Anyu

Szabó István
Szabó István

Anyu

Édesanyámról készült portrém

Értékelés

A fotó hűen tükrözi a nyugalmat és a meghittséget. Szabályos az elhelyezés és kifejezetten jót tesz a képnek a szürkés színtónus. Két dolog van, ami kicsit zavaró. Az egyik a falon a tükör. Ezt a nézőpont megváltoztatásával lehetett volna kiiktatni. A másik, hogy a kép kissé balra dől, nincs vízszintben a képzeletbeli horizont. A kép még elbírt volna egy értékkel szűkebb rekeszt és akkor a kiégés is elkerülhető lett volna. Ezeket leszámítva igazán hangulatos pillanatkép.

Hozzászólások

Szabó István

Nagyon szépen köszönöm, és köszönjük az értékelést, most mutattam meg az ‘alanynak’ mamusnak. Nem valami sok portrét készítettem, a leggyakori fotótémám a tájkép,természet,makró de mindíg szeretnék vmi újat tanulni.

2012-01-09 19:41:24 • Szabó István

Szalay Krisztián

István, nagyon szívesen! Gyakorolni sosem késő. Ahogy a jó pap is holtig tanul, úgy a fotózással sincs másképp. :)

2012-01-09 21:11:33 • Szalay Krisztián

Olvasd el a legfrissebb cikkeket!

Ismét lendületben

Szívesebben fényképezel telefonnal azok után is, hogy beruháztál egy fényképezőgépre? Úgy találod, hogy a mobil megbízhatóbb társadnak bizonyul fotózáskor? Vagy talán már nincs is annyira kedved visszatérni a fényképezőgéphez? Talán alábbhagyott a lelkesedés?

Olvass tovább

A polarizációs szűrő

A polarizációs szűrő tipikusan az az eszköz, ami nem pótolható semmi mással, még a nagyszerű utómunka szoftverekkel sem, ugyanis használatával olyan részletek is megnyilvánulhatnak a képek, melyek egyébként rejtve maradnának.

Olvass tovább

Portréfotózás a lakásban természetes fénynél

Hangulatos portrékat készíthetünk lakásban a természetes megvilágítás adta lehetőségeket kihasználva. A beltéri fényviszonyok gyakran messze nem mondhatók ideálisnak, mégis jó szolgálatot tehet az ablakon beszűrődő gyenge fény is, ha azt kreatívan használjuk.

Olvass tovább

Szabó István további fényképei

Nárciszok

A fotónak különösen szépek a színei, már-már festményszerű hatást keltenek. A virágok elhelyezése harmonikus. A háttér kellően életlen, kiemeli a témát. Szép munka, gratulálok!

Utolsó pillangó

Azt ugyan szoktam kérni, hogy virágot, méhecskét, valamint ezek kombinációját mellőzzük feltöltéskor, de az is igaz, hogy a lepkét kifelejtettem a sorból. :) A fotó viszont jó. Az expozíció és…

Piros szirmok

A kísérletezés meghozza gyümölcsét. Nem hiába tartottad vissza a levegőt! Tökéletes az expozíció, a komponálás is úgy jó, ahogy van. A kreativitás külön dicséret érdemel. Látszik a tudatos fényképezés és…

Díszcseresznyefa virágzás

Virágokat nem nagyon szoktam kiértékelni, mert már lassan Dunát lehetne rekeszteni velük, de ez a kép annyira szép, hogy kivételt teszek. A kis mélységélesség miatt elmosódott a háttér, ami gyönyörűen…

Őszi avar

Gyönyörű őszi kép, néhány centis mélységélességgel, harmonizáló színekkel és tökéletesen megválasztott nézőponttal. Tökéletesen be lett állítva minden expozíciós érték is. István, szép munka!

Hibiszkusz cseppek

A hibiszkuszról készült közelkép a nem szokványos kompozíció miatt kifejezetten művészi hatást eredményez. A csekély mélységélesség a nyitott rekesznek köszönhető. Az életlen háttér szépen kiemeli a levelet és a vízcseppeket.

Anyu

A fotó hűen tükrözi a nyugalmat és a meghittséget. Szabályos az elhelyezés és kifejezetten jót tesz a képnek a szürkés színtónus. Két dolog van, ami kicsit zavaró. Az egyik a…

Miben nyújt segítséget neked ez a honlap?

Fénykpezésről szól egyszerűen és érthetően. Minden cikk és szolgáltatás ezt a célt szolgálja. Olvashatod a bejegyzéseket, írhatsz a Fórumba, vagy akár fényképeket is feltölthetsz értékelésre.

Elfogadsz tőlem egy ajándékot?

Írtam egy tippsorozatot, hogy egyre szebb és jobb képeket tudj készíteni. A tippek végtelenül egyszerűek és könnyen alkalmazhatóak. Szeretnéd ezeket megkapni?
Szeretném, igen!

Találkozzunk személyesen!

Szoktam tartani előadásokat, elméleti és gyakorlati tanfolyamokat, workshopokat. Gyere el egy neked leginkább tetsző képzésre, találkozzunk személyesen, és kérdezz bátran! Amiben tudok, segítek.

További információk

Technikai jellegű kérdésed a fórumban teheted fel, ha pedig üzeneted személyes, írj emailt!

Biográfia
Kapcsolatfelvételi adatok
Számlázás és adózás
Adatkezelési tájékoztató