Megfigyelő hadművelet

Szomor Dalma
Szomor Dalma

Megfigyelő hadművelet

28 éves vagyok és kicsit több, mint egy éve egyedül külföldre költöztem és közelebb kerültem önmagamhoz. Rájöttem, hogy szerelmes vagyok a fotózásba. Vettem egy használt gépet és elkezdtem gyakorolni, ingyen fotózásokat vállalni. A szezonban két hónapig egy hotelnak is dolgozhattam fotósként (amiért nagyon hálás vagyok, ott sok segítségem volt a profi fotósok között). Ingyen fotózásokat vállaltam hónapokon át gyakorlás céljából. Ma már ennek köszönhetően vannak akik megkeresnek, de tudom, hogy még rengeteget kell tanulnom és fejlődnöm, hogy teljes mértékben csak ezzel foglalkozhassak. A kép amit feltöltöttem az egyik ingyen munkám eredménye. Még sok szakmai tudás hiányzik és tervezem, hogy egy-két tanfolyamot is elvégezzek. Nem szeretem a túl mű képeket, a természetességre törekszem. Mindig szívesen fogadom a kritikát, mert abból tanulok. Előre köszönöm!

Értékelés

Tetszik a koncepció, hangulatos képet sikerült összehozni. Néhány kompozíciós szabály alkalmazásával még dinamikusabbá, és izgalmasabbá tudod tenni. Egy ilyen szuper helyszínen érdemes kihasználni a kövek kínálta lehetőséget, és néhányat becsempészni az előtérbe. Ez növeli a kép mélységét, és erősíti azt az érzetet, hogy a hölgy egy rejtekhelyről kémlel. Nagyon helyes, hogy aranymetszésbe került az alany, érdemes ilyenkor a tekintet irányába hagyni a több helyet, mert így kinéz a képből a modelled. Dinamikát vihetsz a képedbe azáltal, hogy a fotóalanyodat úgy állítod be, hogy legyenek a testtartásában kisebb csavarások, azaz ne legyen teljesen szemből, illetve teljesen hátulról. Ha még egy kicsit kifordítod a hölgy felsőtestét, úgy tökéletes lehet. Kellemesek a kép színei, látszik, hogy figyeltél az összhangra. Szép munka, csak így tovább!

Olvasd el a legfrissebb cikkeket!

Vignettálás

Fényképet effektezni akkor érdemes, ha az valódi értéket kölcsönöz a képnek. Vignettálással látványos eredményt érhetünk el, ha mértékkel alkalmazzuk. Annak ellenére, hogy a vignettálás az objektívek esetében nemkívánatos jelenség, az utómunka szoftverek egyik legkedveltebb eszköze.

Olvass tovább

Svenkelés

A mozgás érzékeltetése a legerőteljesebb fotográfiai kifejező eszköz. Amikor képes vagy dinamizmust, erőt, sebességet megjeleníteni a képen, akkor igazán hatásos felvételt készítettél. A svenkelés erre az egyik legjobb technika.

Olvass tovább

A harmónia megteremtése

Harmónia nélkül nem jöhet létre tetszetős alkotás. Hiánya önmagában megakadályozza a kompozíció egységét. Minden valamirevaló fényképen felfedezhetünk összhangot, ami a számos képi elemből összefüggő egészet alkot. Hogyan nyilvánul meg mindez a gyakorlatban?

Olvass tovább

Miben nyújt segítséget neked ez a honlap?

Fénykpezésről szól egyszerűen és érthetően. Minden cikk és szolgáltatás ezt a célt szolgálja. Olvashatod a bejegyzéseket, írhatsz a Fórumba, vagy akár fényképeket is feltölthetsz értékelésre.

Elfogadsz tőlem egy ajándékot?

Írtam egy tippsorozatot, hogy egyre szebb és jobb képeket tudj készíteni. A tippek végtelenül egyszerűek és könnyen alkalmazhatóak. Szeretnéd ezeket megkapni?
Szeretném, igen!

Találkozzunk személyesen!

Szoktam tartani előadásokat, elméleti és gyakorlati tanfolyamokat, workshopokat. Gyere el egy neked leginkább tetsző képzésre, találkozzunk személyesen, és kérdezz bátran! Amiben tudok, segítek.

További információk

Technikai jellegű kérdésed a fórumban teheted fel, ha pedig üzeneted személyes, írj emailt!

Biográfia
Kapcsolatfelvételi adatok
Számlázás és adózás
Adatkezelési tájékoztató