Balatoni séta

Horváth Katalin
Horváth Katalin

Balatoni séta

Második próbálkozás. Először valahogy nem sikeredett feltötenem. Gépem Nikon D90, objektívem Nikkor 18-200. Most barátkozom vele és a fényképezéssel. Ügyeltem a diafragmára (f14) és a záróidöre (1/200). Addig-addig állítgattam, míg az ISO érték talán túl magasra sikeredett (800). Borongós idő volt napsütéses pillanatokkal. Semmi speciális célom nem volt, csak sétáltam a Balatonparton. Megláttam és megtetszett.

Értékelés

Ez a fotó tipikus példája a tudatos fényképezésnek. A szűk rekesz biztosítja a rendkívül nagy mélységélességet. Az ISO érték valóban elég magasra sikeredett, de egyáltalán nem zavaró. Valószínűleg elég lett volna a 400-as érték és hozzá 125-ös zársebesség. A kompozíció is figyelemre méltó!

Hozzászólások

Mahunka Balázs

Gratulálok a képhez! A fekete fém elég statikus dolog, mégis hihetetlen dinamikát képnek, és vezetik a szemet a távolodó emberek felé.

2011-12-21 09:28:24 • Mahunka Balázs

Tanyi Katalin

Szerintem az eddig feltöltöttek közül ez a legjobb kompozíció. :)

2011-12-21 10:25:01 • Tanyi Katalin

Horváth Katalin

:)  Olvastam az aranymetszésröl az Interneten és tudatosan próbálom alkalmazni.
Türelem rózsát teremt. Sokáig tartott mire a két sétáló végre belesétált a képbe. De megérte várni.

2011-12-21 15:33:18 • Horváth Katalin

Olvasd el a legfrissebb cikkeket!

A képalkotás elsődleges célja

Nagy a zűrzavar a kompozíció tárgyát illetően. Sokan valamiféle érthetetlen, mértanhoz kapcsolódó dolognak tartják, ahol arányokról, vonalakról, metszésekről beszélünk, mindenféle gyakorlati érték nélkül. De valóban csak erről szólna a képalkotás?

Olvass tovább

Az önkéntes karate

Bekuckózás, meleg tea, otthonmaradás. Rendrakás, fejbeni tisztogatás, lelkizés, család, társasozás. Hű, de csodás! Mindig is erre vágytunk, nem igaz? Végre figyelhet az ember önmagára és mindarra, amire eddig nem.

Olvass tovább

Kedvtelésből fotózni tanulni

Fényképezni jó dolog, ahogyan az elkészült munkáinkat megosztani másokkal is az. Ha a többieknek ráadásul még tetszik is amit látnak, akkor igazán szerencsésnek mondhatjuk magunkat. Természetesen sokat tehetünk a siker érdekében, hiszen szerencsénk kovácsa mi magunk vagyunk.

Olvass tovább

Horváth Katalin további fényképei

Újévi fogadalom

A hosszabb záridő miatt lehet érzékelni a mozgást a bemozdulással. Ha ez volt a cél, akkor sikerült a képet összehozni. A természetellenes elszíneződés valószínű, hogy a túl nagy fényérzékenység (ISO…

Téli napsütés

A szürke árnyalatok teszik művészivé a téli erdőben készült fényképet. Mivel a fák által alkotott függőleges vonalvezetés a domináns, ezért valószínűleg az álló kép szerencsésebb választás lett volna.

Balatoni séta

Ez a fotó tipikus példája a tudatos fényképezésnek. A szűk rekesz biztosítja a rendkívül nagy mélységélességet. Az ISO érték valóban elég magasra sikeredett, de egyáltalán nem zavaró. Valószínűleg elég lett…

Miben nyújt segítséget neked ez a honlap?

Fénykpezésről szól egyszerűen és érthetően. Minden cikk és szolgáltatás ezt a célt szolgálja. Olvashatod a bejegyzéseket, írhatsz a Fórumba, vagy akár fényképeket is feltölthetsz értékelésre.

Elfogadsz tőlem egy ajándékot?

Írtam egy tippsorozatot, hogy egyre szebb és jobb képeket tudj készíteni. A tippek végtelenül egyszerűek és könnyen alkalmazhatóak. Szeretnéd ezeket megkapni?
Szeretném, igen!

Találkozzunk személyesen!

Szoktam tartani előadásokat, elméleti és gyakorlati tanfolyamokat, workshopokat. Gyere el egy neked leginkább tetsző képzésre, találkozzunk személyesen, és kérdezz bátran! Amiben tudok, segítek.

További információk

Technikai jellegű kérdésed a fórumban teheted fel, ha pedig üzeneted személyes, írj emailt!

Biográfia
Kapcsolatfelvételi adatok
Számlázás és adózás
Adatkezelési tájékoztató