Június végéig tart a 35% kedvezmény a Bevezetés a fotográfia világába könyv és online tanfolyam elővásárlására. Július elejétől a kedvezmény mértéke csökken.

Muslica

Szajcz Anita
Szajcz Anita

Muslica

Muslica “zsákmányával” mely jelen esetben egy negyed málna :)

Értékelés

A kép leírásáról egy találós kérdés jutott eszembe. Honnan lehet felismerni a repülő mókust? Sast visz a hátán.

Na, de térjünk át az értékelésre. Első látásra eléggé szembetűnő, hogy milyen profi közelképet látunk. Makrófelvételeknél az élességállítás nagyobb körültekintést igényel, mivel a kis méretek ellenére drasztikusan lecsökken a mélységélesség, ahogyan ezen a felvételen is jól látható. A színek tökéletesen harmonizálnak, ugyanis a zöld kiegészítő (komplementer) színe nagyon közel áll a málna színéhez. Csodálatos, profi munka!

Hozzászólások

Domonkos Rico

Mekkora forma ez az ízeltlábú a nagy piros szemeivel… Ez az apró málnadarab neki maga a kánaán :) Imádom a kis antennáit :) Gratulálok! Csodás makró. Ha nekem ilyen profi makróobim volna….

2012-05-08 19:21:56 • Domonkos Rico

Szalay Krisztián

A makróobi maradjon a családban, igaz? :) Ja, egyébként tényleg nagy arc az állat ezekkel a piros szemekkel.

2012-05-09 12:28:43 • Szalay Krisztián

Szajcz Anita

Semmiféle makróobiról szó sincs (még). Ez egy kitobival készült. Rico, én is örülnék, ha már végre makróobim lenne, de te is, mert az is közös lenne :)

2012-05-09 12:43:16 • Szajcz Anita

Domonkos Rico

Na tessék, ez biztos megint egy célzás, mire kell gyűjteni:) Az MP E65 elérhetetlen… De lehet, hogy az EF 100mm 2.8L macro szépen muzsikálna.
Krisztián! Szerinted hogyan lehet növelni a leképezési arányt?  Ha mondjuk az amúgy is megfordított obit egy közgyűrűsoron keresztül tesszük a vázra, úgy nő a nagyítás?

2012-05-09 12:48:12 • Domonkos Rico

Kosina Zoltán

Fordító gyűrű, makróobi, kitobi… ezekről majd mesélhetnétek. :)

2012-05-09 16:46:10 • Kosina Zoltán

Szalay Krisztián

Egymásra rakhatsz több konvertert is, de ha már ez a terv, akkor inkább egy kihuzatot érdemes venni makrófotózáshoz. Sokkal több a lehetőség a harmonikás kihuzattal.

2012-05-09 21:08:38 • Szalay Krisztián

Szalay Krisztián

Zoltán, mit szólnál, ha nyitnál erről egy témát az Általános fényképezés fórumban, és ott ezeket megválaszolnánk? Rico és Anita például írhatna a tapasztalatokról kitobjektívvel kapcsolatban.

2012-05-09 21:10:46 • Szalay Krisztián

Kedvezményes elővásárlás!

Negyedszerre is megjelenik a Bevezetés a fotográfia világába című kétkötetes mű, melyet az előértékesítés szakaszában óriási kedvezménnyel vásárolhatsz meg, a könyv anyagára épülő, általam személyesen vezetett online tanfolyammal együtt. Júliustól emelkedik az ár.

Kell nekem is!

Olvasd el a legfrissebb cikkeket!

A polarizációs szűrő

A polarizációs szűrő tipikusan az az eszköz, ami nem pótolható semmi mással, még a nagyszerű utómunka szoftverekkel sem, ugyanis használatával olyan részletek is megnyilvánulhatnak a képek, melyek egyébként rejtve maradnának.

Olvass tovább

Portréfotózás a lakásban természetes fénynél

Hangulatos portrékat készíthetünk lakásban a természetes megvilágítás adta lehetőségeket kihasználva. A beltéri fényviszonyok gyakran messze nem mondhatók ideálisnak, mégis jó szolgálatot tehet az ablakon beszűrődő gyenge fény is, ha azt kreatívan használjuk.

Olvass tovább

A Rembrandt háromszög

A klasszikus portréfényképezés alapját képezi a Rembrandt világítás, amely az egyik legegyszerűbb, széles körben alkalmazható, és könnyűszerrel kivitelezhető technika műteremben és természetes fényviszonyok között egyaránt. De miért is sikeres annyira a portréfotózásban ez a technika?

Olvass tovább

Szajcz Anita további fényképei

Ölelés

Ismét egy csodálatos természetkép Anita jóvoltából. Ahogyan a művésznő többi képén is megfigyelhettük, az egyszerűség, a letisztultság, és az esztétika dominál. Ha mindenáron hibát kéne találnom a képben, akkor valószínűleg…

Orrszarvúbogár

Mintha csokival lenne leöntve a bogár, olyan szépen csillog. A kép letisztultsága, az egyszerű, de markáns vonalvezetés, és a csekély mélységélesség teszi lenyűgözővé a képet. A harmonizáló színekről nem is…

Felszállásra készen

Anita képei mindig jelentősen emelik a Képértékelő színvonalát. Most sincs ez másképp. Letisztult a kép, egyértelműen és művészien kommunikál. A kifinomult látás mellett jól látható a fotós technikai jártassága is.…

Megtépázott szárnyak

Gyönyörű letisztultság és harmónia jellemzi a képet, ahogyan ez visszaköszön Anita többi fényképén is. A sárga és zöld színek tökéletes harmóniában vannak. A kis mélységélesség - ami a nyitott rekesznek…

Búcsú

Gyönyörű szépen megkomponált közelkép a pitypangról, ami véleményem szerint inkább sorolható a művészképek közé. Tökéletes képalkotás, harmonikus színek és kontraszt jellemzi a képet.

Séta

Valóban kár lett volna kihagyni ezt a képet. A művészi jellegén túl akár egy történetet is elmesélhetne, ha ez lenne a célja. A HDR technika (magas dinamika tartomány) drámaian növeli…

Ebéd

Ismét egy minden szempontból tökéletes makróképet látunk Anitától. Túl azon, hogy a technikai kivitelezése tökéletes, a színharmónia is magáért beszél. Figyelemre méltó, gyönyörű munka!

Bakszakáll eső után

Gyönyörű kompozíció, természetes pasztell színek, tudatos fényképezés. Kár lenne belemagyarázni bármit is az értékelésbe, hiszen a kép úgy tökéletes, ahogy van.

Muslica

A kép leírásáról egy találós kérdés jutott eszembe. Honnan lehet felismerni a repülő mókust? Sast visz a hátán. Na, de térjünk át az értékelésre. Első látásra eléggé szembetűnő, hogy milyen…

Monokli

Így néz ki egy profi fotográfus szakember munkája. Ami nekem elsőre megtetszett a képben, az a nézőpont megválasztása és a vonalvezetés. Ez a kettő dinamikussá teszi a képet. A kis…

Miben nyújt segítséget neked ez a honlap?

Fénykpezésről szól egyszerűen és érthetően. Minden cikk és szolgáltatás ezt a célt szolgálja. Olvashatod a bejegyzéseket, írhatsz a Fórumba, vagy akár fényképeket is feltölthetsz értékelésre.

Elfogadsz tőlem egy ajándékot?

Írtam egy tippsorozatot, hogy egyre szebb és jobb képeket tudj készíteni. A tippek végtelenül egyszerűek és könnyen alkalmazhatóak. Szeretnéd ezeket megkapni?
Szeretném, igen!

Találkozzunk személyesen!

Szoktam tartani előadásokat, elméleti és gyakorlati tanfolyamokat, workshopokat. Gyere el egy neked leginkább tetsző képzésre, találkozzunk személyesen, és kérdezz bátran! Amiben tudok, segítek.

További információk

Technikai jellegű kérdésed a fórumban teheted fel, ha pedig üzeneted személyes, írj emailt!

Biográfia
Kapcsolatfelvételi adatok
Számlázás és adózás
Adatkezelési tájékoztató