Temetőben

Taigiszer Móni
Taigiszer Móni

Temetőben

Ilyen szikrázó napsütésben nem is olyan szomorú ez a téma… A Balaton-felvidéken, Nagyvázsonytól nem messze készült a kép. (Nikon D3100)

Értékelés

A tavaszi napfény kellően megvilágította a tájat, így valóban nem annyira lehangoló a témája ellenére sem. Két hibája azonban van a képnek. Az egyik, hogy a horizont balra lejt. Amikor ilyen dombos tájat fényképezünk, képzeletben meg kell tudnunk határozni a horizontot és ahhoz képest kell a képet megkomponálni.

A másik hiba, hogy kissé zavarosnak néz ki a kép. Azt úgy lehetett volna ellensúlyozni, hogy nyitott rekesszel fényképezve lecsökken a mélységélesség és a háttér elmosódik. Így szépen kiemelkedett volna az előtérben a sírkő. A gyakorlás viszont meg fogja hozni a gyümölcsét. :)

Olvasd el a legfrissebb cikkeket!

A képalkotás elsődleges célja

Nagy a zűrzavar a kompozíció tárgyát illetően. Sokan valamiféle érthetetlen, mértanhoz kapcsolódó dolognak tartják, ahol arányokról, vonalakról, metszésekről beszélünk, mindenféle gyakorlati érték nélkül. De valóban csak erről szólna a képalkotás?

Olvass tovább

Az önkéntes karate

Bekuckózás, meleg tea, otthonmaradás. Rendrakás, fejbeni tisztogatás, lelkizés, család, társasozás. Hű, de csodás! Mindig is erre vágytunk, nem igaz? Végre figyelhet az ember önmagára és mindarra, amire eddig nem.

Olvass tovább

Kedvtelésből fotózni tanulni

Fényképezni jó dolog, ahogyan az elkészült munkáinkat megosztani másokkal is az. Ha a többieknek ráadásul még tetszik is amit látnak, akkor igazán szerencsésnek mondhatjuk magunkat. Természetesen sokat tehetünk a siker érdekében, hiszen szerencsénk kovácsa mi magunk vagyunk.

Olvass tovább

Taigiszer Móni további fényképei

Mohakör

Valóban szép az, amit a természet rajzol. Kár is lett volna kihagyni. Szép a kép, kellemes őszi színekkel tarkítva. Azt a kis ágacskát érdemes lett volna elvenni a fotózás előtt.…

Temetőben

A tavaszi napfény kellően megvilágította a tájat, így valóban nem annyira lehangoló a témája ellenére sem. Két hibája azonban van a képnek. Az egyik, hogy a horizont balra lejt. Amikor…

Miben nyújt segítséget neked ez a honlap?

Fénykpezésről szól egyszerűen és érthetően. Minden cikk és szolgáltatás ezt a célt szolgálja. Olvashatod a bejegyzéseket, írhatsz a Fórumba, vagy akár fényképeket is feltölthetsz értékelésre.

Elfogadsz tőlem egy ajándékot?

Írtam egy tippsorozatot, hogy egyre szebb és jobb képeket tudj készíteni. A tippek végtelenül egyszerűek és könnyen alkalmazhatóak. Szeretnéd ezeket megkapni?
Szeretném, igen!

Találkozzunk személyesen!

Szoktam tartani előadásokat, elméleti és gyakorlati tanfolyamokat, workshopokat. Gyere el egy neked leginkább tetsző képzésre, találkozzunk személyesen, és kérdezz bátran! Amiben tudok, segítek.

További információk

Technikai jellegű kérdésed a fórumban teheted fel, ha pedig üzeneted személyes, írj emailt!

Biográfia
Kapcsolatfelvételi adatok
Számlázás és adózás
Adatkezelési tájékoztató