Június végéig tart a 35% kedvezmény a Bevezetés a fotográfia világába könyv és online tanfolyam elővásárlására. Július elejétől a kedvezmény mértéke csökken.

Little bee on the Dandelion

Thurzó Salome
Thurzó Salome

Little bee on the Dandelion

Sétálgattam a kertben és hirtelen megpillantottam a méhecskét a Pitypangon. Gyorsan rohantam a fényképezőgépemért, hogy megörökíthessem a pillanatot. A Fuji Finepix fényképezőgépem fókuszát a méhecskére és a Pitypangra irányítottam. :)

Értékelés

Ugyan méhecskés virágos képet már láttunk a Képértékelőben, ez azonban eltér a többitől kompozíció szempontjából. Az élességállítás és az expozíciós értékek is tökéletesek. A háttér sötétsége kontrasztosan kiemeli a sárga virágot és a méhecskét. Ráadásul a tekintélyes vízjelet is kiemeli szépen. :) Szép munka, csak így tovább!

Kedvezményes elővásárlás!

Negyedszerre is megjelenik a Bevezetés a fotográfia világába című kétkötetes mű, melyet az előértékesítés szakaszában óriási kedvezménnyel vásárolhatsz meg, a könyv anyagára épülő, általam személyesen vezetett online tanfolyammal együtt. Júliustól emelkedik az ár.

Kell nekem is!

Olvasd el a legfrissebb cikkeket!

A polarizációs szűrő

A polarizációs szűrő tipikusan az az eszköz, ami nem pótolható semmi mással, még a nagyszerű utómunka szoftverekkel sem, ugyanis használatával olyan részletek is megnyilvánulhatnak a képek, melyek egyébként rejtve maradnának.

Olvass tovább

Portréfotózás a lakásban természetes fénynél

Hangulatos portrékat készíthetünk lakásban a természetes megvilágítás adta lehetőségeket kihasználva. A beltéri fényviszonyok gyakran messze nem mondhatók ideálisnak, mégis jó szolgálatot tehet az ablakon beszűrődő gyenge fény is, ha azt kreatívan használjuk.

Olvass tovább

A Rembrandt háromszög

A klasszikus portréfényképezés alapját képezi a Rembrandt világítás, amely az egyik legegyszerűbb, széles körben alkalmazható, és könnyűszerrel kivitelezhető technika műteremben és természetes fényviszonyok között egyaránt. De miért is sikeres annyira a portréfotózásban ez a technika?

Olvass tovább

Thurzó Salome további fényképei

Kiwii

A semleges szürke háttér előtt heverő két fél darab kivi a merőlegesen érkező vakító napfény hatására éles, kemény árnyékot vet az asztalra. Egyszerű, letisztult a kompozíció. Érdemes lett volna tág…

Cherry ice cream

Szépen, harmonikusan illeszkednek egymáshoz a színek, és a központban összeérő képi vonalak egységet alkotnak. Tökéletes az expozíció, hiszen a világos és a sötétebb területek is egyaránt részletgazdagok. A mélységélesség is…

Vízimalom, Röjtökmuzsaj

A borongós idő nagy előnye, hogy a felhőzet megszűri a nap fényét és kellemes, lágy, szórt fényt kapunk, ami egyenletesen világítja meg a tájat. A képen látszik, hogy már beszűrődött…

Little bee on the Dandelion

Ugyan méhecskés virágos képet már láttunk a Képértékelőben, ez azonban eltér a többitől kompozíció szempontjából. Az élességállítás és az expozíciós értékek is tökéletesek. A háttér sötétsége kontrasztosan kiemeli a sárga…

Méhecske virágpor gyűjtése közben

Nagyon szép tavaszi hangulatot örökített meg a kép alkotója, azonban az élességállítás nem az igazi. Ilyen esetben mindig a fotó témájára (ennél a képnél a méhecskére) kell irányítani a fókuszt.…

Miben nyújt segítséget neked ez a honlap?

Fénykpezésről szól egyszerűen és érthetően. Minden cikk és szolgáltatás ezt a célt szolgálja. Olvashatod a bejegyzéseket, írhatsz a Fórumba, vagy akár fényképeket is feltölthetsz értékelésre.

Elfogadsz tőlem egy ajándékot?

Írtam egy tippsorozatot, hogy egyre szebb és jobb képeket tudj készíteni. A tippek végtelenül egyszerűek és könnyen alkalmazhatóak. Szeretnéd ezeket megkapni?
Szeretném, igen!

Találkozzunk személyesen!

Szoktam tartani előadásokat, elméleti és gyakorlati tanfolyamokat, workshopokat. Gyere el egy neked leginkább tetsző képzésre, találkozzunk személyesen, és kérdezz bátran! Amiben tudok, segítek.

További információk

Technikai jellegű kérdésed a fórumban teheted fel, ha pedig üzeneted személyes, írj emailt!

Biográfia
Kapcsolatfelvételi adatok
Számlázás és adózás
Adatkezelési tájékoztató