Június végéig tart a 35% kedvezmény a Bevezetés a fotográfia világába könyv és online tanfolyam elővásárlására. Július elejétől a kedvezmény mértéke csökken.

Őszi varázs

Kossa Gusztávné
Kossa Gusztávné

Őszi varázs

Nagyon szeretem a természetet, imádom az évszakok színkavalkádját, a tükröződést, az ellenfényes képeket. Nem vagyok nagy fotós, de mindent megörökítek,  ami utamba kerül és tetszik. Én operatőrként dolgoztam a 90-es években, a kamerához jobban értek, a filmkészítéshez. Ez a kép egy őszi kerékpár túra alkalmával készült egy Huawei Mate 9-es telefonnal. A telefonom, mindig kéznél van. Komoly gépem nincsen. Minden észrevételt megköszönök.

Értékelés

Gyönyörű az őszi táj, viszont a kompozíció nem a legideálisabb. Egyrészt a kép ferde, jobbra dől, és ez instabil hatást eredményez. A másik, hogy a táj igényli a perspektívát, amit a széles látószög eredményez. Azt látom, hogy a kép egy részlete ki lett vágva az eredetiből, ami jócskán csökkenti a térérzetet, ráadásul még némi ráközelítést is sejtek, ami megintcsak a perspektíva kárára megy. Ha filmes szakkifejezéssel élnék, akkor a nagy totált hiányolom.

Pedig olyan szépen adja magát a helyszín. Sokkal jobban dominálna az előtérben az a kis fa stég (ha nem így nevezik, elnézést kérek érte) közelről, nagylátószöggel. Akkorával, amekkorát csak bír az említett telefon. Márpedig a mobilok óriási előnye, hogy látványos teret lehet velük létrehozni.

A vágásról még annyit, hogy kár érte. Érdemes lett volna fekvő formátumban, aranymetszésben vagy harmadolásban elhelyezni a kis fa építményt, és a háttérben láttatni az őszi színekben pompázó fákat.

Kedvezményes elővásárlás!

Negyedszerre is megjelenik a Bevezetés a fotográfia világába című kétkötetes mű, melyet az előértékesítés szakaszában óriási kedvezménnyel vásárolhatsz meg, a könyv anyagára épülő, általam személyesen vezetett online tanfolyammal együtt. Júliustól emelkedik az ár.

Kell nekem is!

Olvasd el a legfrissebb cikkeket!

A polarizációs szűrő

A polarizációs szűrő tipikusan az az eszköz, ami nem pótolható semmi mással, még a nagyszerű utómunka szoftverekkel sem, ugyanis használatával olyan részletek is megnyilvánulhatnak a képek, melyek egyébként rejtve maradnának.

Olvass tovább

Portréfotózás a lakásban természetes fénynél

Hangulatos portrékat készíthetünk lakásban a természetes megvilágítás adta lehetőségeket kihasználva. A beltéri fényviszonyok gyakran messze nem mondhatók ideálisnak, mégis jó szolgálatot tehet az ablakon beszűrődő gyenge fény is, ha azt kreatívan használjuk.

Olvass tovább

A Rembrandt háromszög

A klasszikus portréfényképezés alapját képezi a Rembrandt világítás, amely az egyik legegyszerűbb, széles körben alkalmazható, és könnyűszerrel kivitelezhető technika műteremben és természetes fényviszonyok között egyaránt. De miért is sikeres annyira a portréfotózásban ez a technika?

Olvass tovább

Kossa Gusztávné további fényképei

A tenger a mindenem

Ez a kép úgy tökéletes ahogy van. Egyetlen észrevételem van, amit semmiképp nem hibának gondolok, pusztán szubjektív véleménynek. Számomra ez a táj a fekvő formátumot igényli. Annak ellenére, hogy nagylátószöggel…

Őszi varázs

Gyönyörű az őszi táj, viszont a kompozíció nem a legideálisabb. Egyrészt a kép ferde, jobbra dől, és ez instabil hatást eredményez. A másik, hogy a táj igényli a perspektívát, amit…

Miben nyújt segítséget neked ez a honlap?

Fénykpezésről szól egyszerűen és érthetően. Minden cikk és szolgáltatás ezt a célt szolgálja. Olvashatod a bejegyzéseket, írhatsz a Fórumba, vagy akár fényképeket is feltölthetsz értékelésre.

Elfogadsz tőlem egy ajándékot?

Írtam egy tippsorozatot, hogy egyre szebb és jobb képeket tudj készíteni. A tippek végtelenül egyszerűek és könnyen alkalmazhatóak. Szeretnéd ezeket megkapni?
Szeretném, igen!

Találkozzunk személyesen!

Szoktam tartani előadásokat, elméleti és gyakorlati tanfolyamokat, workshopokat. Gyere el egy neked leginkább tetsző képzésre, találkozzunk személyesen, és kérdezz bátran! Amiben tudok, segítek.

További információk

Technikai jellegű kérdésed a fórumban teheted fel, ha pedig üzeneted személyes, írj emailt!

Biográfia
Kapcsolatfelvételi adatok
Számlázás és adózás
Adatkezelési tájékoztató