Június végéig tart a 35% kedvezmény a Bevezetés a fotográfia világába könyv és online tanfolyam elővásárlására. Július elejétől a kedvezmény mértéke csökken.

Az ablakon túl

Szabó Tamás
Szabó Tamás

Az ablakon túl

Ezt a képet 3 képből raktam össze. 1 túlexponált, 1 normál, és 1 alul exponált képből. Nem erre az eredményre számítottam, viszont így is tetszik.
Olympus SP590UZ típusú géppel.

Értékelés

Tamás képe egy mestermunka. A kép a maga természetességében és színeiben a kisfilmes fényképezés korszakát idézi, azonban digitális technikáról van szó, ahogyan ezt a leírásban is olvashatjuk. A három különböző expozíciós érték tette lehetővé, hogy a világos és a sötét részek is részletgazdagok legyenek. Nagyon szép munka!

Hozzászólások

Barka Andrea

Gratulálok! Valóban szép.

2011-11-29 18:13:58 • Barka Andrea

Kedvezményes elővásárlás!

Negyedszerre is megjelenik a Bevezetés a fotográfia világába című kétkötetes mű, melyet az előértékesítés szakaszában óriási kedvezménnyel vásárolhatsz meg, a könyv anyagára épülő, általam személyesen vezetett online tanfolyammal együtt. Júliustól emelkedik az ár.

Kell nekem is!

Olvasd el a legfrissebb cikkeket!

A polarizációs szűrő

A polarizációs szűrő tipikusan az az eszköz, ami nem pótolható semmi mással, még a nagyszerű utómunka szoftverekkel sem, ugyanis használatával olyan részletek is megnyilvánulhatnak a képek, melyek egyébként rejtve maradnának.

Olvass tovább

Portréfotózás a lakásban természetes fénynél

Hangulatos portrékat készíthetünk lakásban a természetes megvilágítás adta lehetőségeket kihasználva. A beltéri fényviszonyok gyakran messze nem mondhatók ideálisnak, mégis jó szolgálatot tehet az ablakon beszűrődő gyenge fény is, ha azt kreatívan használjuk.

Olvass tovább

A Rembrandt háromszög

A klasszikus portréfényképezés alapját képezi a Rembrandt világítás, amely az egyik legegyszerűbb, széles körben alkalmazható, és könnyűszerrel kivitelezhető technika műteremben és természetes fényviszonyok között egyaránt. De miért is sikeres annyira a portréfotózásban ez a technika?

Olvass tovább

Szabó Tamás további fényképei

Téli álom

Szerencsés választás volt a szürkeárnyalatos megoldás, hiszen így a lámpa fénye így egész más hatást kelt. Szépen kiemeli a megvilágított havas utcát az éjszakai égbolt kontrasztja. A kép előterébe helyezett…

Félelem

A kontrasztos kép hűen tükrözi a sötét erdő hangulatát. A függőleges vonalvezetés elbírta volna az álló formátumot is, azonban így is kifejező a fénykép.

Az ablakon túl

Tamás képe egy mestermunka. A kép a maga természetességében és színeiben a kisfilmes fényképezés korszakát idézi, azonban digitális technikáról van szó, ahogyan ezt a leírásban is olvashatjuk. A három különböző…

Miben nyújt segítséget neked ez a honlap?

Fénykpezésről szól egyszerűen és érthetően. Minden cikk és szolgáltatás ezt a célt szolgálja. Olvashatod a bejegyzéseket, írhatsz a Fórumba, vagy akár fényképeket is feltölthetsz értékelésre.

Elfogadsz tőlem egy ajándékot?

Írtam egy tippsorozatot, hogy egyre szebb és jobb képeket tudj készíteni. A tippek végtelenül egyszerűek és könnyen alkalmazhatóak. Szeretnéd ezeket megkapni?
Szeretném, igen!

Találkozzunk személyesen!

Szoktam tartani előadásokat, elméleti és gyakorlati tanfolyamokat, workshopokat. Gyere el egy neked leginkább tetsző képzésre, találkozzunk személyesen, és kérdezz bátran! Amiben tudok, segítek.

További információk

Technikai jellegű kérdésed a fórumban teheted fel, ha pedig üzeneted személyes, írj emailt!

Biográfia
Kapcsolatfelvételi adatok
Számlázás és adózás
Adatkezelési tájékoztató