Esti portré

Mahunka Balázs
Mahunka Balázs

Esti portré

Halogén izzó megvilágítás + vaku, minimális lágyítás és retus, a természetesség kedvéért.
Várom a véleményeket, hibákat. :)

Értékelés

Balázs, feladtad a leckét ezzel a képpel. :) Már sokadjára álltam neki az értékelésnek, de nem igazán tudom, hogy mit írjak. A technikai kivitelezést illetően és szubjektív szempontból is kettős érzésem van a kép láttán.

Nézzük először technikai oldalról. A fotóalany helyesen van megvágva. Látszik, hogy vakuval lett derítve, aminek a fénye némiképp lágyítva volt, ez is teljesen rendben van. Mégis valamiért túl mű lett a kép.

Szubjektív oldalról megközelítve pedig véleményem szerint nem jó a beállítás és a nézőpont sem. A fénykép álló formátumban sem lenne jó, de így is furcsa hatása van, ahogy “oldalról belóg” az alany. Azért is írtam, hogy szubjektív, mert erre nincsenek szabályok, hogy honnan kell fényképezni.

Mindezeket leszámítva nem rossz a kép, csak ilyenekre mondjuk, hogy még szokni kell. :)
Most én is a közönség segítségét kérem kommentben. Hogy tetszik ez a kép és mi a véleményed erről?

Hozzászólások

Mahunka Balázs

Köszönöm a véleményt Krisztián, sokat segített. Talán néha el kell rugaszkodni a “hagyományos és megszokott” elhelyezéstől (a harmadoló szabályt betartottam). :)

2012-01-09 10:58:52 • Mahunka Balázs

Szalay Krisztián

Igen, igazad van, hiszen semmilyen szabályt nem szeg meg a kompozíció és igaz az is, hogy nem megszokott :) De ez persze abszolút nem probléma.

2012-01-09 11:40:11 • Szalay Krisztián

Olvasd el a legfrissebb cikkeket!

Ismét lendületben

Szívesebben fényképezel telefonnal azok után is, hogy beruháztál egy fényképezőgépre? Úgy találod, hogy a mobil megbízhatóbb társadnak bizonyul fotózáskor? Vagy talán már nincs is annyira kedved visszatérni a fényképezőgéphez? Talán alábbhagyott a lelkesedés?

Olvass tovább

A polarizációs szűrő

A polarizációs szűrő tipikusan az az eszköz, ami nem pótolható semmi mással, még a nagyszerű utómunka szoftverekkel sem, ugyanis használatával olyan részletek is megnyilvánulhatnak a képek, melyek egyébként rejtve maradnának.

Olvass tovább

Portréfotózás a lakásban természetes fénynél

Hangulatos portrékat készíthetünk lakásban a természetes megvilágítás adta lehetőségeket kihasználva. A beltéri fényviszonyok gyakran messze nem mondhatók ideálisnak, mégis jó szolgálatot tehet az ablakon beszűrődő gyenge fény is, ha azt kreatívan használjuk.

Olvass tovább

Mahunka Balázs további fényképei

Babakék BMW

A fotó egy remek példája annak, hogy miként lehet felhasználni a szándékosan döntött horizontot a kép dinamikusabbá tételére. Az előtérben lévő babakék autógumik szépen keretezik a képet, a színharmóniáról nem…

Barbaró

Koncerten nem könnyű fotózni, hiszen elég szélsőséges fényviszonyok uralkodnak. Ennek ellenére a lehető legjobban sikerült az expozíció, hiszen a sötétebb területek a körülményekhez képest tartalmaznak részleteket.

Esti portré

Balázs, feladtad a leckét ezzel a képpel. :) Már sokadjára álltam neki az értékelésnek, de nem igazán tudom, hogy mit írjak. A technikai kivitelezést illetően és szubjektív szempontból is kettős…

Bécsi vásár

Tükröződő felületeket nem könnyű fényképezni, Balázsnak azonban sikerült. Nem is akárhogy. A csillogó arany színek szépen harmonizálnak. A dísz gömbben visszatükrözött képen van az élesség, így tökéletesen kirajzolódik a háttérben…

Miben nyújt segítséget neked ez a honlap?

Fénykpezésről szól egyszerűen és érthetően. Minden cikk és szolgáltatás ezt a célt szolgálja. Olvashatod a bejegyzéseket, írhatsz a Fórumba, vagy akár fényképeket is feltölthetsz értékelésre.

Elfogadsz tőlem egy ajándékot?

Írtam egy tippsorozatot, hogy egyre szebb és jobb képeket tudj készíteni. A tippek végtelenül egyszerűek és könnyen alkalmazhatóak. Szeretnéd ezeket megkapni?
Szeretném, igen!

Találkozzunk személyesen!

Szoktam tartani előadásokat, elméleti és gyakorlati tanfolyamokat, workshopokat. Gyere el egy neked leginkább tetsző képzésre, találkozzunk személyesen, és kérdezz bátran! Amiben tudok, segítek.

További információk

Technikai jellegű kérdésed a fórumban teheted fel, ha pedig üzeneted személyes, írj emailt!

Biográfia
Kapcsolatfelvételi adatok
Számlázás és adózás
Adatkezelési tájékoztató