Alkony a nyárban

Molnár Péter
Molnár Péter

Alkony a nyárban

Értékelés

Az élénk színek ellenére nyugtató hatást kelt a lenyugvó nap és a táj. A fényképet lehetett volna néhány értékkel szűkebb fényrekesszel készíteni és akkor nem égett volna ki a nap.

Hozzászólások

Szabó Vanessza

Szerintem rendkívül harmónikus és szép :) Gratulálok

2011-12-14 22:06:04 • Szabó Vanessza

Molnár Péter

Köszönöm szépen.. :)

2011-12-15 13:16:45 • Molnár Péter

Kosina Zoltán

Mint egy festmény…

2011-12-15 13:17:15 • Kosina Zoltán

Molnár Péter

De sajnos ez sem tökéletes…

2011-12-15 13:22:17 • Molnár Péter

Olvasd el a legfrissebb cikkeket!

A nagylátószögű objektív

Térélményt a tér tágításával érhetünk el. A tágas tér okozza a térbeliség látványát, azaz a perspektivikus hatást. Tágíthatjuk a teret a Mátrix trilógiában látott módszerekkel is, de ha szerényen nagylátószögű objektívet használunk, az is tökéletesen megteszi.

Olvass tovább

Az alapobjektív

Amit a szemünkkel látunk, ahogyan a perspektívát érzékeljük, azt tekintjük a legtermészetesebbnek, hiszen ehhez a látványhoz szoktunk hozzá születésünk óta. Azok a fényképek, melyek megközelítőleg ugyanezt a térérzetet nyújtják, természetes hatást keltenek.

Olvass tovább

Az objektívek tulajdonságai

Az objektív a fényképezőgép szeme, a képalkotás elsődleges technikai eszköze. Amit és ahogy az objektív lát, rögzítésre kerül. Az alkotott képen elsődlegesen az objektív jellemzői köszönnek vissza, éppen ezért kulcsfontosságú szerepet játszanak fényképezéskor. Ismerjük meg ezeket a jellemzőket, és készítsünk nagyszerű felvételeket!

Olvass tovább

Molnár Péter további fényképei

Alkony a nyárban

Az élénk színek ellenére nyugtató hatást kelt a lenyugvó nap és a táj. A fényképet lehetett volna néhány értékkel szűkebb fényrekesszel készíteni és akkor nem égett volna ki a nap.

Horgászat alkonyán

Ismét egy újabb művészi jellegű tájkép, ahol a sziluettől a tükröződő felületig mindent megtalálunk. A kép mélységélességi tartománya elég nagy, tehát feltehetően szűk rekesszel és hosszabb időértékkel készült a kép.…

Miben nyújt segítséget neked ez a honlap?

Fénykpezésről szól egyszerűen és érthetően. Minden cikk és szolgáltatás ezt a célt szolgálja. Olvashatod a bejegyzéseket, írhatsz a Fórumba, vagy akár fényképeket is feltölthetsz értékelésre.

Elfogadsz tőlem egy ajándékot?

Írtam egy tippsorozatot, hogy egyre szebb és jobb képeket tudj készíteni. A tippek végtelenül egyszerűek és könnyen alkalmazhatóak. Szeretnéd ezeket megkapni?
Szeretném, igen!

Találkozzunk személyesen!

Szoktam tartani előadásokat, elméleti és gyakorlati tanfolyamokat, workshopokat. Gyere el egy neked leginkább tetsző képzésre, találkozzunk személyesen, és kérdezz bátran! Amiben tudok, segítek.

További információk

Technikai jellegű kérdésed a fórumban teheted fel, ha pedig üzeneted személyes, írj emailt!

Biográfia
Kapcsolatfelvételi adatok
Számlázás és adózás
Adatkezelési tájékoztató