Old & New

Szarvadi Adrienn
Szarvadi Adrienn

Old & New

Értékelés

A kép alkotója valószínűleg nem először fogott fényképezőgépet a kezébe. A kevés fényt az 1600 ISO értékű fényérzékenység kompenzálta. Profin kivitelezett kép egy apró hibával, mégpedig az, hogy bokánál van megvágva. Adrienn, ízületben nem vágunk! :) Amúgy nagyon szép munka, külön gratulálok hozzá!

Hozzászólások

Kosina Zoltán

Lehet amatőr kérdés, de ISO 1600-nál nem kellene sokkal zajosabbnak lennie a képnek? Vagy épp ennek elfedésére lett szürkeárnyalatos?

2011-12-15 13:14:37 • Kosina Zoltán

Szalay Krisztián

Egyáltalán nem amatőr a kérdés és persze, hogy lehet bátran kérdezni, hiszen ezért van ez az egész. :) A képzaj, amit a magas fényérzékenység okoz szinte minden fényképezőgépen másképp jelenik meg. Az olcsó, hobbi gépek sokszor a 800 ISO-t is alig bírják, míg pl. a Nikon D3X-nek olyan szenzora van, hogy 3000 ISO felett is gyönyörű képet kapunk. Ezt a képet Adrienn egy Canon EOS500D-vel készítette. Egyrészt tehát a gépnek is köszönhető, hogy nem annyira szemcsés a kép. Másrészt nagyon jól ráéreztél, a szürkeárnyalatos képpel jobban el lehet fedni az ilyen jellegű problémákat. Ráadásul amikor lekicsinyítesz egy képet, úgy a képzaj is mérséklődik.

2011-12-15 13:55:37 • Szalay Krisztián

Szarvadi Adrienn

Sajnos elég rossza voltak a fényviszonyok, de próbáltam a maximumot kihozni a képből. De mondjuk 70%-ban a gép érdeme. :)

2011-12-15 20:18:42 • Szarvadi Adrienn

Szalay Krisztián

Adrienn, teljesen jól oldottad meg a feladatot! :)

2011-12-15 20:33:24 • Szalay Krisztián

Szarvadi Adrienn

Köszönöm!!:)

2011-12-15 20:38:28 • Szarvadi Adrienn

Szalay Krisztián

Nagyon szívesen! :)

2011-12-15 20:44:33 • Szalay Krisztián

Olvasd el a legfrissebb cikkeket!

Ismét lendületben

Szívesebben fényképezel telefonnal azok után is, hogy beruháztál egy fényképezőgépre? Úgy találod, hogy a mobil megbízhatóbb társadnak bizonyul fotózáskor? Vagy talán már nincs is annyira kedved visszatérni a fényképezőgéphez? Talán alábbhagyott a lelkesedés?

Olvass tovább

A polarizációs szűrő

A polarizációs szűrő tipikusan az az eszköz, ami nem pótolható semmi mással, még a nagyszerű utómunka szoftverekkel sem, ugyanis használatával olyan részletek is megnyilvánulhatnak a képek, melyek egyébként rejtve maradnának.

Olvass tovább

Portréfotózás a lakásban természetes fénynél

Hangulatos portrékat készíthetünk lakásban a természetes megvilágítás adta lehetőségeket kihasználva. A beltéri fényviszonyok gyakran messze nem mondhatók ideálisnak, mégis jó szolgálatot tehet az ablakon beszűrődő gyenge fény is, ha azt kreatívan használjuk.

Olvass tovább

Szarvadi Adrienn további fényképei

Mini csernobil

Gyönyörűen megkomponált HDR művészképet sikerült alkotnia Adriennek. A törött ablaküvegek egészen feldobják a kép egyhangúságát. Ügyes munka! A HDR technikáról bővebben a Fotótippekben lehet olvasni.

Fekete Karácsony

Találó nevet kapott a lámpafüzérről készült szürkeárnyalatos művészi kompozíció. Egy ilyen fotót elég nehéz elemezni, és talán kár is lenne belemagyarázni bármit is. Mindenki döntse el magának, hogy milyen ez…

Reni

Rendkívüli látásmódról tanúskodik a kép. Az alany elhelyezése, a nézőpont megválasztása, a színek harmóniája is alátámasztja mindezt. A kép egyensúlyi helyzete is tökéletes. Az egyetlen hiba a modell ruhájának kiégése.…

Old & New

A kép alkotója valószínűleg nem először fogott fényképezőgépet a kezébe. A kevés fényt az 1600 ISO értékű fényérzékenység kompenzálta. Profin kivitelezett kép egy apró hibával, mégpedig az, hogy bokánál van…

Miben nyújt segítséget neked ez a honlap?

Fénykpezésről szól egyszerűen és érthetően. Minden cikk és szolgáltatás ezt a célt szolgálja. Olvashatod a bejegyzéseket, írhatsz a Fórumba, vagy akár fényképeket is feltölthetsz értékelésre.

Elfogadsz tőlem egy ajándékot?

Írtam egy tippsorozatot, hogy egyre szebb és jobb képeket tudj készíteni. A tippek végtelenül egyszerűek és könnyen alkalmazhatóak. Szeretnéd ezeket megkapni?
Szeretném, igen!

Találkozzunk személyesen!

Szoktam tartani előadásokat, elméleti és gyakorlati tanfolyamokat, workshopokat. Gyere el egy neked leginkább tetsző képzésre, találkozzunk személyesen, és kérdezz bátran! Amiben tudok, segítek.

További információk

Technikai jellegű kérdésed a fórumban teheted fel, ha pedig üzeneted személyes, írj emailt!

Biográfia
Kapcsolatfelvételi adatok
Számlázás és adózás
Adatkezelési tájékoztató