A fényképezés összetevői
Tanfolyam, ahol négy óra alatt megtanulsz fényképezni

Ez a tanfolyam a fényképezés techikai oldalával foglalkozik, azon belül a helyes expozíció beállításával. Tévedés lenne azt gondolni, hogy mindössze annyit érünk el ezzel a tudással, hogy megfelelően exponált, azaz megvilágított képet kapunk, hiszen erre a programautomatikák jó eséllyel egyszerű megoldást kínálnak. A fényképezés összetevőinek ismeretével tudni fogod, hogyan valósítsd meg az elképzeléseid technikai részét, és hogyan hozd ki a legtöbbet a rendelkezésedre álló eszközökből, helyszínből, pillanatból. Nem kell a szerencsére várnod egy jó képhez. Tudni fogod, hogyan készítsd el.

Négy óra elmélet után kezedben a jegyzeteddel képes leszel elboldogulni a fényképezőgépeddel, és tudni fogod, hogy a különféle szituációkban mit tegyél. Csak a lényegre koncentrálunk, arra, hogy egyszerűen és érthetően megtanulj fényképezni. A felesleges dolgokra pedig nem fogunk időt pazarolni. Ezt adja neked ez a rövid tanfolyam.

Egy kis ízelítő a témából

• Hogyan kell beállítani a gépet, hogy szinte minden éles legyen a képen?
• Hogyan lehet elmosódott hátteret fényképezni?
• Hogyan fagy meg a mozgás, azaz hogyan állnak meg a tárgyak a levegőben?
• Hogyan lehet hosszú fénycsíkokat rajzolni az autók fényszórójával esti felvételeken?
• Mitől lesz zajos a kép, és hogyan kerüld el?
• Lehet-e nappal szemben fotózni, és ha igen, hogyan?

Ezen kívül tökéletes megértésed lesz a fényérzékenységről, a záridőről és a fényrekeszről is. Felismered, hogy mikor jó az expozíció és mikor nem. Tudni fogod, hogy ha nem jó, akkor hogyan kell korrigálni. Ezen kívül foglalkozni fogunk azzal is, hogy mit tegyél és mit ne a fotózás során.
Ezekre az információkra van szükséged fényképezésnél.

Mit kapsz a tanfolyamon?

Ha eddig azt gondoltad, hogy bonyolult és végeláthatatlan az a tekergetés, amit a fotósok művelnek a fényképezőgépükön, akkor van egy jó hírem. Te is könnyedén megtanulhatod. A tanfolyamon az alapoktól indulva eljutunk odáig, hogy bármiféle nehézség nélkül be fogod tudni állítani a gépedet, és le fogod tudni fényképezni azt, amit szeretnél. Érthető magyarázatokkal, sok példafotóval és közösen megoldott feladattal megtanulod azokat az összefüggéseket, amelyekkel biztonsággal fotózol bármilyen körülmények között.

Gazdagabb leszel egy jegyzettel is, amely tartalmazza a legfontosabb összefüggéseket, képeleteket, táblázatokat, feladatokat és üres lapokat a te feljegyzéseidnek. Nem utolsósorban pedig vidám órákat tölthetsz el hozzád hasonló érdeklődésű emberekkel.

Mennyibe kerül a részvétel?

A tanfolyam részvételi díja elővételben 12.600 Ft.

Ha csak a helyszínen, közvetlenül a tanfolyam előtt szeretnéd megvásárolni, akkor 15.000 Ft a részvételi díj.

A tanfolyam ára a jegyzetet is tartalmazza!

Adunk neked jegyzetet is a tanfolyamhoz, amiben megtalálod a tanfolyamon elhangzott anyagok kivonatát, képleteket, táblázatokat, illusztrációkat. Találsz benne gyakorlati feladatokat is, hogy a tanfolyam után könnyen menjen az alkalmazás. Nem utolsó sorban ebbe fogsz tudni jegyzetelni, így minden információ amire szükséged lehet, egy helyen lesz ebben az igen szépen kivitelezett jegyzetfüzetben.

Találkozzunk a tanfolyamon!

Idén véget ért tanfolyam sorozat.
Találkozzunk 2019-ben is!

Ezt mondták a tanfolyamról

Nagyon hasznosnak tartottam a tanfolyamot. Az ediigi alapismeretek elmélyítését és sok újdonságot is nyújtott. Számomra a hisztogram alkalmazása, a hiperfokális távolság fogalma/hasznossága és az adott körülményekhez tartozó ideális beállítások jelentették a legtöbb pluszt. Ezeket szeretném minnél sikeresebben alkalmazni a közeljövőben. Szívesen részt vennék máskor is hasonló jellegű tanfolyamon, esetleg egy-egy speciális témakörben.

Dr. B. N.

Nagyon tetszett a tanfolyam. Úgy gondolom, hogy sok hasznos dolgot hallottam, és reménykedem, hogy a gyakorlatban is tudom használni. Szívesen résztvennék máskor ishasonló előadáson.

B. M. ZS.

Összeszedett, részletes, közérthető módon és szórakoztatóan volt felépítve.

N. T.

Végre rájöttem arra, hogy én is képes lehetek arra, amire a példaképeim. Rengeteg gyakorlás vár rám, de mostmár csak rajtam múlik. A tudást megkaptam elméletben, csak hasznosítani kell.

T. G.

Az egymásra épülő gyakorlás, a türelem saját magam iránt, ez amiben megerősített a mai nap. Az elhangzott tananyag sokat segít a megértésben, úgy érzem sikerült kicsit “megvilágosodnom”. Köszönöm, hogy ma is itt lehettem.

M. B. E.