Késő őszi ajándék

Pajtli Éva
Pajtli Éva

Késő őszi ajándék

Csodálattal vettem észre, hogy késő ősszel újra kisütött a nap. Ezzel a “csodával” játszottam, mikor készítettem a képet. Samsung S760 digitális géppel készítettem.

Értékelés

A fotó érdekes abból a szempontból, hogy kiválóan érzékelteti a súrlófény hatását. Azért nevezik súrlófénynek, mert szinte súrolja azt a felületet, amit megvilágít. A nap alacsony állása miatt a fény nem fentről érkezik, hanem inkább oldalról, ezáltal lesznek szép hosszúak az árnyékok, és emiatt rajzolódik ki a járda mintázata is.

Olvasd el a legfrissebb cikkeket!

A képalkotás elsődleges célja

Nagy a zűrzavar a kompozíció tárgyát illetően. Sokan valamiféle érthetetlen, mértanhoz kapcsolódó dolognak tartják, ahol arányokról, vonalakról, metszésekről beszélünk, mindenféle gyakorlati érték nélkül. De valóban csak erről szólna a képalkotás?

Olvass tovább

Az önkéntes karate

Bekuckózás, meleg tea, otthonmaradás. Rendrakás, fejbeni tisztogatás, lelkizés, család, társasozás. Hű, de csodás! Mindig is erre vágytunk, nem igaz? Végre figyelhet az ember önmagára és mindarra, amire eddig nem.

Olvass tovább

Kedvtelésből fotózni tanulni

Fényképezni jó dolog, ahogyan az elkészült munkáinkat megosztani másokkal is az. Ha a többieknek ráadásul még tetszik is amit látnak, akkor igazán szerencsésnek mondhatjuk magunkat. Természetesen sokat tehetünk a siker érdekében, hiszen szerencsénk kovácsa mi magunk vagyunk.

Olvass tovább

Pajtli Éva további fényképei

Élőszobor

A szürkeárnyalatos portré jó választás volt, így szépen kiemelkedik az alany a háttérből. A sötét háttér és a világos ruha kontrasztja látványossá teszi a képet. A képalkotás is teljesen szabályos.

Fordított világ

Nagyon jól elkapott kép és ügyes komponálás! A villanyoszlop tükörképe, a tócsa körvonala és az abban tükröződő fák kellemes összképet eredményeznek.

Enyészet lépcsője

A kép hangulatához jól passzolnak a szürke árnyalatai, hűen tükrözi az enyészetet. A kép feltehetően szórt fényben készült, így nincsenek éles, kontúros árnyékok. Kár, hogy hiányzik a kis ablak teteje,…

Késő őszi ajándék

A fotó érdekes abból a szempontból, hogy kiválóan érzékelteti a súrlófény hatását. Azért nevezik súrlófénynek, mert szinte súrolja azt a felületet, amit megvilágít. A nap alacsony állása miatt a fény…

Miben nyújt segítséget neked ez a honlap?

Fénykpezésről szól egyszerűen és érthetően. Minden cikk és szolgáltatás ezt a célt szolgálja. Olvashatod a bejegyzéseket, írhatsz a Fórumba, vagy akár fényképeket is feltölthetsz értékelésre.

Elfogadsz tőlem egy ajándékot?

Írtam egy tippsorozatot, hogy egyre szebb és jobb képeket tudj készíteni. A tippek végtelenül egyszerűek és könnyen alkalmazhatóak. Szeretnéd ezeket megkapni?
Szeretném, igen!

Találkozzunk személyesen!

Szoktam tartani előadásokat, elméleti és gyakorlati tanfolyamokat, workshopokat. Gyere el egy neked leginkább tetsző képzésre, találkozzunk személyesen, és kérdezz bátran! Amiben tudok, segítek.

További információk

Technikai jellegű kérdésed a fórumban teheted fel, ha pedig üzeneted személyes, írj emailt!

Biográfia
Kapcsolatfelvételi adatok
Számlázás és adózás
Adatkezelési tájékoztató