Tengerparti pillanatkép

Deák Attila
Deák Attila

Tengerparti pillanatkép

A kép 2001. nyarán készült egy analóg Canon EOS-1000-es géppel. Sajnos már csak papír formátumban maradt meg, sőt, már annak is csak ez a szkennelt változata. A gép sincs már meg, ezért az objektív pontos paramétereire nem emlékszem (csak arra, hogy tele volt). A képen nagyobbik lányom látható. Nem beállított kép, nem tudta, hogy fotózom, de az exponálás pillanatában odapillantott. Ettől viszont még különlegesebb lett számomra a kép hatása. A kedvenc fotóim egyike…

Értékelés

Ritka az ennyire jól sikerült gyermekportré. Tökéletes a kompozíció is és a színharmónia is, és helyesen lett exponálva a kép. Látszik, hogy milyen odafigyeléssel készült a fénykép. A szkennelt papírkép sajnos nem annyira részletgazdag mint az eredeti felvétel, azonban így is nagyszerűen visszaadja annak hangulatát. Attila, gratulálok! Nagyon szép munka!

Olvasd el a legfrissebb cikkeket!

Ismét lendületben

Szívesebben fényképezel telefonnal azok után is, hogy beruháztál egy fényképezőgépre? Úgy találod, hogy a mobil megbízhatóbb társadnak bizonyul fotózáskor? Vagy talán már nincs is annyira kedved visszatérni a fényképezőgéphez? Talán alábbhagyott a lelkesedés?

Olvass tovább

A polarizációs szűrő

A polarizációs szűrő tipikusan az az eszköz, ami nem pótolható semmi mással, még a nagyszerű utómunka szoftverekkel sem, ugyanis használatával olyan részletek is megnyilvánulhatnak a képek, melyek egyébként rejtve maradnának.

Olvass tovább

Portréfotózás a lakásban természetes fénynél

Hangulatos portrékat készíthetünk lakásban a természetes megvilágítás adta lehetőségeket kihasználva. A beltéri fényviszonyok gyakran messze nem mondhatók ideálisnak, mégis jó szolgálatot tehet az ablakon beszűrődő gyenge fény is, ha azt kreatívan használjuk.

Olvass tovább

Miben nyújt segítséget neked ez a honlap?

Fénykpezésről szól egyszerűen és érthetően. Minden cikk és szolgáltatás ezt a célt szolgálja. Olvashatod a bejegyzéseket, írhatsz a Fórumba, vagy akár fényképeket is feltölthetsz értékelésre.

Elfogadsz tőlem egy ajándékot?

Írtam egy tippsorozatot, hogy egyre szebb és jobb képeket tudj készíteni. A tippek végtelenül egyszerűek és könnyen alkalmazhatóak. Szeretnéd ezeket megkapni?
Szeretném, igen!

Találkozzunk személyesen!

Szoktam tartani előadásokat, elméleti és gyakorlati tanfolyamokat, workshopokat. Gyere el egy neked leginkább tetsző képzésre, találkozzunk személyesen, és kérdezz bátran! Amiben tudok, segítek.

További információk

Technikai jellegű kérdésed a fórumban teheted fel, ha pedig üzeneted személyes, írj emailt!

Biográfia
Kapcsolatfelvételi adatok
Számlázás és adózás
Adatkezelési tájékoztató