Drift feeling

Tolnai Márk
Tolnai Márk

Drift feeling

Ezzel a képpel és a svenkkel szeretném kifejezni a Drift érzést! Próbáltam visszaadni az erőt, ami az autóban van és a sebességet. A kép 2011-ben készült Tökölön.

Értékelés

Ez a fotó a képértékelő eddigi legprofibb képe. Tökéletes minden szempontból. A kép lényege a mozgás ábrázolása.
Hogyan is készülnek az ilyen fotók?

Először is meg kell határozni egy olyan zársebességet, aminél várható egy nagyobb mértékű bemozdulás (kb 1/125-1/250). Az exponálás úgy történik, hogy végig követni kell a mozgó tárgyat (filmes nyelvezetben ez a svenk). A lekövetés közben exponálunk úgy, hogy végig pontosan a tárgyon tartjuk a kamerát. Ezáltal a téma éles lesz és a környező táj fog bemozdulni.

Megjegyzésképpen, a drift jelentése csúsztatás, sodródás. Lényege, hogy az autó ne a megszokott irányban haladjon, hanem sodródjon, mindezt úgy, hogy közben tökéletes kontroll van a kocsi felett.

Olvasd el a legfrissebb cikkeket!

Ismét lendületben

Szívesebben fényképezel telefonnal azok után is, hogy beruháztál egy fényképezőgépre? Úgy találod, hogy a mobil megbízhatóbb társadnak bizonyul fotózáskor? Vagy talán már nincs is annyira kedved visszatérni a fényképezőgéphez? Talán alábbhagyott a lelkesedés?

Olvass tovább

A polarizációs szűrő

A polarizációs szűrő tipikusan az az eszköz, ami nem pótolható semmi mással, még a nagyszerű utómunka szoftverekkel sem, ugyanis használatával olyan részletek is megnyilvánulhatnak a képek, melyek egyébként rejtve maradnának.

Olvass tovább

Portréfotózás a lakásban természetes fénynél

Hangulatos portrékat készíthetünk lakásban a természetes megvilágítás adta lehetőségeket kihasználva. A beltéri fényviszonyok gyakran messze nem mondhatók ideálisnak, mégis jó szolgálatot tehet az ablakon beszűrődő gyenge fény is, ha azt kreatívan használjuk.

Olvass tovább

Miben nyújt segítséget neked ez a honlap?

Fénykpezésről szól egyszerűen és érthetően. Minden cikk és szolgáltatás ezt a célt szolgálja. Olvashatod a bejegyzéseket, írhatsz a Fórumba, vagy akár fényképeket is feltölthetsz értékelésre.

Elfogadsz tőlem egy ajándékot?

Írtam egy tippsorozatot, hogy egyre szebb és jobb képeket tudj készíteni. A tippek végtelenül egyszerűek és könnyen alkalmazhatóak. Szeretnéd ezeket megkapni?
Szeretném, igen!

Találkozzunk személyesen!

Szoktam tartani előadásokat, elméleti és gyakorlati tanfolyamokat, workshopokat. Gyere el egy neked leginkább tetsző képzésre, találkozzunk személyesen, és kérdezz bátran! Amiben tudok, segítek.

További információk

Technikai jellegű kérdésed a fórumban teheted fel, ha pedig üzeneted személyes, írj emailt!

Biográfia
Kapcsolatfelvételi adatok
Számlázás és adózás
Adatkezelési tájékoztató