Június végéig tart a 35% kedvezmény a Bevezetés a fotográfia világába könyv és online tanfolyam elővásárlására. Július elejétől a kedvezmény mértéke csökken.
Fórum / Általános fényképezés / Monitor és Laptop választás

Monitor és Laptop választás

Létrehozta: Bogya Tünde5 hozzászólás

Szalay Krisztián

Tünde, nagyon szívesen!

2018-11-25 18:12:14 • Szalay Krisztián

Bogya Tünde

szia!
Megfontolom! Köszönöm!
Tünde.

2018-11-22 12:00:23 • Bogya Tünde

Szalay Krisztián

Tünde, ebben az árban csodák nincsenek. Alsó hangon is IPS paneles legyen a monitor. Viszont ehhez szükséged van jó vezérlőkártyára is, valamint színkalibrációra. A vezérlőkártyád a laptopodban adott, azzal most nem tudsz mit kezdeni.

A fotózáshoz használható laptopoknak valóban sokkal magasabb az áruk. Ha viszont ki fogsz adni annyi pénzt rá, akkor választhatsz egyből olyat, aminek a kijelzője jó nagy felbontású (pl. a 4K tökéletes erre a célra), és a képátló legalább 17 inch. Ezzel már tudsz dolgozni. Lehet, hogy praktikus lenne a monitorra szánt összeget az új laptophoz félre tenni.

2018-11-22 09:28:21 • Szalay Krisztián

Bogya Tünde

Bocsánat az élírásokért…siettem..fénykép szerkesztésre gondoltam..

2018-11-21 18:36:22 • Bogya Tünde

Bogya Tünde

Szia Krisztián,
Szeretnék egy jobb laptopot fénykép szeretéshez, az enyém már réginek számít..de utána néztem. hogy borsos áruk van…És nem mellékes az sem úgyis kellene mellé egy nagyobb monitor..Általában Lightroomot használok….
Úgy gondoltam előszór monitort vásárolnák, a Dell-ek között nézelődtem,de nem szeretnék mellé nyúlni, így jól jönne egy két ajánlás úgy 50.000 szánnék rá. Ebben az árkategóriában tudnál ajánlani valami jót vagy elfogadhatót?
Köszönettel,
Tünde.

2018-11-21 12:57:52 • Bogya Tünde

Kedvezményes elővásárlás!

Negyedszerre is megjelenik a Bevezetés a fotográfia világába című kétkötetes mű, melyet az előértékesítés szakaszában óriási kedvezménnyel vásárolhatsz meg, a könyv anyagára épülő, általam személyesen vezetett online tanfolyammal együtt. Júliustól emelkedik az ár.

Kell nekem is!

Olvasd el a legfrissebb cikkeket!

A polarizációs szűrő

A polarizációs szűrő tipikusan az az eszköz, ami nem pótolható semmi mással, még a nagyszerű utómunka szoftverekkel sem, ugyanis használatával olyan részletek is megnyilvánulhatnak a képek, melyek egyébként rejtve maradnának.

Olvass tovább

Portréfotózás a lakásban természetes fénynél

Hangulatos portrékat készíthetünk lakásban a természetes megvilágítás adta lehetőségeket kihasználva. A beltéri fényviszonyok gyakran messze nem mondhatók ideálisnak, mégis jó szolgálatot tehet az ablakon beszűrődő gyenge fény is, ha azt kreatívan használjuk.

Olvass tovább

A Rembrandt háromszög

A klasszikus portréfényképezés alapját képezi a Rembrandt világítás, amely az egyik legegyszerűbb, széles körben alkalmazható, és könnyűszerrel kivitelezhető technika műteremben és természetes fényviszonyok között egyaránt. De miért is sikeres annyira a portréfotózásban ez a technika?

Olvass tovább

Miben nyújt segítséget neked ez a honlap?

Fénykpezésről szól egyszerűen és érthetően. Minden cikk és szolgáltatás ezt a célt szolgálja. Olvashatod a bejegyzéseket, írhatsz a Fórumba, vagy akár fényképeket is feltölthetsz értékelésre.

Elfogadsz tőlem egy ajándékot?

Írtam egy tippsorozatot, hogy egyre szebb és jobb képeket tudj készíteni. A tippek végtelenül egyszerűek és könnyen alkalmazhatóak. Szeretnéd ezeket megkapni?
Szeretném, igen!

Találkozzunk személyesen!

Szoktam tartani előadásokat, elméleti és gyakorlati tanfolyamokat, workshopokat. Gyere el egy neked leginkább tetsző képzésre, találkozzunk személyesen, és kérdezz bátran! Amiben tudok, segítek.

További információk

Technikai jellegű kérdésed a fórumban teheted fel, ha pedig üzeneted személyes, írj emailt!

Biográfia
Kapcsolatfelvételi adatok
Számlázás és adózás
Adatkezelési tájékoztató