Szürkeségből kiemelkedő Big Ben

Meszlényi Dávid
Meszlényi Dávid

Szürkeségből kiemelkedő Big Ben

A látvány alapból önmagáért beszél,  én viszont észrevettem ottjártamkor, a lélekzet elállító emlékműveket, folyópartot , városrészeket csodálva, hogy a helyiek mennyire nem is foglalkoznak vele, hogy milyen gyönyörű helyen élnek, így a utómunkával színesen hagyva a Big Ben-t illetve az eget, kiemelltem a hétköznapi szürkeségből.

Értékelés

Szépen megkomponált fotó lett, biztosan öröm lesz visszanézni évek múlva is. Az egyik harmadoló vonalra a Big Ben került, a másikra pedig a jellegzetes piros busz. Ezzel a kompozícióval harmonikusan emelted ki mindkét objektumot anélkül, hogy zavart keltenél a szemlélőben. A horizont is a harmadoló vonalra került vertikális értelemben, a torony pedig kellően kitölti a rendelkezésre álló teret. Az utak átlós irányvonalai dinamikát adnak a képnek. Szép munka, gratulálok!

Olvasd el a legfrissebb cikkeket!

A tavasz jellegzetességei

A téli álmából ébredő természet mindannyiunkra hatással van. Az életerő, a vitalitás számtalan formájában nyilvánul meg, nem csak testi, hanem szellemi szinten is. Kreativitásunkat például kibontakoztathatjuk a tavasz szépségeiben.

Olvass tovább

Vignettálás

Fényképet effektezni akkor érdemes, ha az valódi értéket kölcsönöz a képnek. Vignettálással látványos eredményt érhetünk el, ha mértékkel alkalmazzuk. Annak ellenére, hogy a vignettálás az objektívek esetében nemkívánatos jelenség, az utómunka szoftverek egyik legkedveltebb eszköze.

Olvass tovább

Svenkelés

A mozgás érzékeltetése a legerőteljesebb fotográfiai kifejező eszköz. Amikor képes vagy dinamizmust, erőt, sebességet megjeleníteni a képen, akkor igazán hatásos felvételt készítettél. A svenkelés erre az egyik legjobb technika.

Olvass tovább

Miben nyújt segítséget neked ez a honlap?

Fénykpezésről szól egyszerűen és érthetően. Minden cikk és szolgáltatás ezt a célt szolgálja. Olvashatod a bejegyzéseket, írhatsz a Fórumba, vagy akár fényképeket is feltölthetsz értékelésre.

Elfogadsz tőlem egy ajándékot?

Írtam egy tippsorozatot, hogy egyre szebb és jobb képeket tudj készíteni. A tippek végtelenül egyszerűek és könnyen alkalmazhatóak. Szeretnéd ezeket megkapni?
Szeretném, igen!

Találkozzunk személyesen!

Szoktam tartani előadásokat, elméleti és gyakorlati tanfolyamokat, workshopokat. Gyere el egy neked leginkább tetsző képzésre, találkozzunk személyesen, és kérdezz bátran! Amiben tudok, segítek.

További információk

Technikai jellegű kérdésed a fórumban teheted fel, ha pedig üzeneted személyes, írj emailt!

Biográfia
Kapcsolatfelvételi adatok
Számlázás és adózás
Adatkezelési tájékoztató