Megfigyelő hadművelet

Megfigyelő hadművelet

Fotó: Szomor Dalma

28 éves vagyok és kicsit több, mint egy éve egyedül külföldre költöztem és közelebb kerültem önmagamhoz. Rájöttem, hogy szerelmes vagyok a fotózásba. Vettem egy használt gépet és elkezdtem gyakorolni, ingyen fotózásokat vállalni. A szezonban két hónapig egy hotelnak is dolgozhattam fotósként (amiért nagyon hálás vagyok, ott sok segítségem volt a profi fotósok között). Ingyen fotózásokat vállaltam hónapokon át gyakorlás céljából. Ma már ennek köszönhetően vannak akik megkeresnek, de tudom, hogy még rengeteget kell tanulnom és fejlődnöm, hogy teljes mértékben csak ezzel foglalkozhassak. A kép amit feltöltöttem az egyik ingyen munkám eredménye. Még sok szakmai tudás hiányzik és tervezem, hogy egy-két tanfolyamot is elvégezzek. Nem szeretem a túl mű képeket, a természetességre törekszem. Mindig szívesen fogadom a kritikát, mert abból tanulok. Előre köszönöm!

Köszönöm, hogy megosztod!

Értékelés

Tetszik a koncepció, hangulatos képet sikerült összehozni. Néhány kompozíciós szabály alkalmazásával még dinamikusabbá, és izgalmasabbá tudod tenni. Egy ilyen szuper helyszínen érdemes kihasználni a kövek kínálta lehetőséget, és néhányat becsempészni az előtérbe. Ez növeli a kép mélységét, és erősíti azt az érzetet, hogy a hölgy egy rejtekhelyről kémlel. Nagyon helyes, hogy aranymetszésbe került az alany, érdemes ilyenkor a tekintet irányába hagyni a több helyet, mert így kinéz a képből a modelled. Dinamikát vihetsz a képedbe azáltal, hogy a fotóalanyodat úgy állítod be, hogy legyenek a testtartásában kisebb csavarások, azaz ne legyen teljesen szemből, illetve teljesen hátulról. Ha még egy kicsit kifordítod a hölgy felsőtestét, úgy tökéletes lehet. Kellemesek a kép színei, látszik, hogy figyeltél az összhangra. Szép munka, csak így tovább!

Tetszett Dalma fényképe? Ha igen, akkor tiszteld meg őt annyival, hogy nyomsz neki egy lájkot! Köszi!

Te mit gondolsz erről a képről?

Ha hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be! Bejelentkezés

Hogyan válassz fényképezőgépet?

Milyen fényképezőgépet érdemes vásárolni? Mi a legjobb választás annak, aki szeretne megtanulni fényképezni, esetleg munkát szeretne vállalni? Mi a jelentősége a tükörreflexes gépeknek? Elsősorban ezekre a kérdésekre adja meg a választ ez a kis útmutató.

Mivel a Fórumban újra és újra találkozom olyan kérdésekkel, amelyekre már számos esetben megadtam a választ, így ideje volt, hogy megszülessen ez az ebook, ami tartalmaz minden fontos tudnivalót a megfelelő gép kiválasztásához. Ingyenes, nem kell érte fizetni semmit. Mindenkinek elküldöm e-mailben, aki feliratkozik a 101 Fotótipp sorozatra.

Neked is sok szeretettel ajánlom, ha tervezed a gépvásárlást, illetve szeretnél egyre szebb képeket készíteni. Mindkettőhöz segítséget nyújt számodra a 101 Fotótipp sorozat!

Tovább

Nézd meg ezeket a képeket is!

  • Megfigyelő hadművelet
  • Úton a nap felé
  • Magány
  • Az út vége
  • Let your light shine!
  • Tengerparti pillanatkép
  • Nincsen veszély, csiga!
  • Profi és gyors homlokzat felújítás
  • Árnyjáték
  • Szitakötő