Napkelte a Samaria szurdoknál

Illés-Tóth Szilvia
Illés-Tóth Szilvia

Napkelte a Samaria szurdoknál

A fotó 2006 nyarán készült a kora reggeli órákban a Samaria szurdok tetejénél, a gyalogtúra elején. Gyönyörű látvány fogadott! :)

Értékelés

Igazán gyönyörű, lírai hatást kelt ez a Kréta szigetén készült művészi sziluettkép. Kár, hogy ilyen szűkre lett vágva a kép. Ha már ilyen fantasztikus helyen járunk, érzékeltessük a teret. Ehhez vagy nagylátószögű objektívet használjunk vagy távolítsunk a zoommal, amennyire csak lehetséges. Így szűk kivágásban a fa törzse is túl sok, a jobb felső sarokban belógó ágak, ami viszont nagyon jó előtér lehetne, az meg túl kevés. Ettől függetlenül nagyon szép a kép.

Olvasd el a legfrissebb cikkeket!

Ismét lendületben

Szívesebben fényképezel telefonnal azok után is, hogy beruháztál egy fényképezőgépre? Úgy találod, hogy a mobil megbízhatóbb társadnak bizonyul fotózáskor? Vagy talán már nincs is annyira kedved visszatérni a fényképezőgéphez? Talán alábbhagyott a lelkesedés?

Olvass tovább

A polarizációs szűrő

A polarizációs szűrő tipikusan az az eszköz, ami nem pótolható semmi mással, még a nagyszerű utómunka szoftverekkel sem, ugyanis használatával olyan részletek is megnyilvánulhatnak a képek, melyek egyébként rejtve maradnának.

Olvass tovább

Portréfotózás a lakásban természetes fénynél

Hangulatos portrékat készíthetünk lakásban a természetes megvilágítás adta lehetőségeket kihasználva. A beltéri fényviszonyok gyakran messze nem mondhatók ideálisnak, mégis jó szolgálatot tehet az ablakon beszűrődő gyenge fény is, ha azt kreatívan használjuk.

Olvass tovább

Illés-Tóth Szilvia további fényképei

Napkelte a Samaria szurdoknál

Igazán gyönyörű, lírai hatást kelt ez a Kréta szigetén készült művészi sziluettkép. Kár, hogy ilyen szűkre lett vágva a kép. Ha már ilyen fantasztikus helyen járunk, érzékeltessük a teret. Ehhez…

Tesók

Vidám életérzéseket sugároz a kép a két gyermekről. Az elegendő szórt napfénynek és az alacsony ISO értéknek köszönhetően szép pasztell színeket és lágy rajzolatot kapunk. Külön dicséret illeti Szilviát, amiért…

Miben nyújt segítséget neked ez a honlap?

Fénykpezésről szól egyszerűen és érthetően. Minden cikk és szolgáltatás ezt a célt szolgálja. Olvashatod a bejegyzéseket, írhatsz a Fórumba, vagy akár fényképeket is feltölthetsz értékelésre.

Elfogadsz tőlem egy ajándékot?

Írtam egy tippsorozatot, hogy egyre szebb és jobb képeket tudj készíteni. A tippek végtelenül egyszerűek és könnyen alkalmazhatóak. Szeretnéd ezeket megkapni?
Szeretném, igen!

Találkozzunk személyesen!

Szoktam tartani előadásokat, elméleti és gyakorlati tanfolyamokat, workshopokat. Gyere el egy neked leginkább tetsző képzésre, találkozzunk személyesen, és kérdezz bátran! Amiben tudok, segítek.

További információk

Technikai jellegű kérdésed a fórumban teheted fel, ha pedig üzeneted személyes, írj emailt!

Biográfia
Kapcsolatfelvételi adatok
Számlázás és adózás
Adatkezelési tájékoztató