Kátya, a merengő

Molnár Judit
Molnár Judit

Kátya, a merengő

A fotót Canon EOS 450D típusú fényképezőgéppel készítettem, még októberben. A gyönyörű kora délutáni napsütés, és a modell fesztelen oldottsága lehetőséget adott arra, hogy elkészítsem ezt a képet. A kedvencem :)

Értékelés

Valóban nagyon szép portréfotó, technikailag azonban van néhány javítani való. Először is túl soknak találom az utómunkát. A túlzott retusálás és a Photoshopos lágyítás miatt elveszítette természetességét a portré. A háttér életlenségét el tudjuk érni a teljesen nyitott rekesszel, hiszen ilyenkor a mélységélesség lecsökken. Az utómunkás lágyítás az nem az igazi, ha egy mód van rá, kerüljük el.

Továbbá a barna színtónusok és a rózsaszín ütik egymást, nem szerencsés párosítás. Ilyenkor célszerű nem megjeleníteni azokat a színeket, amik nem passzolnak.

Még egy apróság. Nem kell ennyire szimmetrikusan komponálni. A tekintet irányával ellentétes oldalra kellett volna helyezni a lányt, tehát kicsit közelebb a kép jobb oldalához. Mindezen hibák ellenére kellemes benyomást kelt a kép, a többin pedig nagyon könnyen lehet javítni.

Olvasd el a legfrissebb cikkeket!

A képalkotás elsődleges célja

Nagy a zűrzavar a kompozíció tárgyát illetően. Sokan valamiféle érthetetlen, mértanhoz kapcsolódó dolognak tartják, ahol arányokról, vonalakról, metszésekről beszélünk, mindenféle gyakorlati érték nélkül. De valóban csak erről szólna a képalkotás?

Olvass tovább

Az önkéntes karate

Bekuckózás, meleg tea, otthonmaradás. Rendrakás, fejbeni tisztogatás, lelkizés, család, társasozás. Hű, de csodás! Mindig is erre vágytunk, nem igaz? Végre figyelhet az ember önmagára és mindarra, amire eddig nem.

Olvass tovább

Kedvtelésből fotózni tanulni

Fényképezni jó dolog, ahogyan az elkészült munkáinkat megosztani másokkal is az. Ha a többieknek ráadásul még tetszik is amit látnak, akkor igazán szerencsésnek mondhatjuk magunkat. Természetesen sokat tehetünk a siker érdekében, hiszen szerencsénk kovácsa mi magunk vagyunk.

Olvass tovább

Miben nyújt segítséget neked ez a honlap?

Fénykpezésről szól egyszerűen és érthetően. Minden cikk és szolgáltatás ezt a célt szolgálja. Olvashatod a bejegyzéseket, írhatsz a Fórumba, vagy akár fényképeket is feltölthetsz értékelésre.

Elfogadsz tőlem egy ajándékot?

Írtam egy tippsorozatot, hogy egyre szebb és jobb képeket tudj készíteni. A tippek végtelenül egyszerűek és könnyen alkalmazhatóak. Szeretnéd ezeket megkapni?
Szeretném, igen!

Találkozzunk személyesen!

Szoktam tartani előadásokat, elméleti és gyakorlati tanfolyamokat, workshopokat. Gyere el egy neked leginkább tetsző képzésre, találkozzunk személyesen, és kérdezz bátran! Amiben tudok, segítek.

További információk

Technikai jellegű kérdésed a fórumban teheted fel, ha pedig üzeneted személyes, írj emailt!

Biográfia
Kapcsolatfelvételi adatok
Számlázás és adózás
Adatkezelési tájékoztató