Őrségi naplemente

Keserű Zsolt
Keserű Zsolt

Őrségi naplemente

Ha nyugalomra vágyunk, az Őrséget tudom ajánlani. Szerintem a pacinak is tetszik.

Értékelés

Így kell ellenfényben fotózni. Tökéletes expozíció és kompozíció. A színek is tökéletesen harmonizálnak. Felmerült egy kérdés, de ez már csak egy szubjektív gondolat. Vajon tényleg szükséges, hogy látszódjon a nap?

Hogy lenne jobb? Így, ahogy itt van vagy nap nélkül? Kommentben kérek szépen minél több vélemény! :)

Hozzászólások

Keserű Zsolt

Hozzászólnék a saját képemhez: a “tökéletes expozíciót” és színharmóniát (ahogy a többi képemnél is) a hét esztendős 4 MPixeles Olympus 765UZ-mnek köszönhetem. Szerintem automata üzemmódban is jobb képeket készít, mint a legtöbb mostani új modell, és vannak manuális beállítási lehetőségei is. Jó, azért én is kellek hozzá... :)

2011-12-09 14:22:46 • Keserű Zsolt

Szalay Krisztián

Ebből is látszik, hogy a jó kép nem csak a technikán múlik. Ha a képeket automata üzemmódban készíted, akkor nagyon jó a géped fénymérője. Az ellenfény szinte mindig megzavarja az automata gépeket.

2011-12-09 15:08:48 • Szalay Krisztián

Kosina Zoltán

Letöltöttem, megvágtam, megnéztem, majd újra megnéztem, és fura dologra lettem figyelmes. Cikázott a tekintetem a paci, és a nap között. Mintha valóra vált volna a szólás, hogy a napra lehet nézni, de rá nem. Elgondolkoztam rajta, és szerintem élőben is sokszor van ilyen. Az ember akaratlanul is gyakran kapja a tekintetét látótere legrikítóbb jelenségére. Újabban szoktam például látni bolti pénztárak új rágófajtáinál a figyelemfelkeltő villanófényt. És egyébként is, ha szemben vagyok vele, a napba is sokszor belenézek, pedig utána még mindig foltokat látok egy darabig. Ezekből szerintem már látszik a véleményem. Vagy a nap, vagy a paci, két dudás nálam már nem fér meg egy csárdában, és a paci szerintem itt érdekesebb.

2011-12-09 17:51:03 • Kosina Zoltán

Szalay Krisztián

Zoli, elég szépen összefoglaltad! Egy képen mindig a fehér foltok vonzzák a tekintetet. Jó példa erre Zsolt másik képe, ahol a kép közepén a lovasszobor mellett látszik a lámpa fénye. Ott azért jó, mert odavezeti a figyelmet. Itt pedig elvonja. Bár az is igaz, hogy a kép ettől még nagyon szép.

2011-12-09 19:26:49 • Szalay Krisztián

Tanyi Katalin

Nagyon szép, de a nap talán méginkább főszerepbe kerülne, ha nem szerepelne a fotón. Gyönyörű ahogy a fák árnyékai és a napfény ösvényt alkotnak a pacinak. :)

2011-12-21 10:31:43 • Tanyi Katalin

Olvasd el a legfrissebb cikkeket!

Ismét lendületben

Szívesebben fényképezel telefonnal azok után is, hogy beruháztál egy fényképezőgépre? Úgy találod, hogy a mobil megbízhatóbb társadnak bizonyul fotózáskor? Vagy talán már nincs is annyira kedved visszatérni a fényképezőgéphez? Talán alábbhagyott a lelkesedés?

Olvass tovább

A polarizációs szűrő

A polarizációs szűrő tipikusan az az eszköz, ami nem pótolható semmi mással, még a nagyszerű utómunka szoftverekkel sem, ugyanis használatával olyan részletek is megnyilvánulhatnak a képek, melyek egyébként rejtve maradnának.

Olvass tovább

Portréfotózás a lakásban természetes fénynél

Hangulatos portrékat készíthetünk lakásban a természetes megvilágítás adta lehetőségeket kihasználva. A beltéri fényviszonyok gyakran messze nem mondhatók ideálisnak, mégis jó szolgálatot tehet az ablakon beszűrődő gyenge fény is, ha azt kreatívan használjuk.

Olvass tovább

Keserű Zsolt további fényképei

Győri éjszaka

Ugyan nem vagyok egy nagy televízió néző, de emlékszem, hogy milyen volt a Megasztárban, amikor a zsűri minden tagja fellelkesült egy produkció után. Ha lehet párhuzamot vonni, akkor így vagyok…

Őrségi naplemente

Így kell ellenfényben fotózni. Tökéletes expozíció és kompozíció. A színek is tökéletesen harmonizálnak. Felmerült egy kérdés, de ez már csak egy szubjektív gondolat. Vajon tényleg szükséges, hogy látszódjon a nap?…

A vér hívó szava

Tipikus példája annak, hogy aki megfelelő látásmóddal rendelkezik, az észreveszi a narancsszeletben az életet. :) Ötletes kép!

A Kiválasztott

Fantasztikus kép! Előszeretettel szoktam hibákat keresni a képekben, mivel a hibákból lehet tanulni, de ebben nem találok. Talán csak annyit, hogy a megvilágított oszlop kerülhetett volna kicsit a kép jobb…

Energia

Egyik legérdekesebb sziluettkép. A kompozíció középre súlyozott, azaz a kép középpontjára összpontosul a figyelem. Ez a felvétel jól mutatja, hogy nem csak naplementében, hanem mesterséges fényviszonyok között is lehet jó…

Miben nyújt segítséget neked ez a honlap?

Fénykpezésről szól egyszerűen és érthetően. Minden cikk és szolgáltatás ezt a célt szolgálja. Olvashatod a bejegyzéseket, írhatsz a Fórumba, vagy akár fényképeket is feltölthetsz értékelésre.

Elfogadsz tőlem egy ajándékot?

Írtam egy tippsorozatot, hogy egyre szebb és jobb képeket tudj készíteni. A tippek végtelenül egyszerűek és könnyen alkalmazhatóak. Szeretnéd ezeket megkapni?
Szeretném, igen!

Találkozzunk személyesen!

Szoktam tartani előadásokat, elméleti és gyakorlati tanfolyamokat, workshopokat. Gyere el egy neked leginkább tetsző képzésre, találkozzunk személyesen, és kérdezz bátran! Amiben tudok, segítek.

További információk

Technikai jellegű kérdésed a fórumban teheted fel, ha pedig üzeneted személyes, írj emailt!

Biográfia
Kapcsolatfelvételi adatok
Számlázás és adózás
Adatkezelési tájékoztató