a többin pedig nagyon könnyen lehet javítni.

Olvasd el a legfrissebb cikkeket!

Ismét lendületben

Szívesebben fényképezel telefonnal azok után is, hogy beruháztál egy fényképezőgépre? Úgy találod, hogy a mobil megbízhatóbb társadnak bizonyul fotózáskor? Vagy talán már nincs is annyira kedved visszatérni a fényképezőgéphez? Talán alábbhagyott a lelkesedés?

Olvass tovább

A polarizációs szűrő

A polarizációs szűrő tipikusan az az eszköz, ami nem pótolható semmi mással, még a nagyszerű utómunka szoftverekkel sem, ugyanis használatával olyan részletek is megnyilvánulhatnak a képek, melyek egyébként rejtve maradnának.

Olvass tovább

Portréfotózás a lakásban természetes fénynél

Hangulatos portrékat készíthetünk lakásban a természetes megvilágítás adta lehetőségeket kihasználva. A beltéri fényviszonyok gyakran messze nem mondhatók ideálisnak, mégis jó szolgálatot tehet az ablakon beszűrődő gyenge fény is, ha azt kreatívan használjuk.

Olvass tovább

Miben nyújt segítséget neked ez a honlap?

Fénykpezésről szól egyszerűen és érthetően. Minden cikk és szolgáltatás ezt a célt szolgálja. Olvashatod a bejegyzéseket, írhatsz a Fórumba, vagy akár fényképeket is feltölthetsz értékelésre.

Elfogadsz tőlem egy ajándékot?

Írtam egy tippsorozatot, hogy egyre szebb és jobb képeket tudj készíteni. A tippek végtelenül egyszerűek és könnyen alkalmazhatóak. Szeretnéd ezeket megkapni?
Szeretném, igen!

Találkozzunk személyesen!

Szoktam tartani előadásokat, elméleti és gyakorlati tanfolyamokat, workshopokat. Gyere el egy neked leginkább tetsző képzésre, találkozzunk személyesen, és kérdezz bátran! Amiben tudok, segítek.

További információk

Technikai jellegű kérdésed a fórumban teheted fel, ha pedig üzeneted személyes, írj emailt!

Biográfia
Kapcsolatfelvételi adatok
Számlázás és adózás
Adatkezelési tájékoztató