Június végéig tart a 35% kedvezmény a Bevezetés a fotográfia világába könyv és online tanfolyam elővásárlására. Július elejétől a kedvezmény mértéke csökken.
Fórum / Egyéb / Képek és témák portfólióhoz

Képek és témák portfólióhoz

Létrehozta: Szemán Katalin4 hozzászólás

Szalay Krisztián

Szia Krisztián!

Jó a kérdés, de nem tudok neked erre válaszolni, mert még sosem riogattam 3-4 hónapos gyermeket vakuval. Az biztos, hogy meg sem próbálnám, helyette inkább folyamatos fényforrással világítanék be egy előre berendezett helyszínt. Mivel soha nem fotóztam ilyen kis gyermeket, így nem tudok neked hiteles információval szolgálni, hogy miként is lenne a legjobb megoldás.

Ha profin akarod űzni a gyermekfotózást, akkor érdemes lenne Tungler Andrea fotóst megkeresned ezzel kapcsolatban, hátha vannak gyermekfotózás témájú képzései, workshopjai. Tőle biztosan nagyon sokat tanulnál a gyermekek fényképezése területén.

2017-09-23 09:56:48 • Szalay Krisztián

Szabó Krisztián

Szia Krisztián!

Szeretnék belevágni Baba- és kisgyermek fotózásba. Van egy vaku szettem, illetve hátterem… A legfontosabb kérdés számomra, hogy a kettő összefér-e? Azaz, fotózható-e egy pár hónapos, esetleg pár napos kisgyermek vakuval? Ez utóbbi észszerűség miatt nyílván nem, de egy 3-4 hónapos kisgyermek?

Illetve mit tanácsolsz ennek a projektnek a kapcsán?

2017-09-22 13:57:12 • Szabó Krisztián

Szalay Krisztián

Arról, hogy milyen témákat lenne jó bemutatni, olyan valakit lenne érdemes megkérdezni, aki már felvételizett oda. Én nem vagyok ebben a felvételi kérdésben jártas. :)

Amire szerintem érdemes odafigyelned a képek készítésénél azok az alapvető szabályok. Helyes expozíció, szabályos kompozíció, mélységélesség, színharmónia. Ezekről egyébként sok infót találsz a letölthető tippsorozat első három részében.

2012-09-13 22:10:54 • Szalay Krisztián

Szemán Katalin

Később alkalmazott fotográfusi OKJ-s képzésre szeretnék majd menni, azonban felvételi vizsga is van, ahová kérnek egy 15 db pályamunkából álló portfóliót. Ezek lehetnek rajzok, vagy állítólag fotók. Őszintén szólva, a rajzoló képességem igencsak csekély, arra nem tudnék rendesen készülni, bár nem tudom, ez mekkora hátrány lesz nekem a későbbiekben. Viszont ha képeket vinnék, mit tanácsolnál, milyen témájú képeket vigyek? Mik azok a dolgok, amikre jobban érdemes odafigyelni?

2012-09-13 22:02:41 • Szemán Katalin

Kedvezményes elővásárlás!

Negyedszerre is megjelenik a Bevezetés a fotográfia világába című kétkötetes mű, melyet az előértékesítés szakaszában óriási kedvezménnyel vásárolhatsz meg, a könyv anyagára épülő, általam személyesen vezetett online tanfolyammal együtt. Júliustól emelkedik az ár.

Kell nekem is!

Olvasd el a legfrissebb cikkeket!

A polarizációs szűrő

A polarizációs szűrő tipikusan az az eszköz, ami nem pótolható semmi mással, még a nagyszerű utómunka szoftverekkel sem, ugyanis használatával olyan részletek is megnyilvánulhatnak a képek, melyek egyébként rejtve maradnának.

Olvass tovább

Portréfotózás a lakásban természetes fénynél

Hangulatos portrékat készíthetünk lakásban a természetes megvilágítás adta lehetőségeket kihasználva. A beltéri fényviszonyok gyakran messze nem mondhatók ideálisnak, mégis jó szolgálatot tehet az ablakon beszűrődő gyenge fény is, ha azt kreatívan használjuk.

Olvass tovább

A Rembrandt háromszög

A klasszikus portréfényképezés alapját képezi a Rembrandt világítás, amely az egyik legegyszerűbb, széles körben alkalmazható, és könnyűszerrel kivitelezhető technika műteremben és természetes fényviszonyok között egyaránt. De miért is sikeres annyira a portréfotózásban ez a technika?

Olvass tovább

Miben nyújt segítséget neked ez a honlap?

Fénykpezésről szól egyszerűen és érthetően. Minden cikk és szolgáltatás ezt a célt szolgálja. Olvashatod a bejegyzéseket, írhatsz a Fórumba, vagy akár fényképeket is feltölthetsz értékelésre.

Elfogadsz tőlem egy ajándékot?

Írtam egy tippsorozatot, hogy egyre szebb és jobb képeket tudj készíteni. A tippek végtelenül egyszerűek és könnyen alkalmazhatóak. Szeretnéd ezeket megkapni?
Szeretném, igen!

Találkozzunk személyesen!

Szoktam tartani előadásokat, elméleti és gyakorlati tanfolyamokat, workshopokat. Gyere el egy neked leginkább tetsző képzésre, találkozzunk személyesen, és kérdezz bátran! Amiben tudok, segítek.

További információk

Technikai jellegű kérdésed a fórumban teheted fel, ha pedig üzeneted személyes, írj emailt!

Biográfia
Kapcsolatfelvételi adatok
Számlázás és adózás
Adatkezelési tájékoztató