A világ apró részletei

Szücs Zsuzsanna
Szücs Zsuzsanna

A világ apró részletei

A fotó egy gyönyörű gombát ábrázol, alulnézetből, háttérben pedig a kék eget és a fák lombjai láthatóak. Egy kis fotós körűt alkalmával készítettem szuper makró alkalmazással. A gép ami ezt a fotót létrehozta az egy kis gép, méghozzá: Fujifilm Finepix S1000, 12X optical zoom, 10 megapixel. Szeretem ezt a gépet, mert egész jó képeket lehet vele készíteni. Véleményem a fotóról: lehetett volna jobb is. PhotoShoppal nem nyúltam hozzá. A gomba tönkje lehetett volna élesebb, de összeségében tetszik a kép.

Értékelés

Ilyen leírás után csak ismételni tudnálak. Teljesen igaz, amit leírtál. Az élességgel makró módban nagyon kicsit tudsz csak játszani, sőt, az is elképzelhető, hogy a gomba peremét és a szárát nem is tudtad volna az élességi tartományba helyezni. Ötletes a békaperspektíva használata, ami monumentálissá teszi az amúgy apró gombát.

Hozzászólások

Kövesi Zoltán

Kár, hogy ennyire sütött a nap, s kiégett tőle a szára. Az viszont tetszik, hogy a sok homályos részlet az éles kalapra irányítja a tekintetet. Muszáj azt nézni :)

2014-06-05 14:59:24 • Kövesi Zoltán

Olvasd el a legfrissebb cikkeket!

A tavasz jellegzetességei

A téli álmából ébredő természet mindannyiunkra hatással van. Az életerő, a vitalitás számtalan formájában nyilvánul meg, nem csak testi, hanem szellemi szinten is. Kreativitásunkat például kibontakoztathatjuk a tavasz szépségeiben.

Olvass tovább

Vignettálás

Fényképet effektezni akkor érdemes, ha az valódi értéket kölcsönöz a képnek. Vignettálással látványos eredményt érhetünk el, ha mértékkel alkalmazzuk. Annak ellenére, hogy a vignettálás az objektívek esetében nemkívánatos jelenség, az utómunka szoftverek egyik legkedveltebb eszköze.

Olvass tovább

Svenkelés

A mozgás érzékeltetése a legerőteljesebb fotográfiai kifejező eszköz. Amikor képes vagy dinamizmust, erőt, sebességet megjeleníteni a képen, akkor igazán hatásos felvételt készítettél. A svenkelés erre az egyik legjobb technika.

Olvass tovább

Miben nyújt segítséget neked ez a honlap?

Fénykpezésről szól egyszerűen és érthetően. Minden cikk és szolgáltatás ezt a célt szolgálja. Olvashatod a bejegyzéseket, írhatsz a Fórumba, vagy akár fényképeket is feltölthetsz értékelésre.

Elfogadsz tőlem egy ajándékot?

Írtam egy tippsorozatot, hogy egyre szebb és jobb képeket tudj készíteni. A tippek végtelenül egyszerűek és könnyen alkalmazhatóak. Szeretnéd ezeket megkapni?
Szeretném, igen!

Találkozzunk személyesen!

Szoktam tartani előadásokat, elméleti és gyakorlati tanfolyamokat, workshopokat. Gyere el egy neked leginkább tetsző képzésre, találkozzunk személyesen, és kérdezz bátran! Amiben tudok, segítek.

További információk

Technikai jellegű kérdésed a fórumban teheted fel, ha pedig üzeneted személyes, írj emailt!

Biográfia
Kapcsolatfelvételi adatok
Számlázás és adózás
Adatkezelési tájékoztató