Fórum / Általános fényképezés / Monitor és Laptop választás

Monitor és Laptop választás

Létrehozta: Bogya Tünde5 hozzászólás

Szalay Krisztián

Tünde, nagyon szívesen!

2018-11-25 18:12:14 • Szalay Krisztián

Bogya Tünde

szia!
Megfontolom! Köszönöm!
Tünde.

2018-11-22 12:00:23 • Bogya Tünde

Szalay Krisztián

Tünde, ebben az árban csodák nincsenek. Alsó hangon is IPS paneles legyen a monitor. Viszont ehhez szükséged van jó vezérlőkártyára is, valamint színkalibrációra. A vezérlőkártyád a laptopodban adott, azzal most nem tudsz mit kezdeni.

A fotózáshoz használható laptopoknak valóban sokkal magasabb az áruk. Ha viszont ki fogsz adni annyi pénzt rá, akkor választhatsz egyből olyat, aminek a kijelzője jó nagy felbontású (pl. a 4K tökéletes erre a célra), és a képátló legalább 17 inch. Ezzel már tudsz dolgozni. Lehet, hogy praktikus lenne a monitorra szánt összeget az új laptophoz félre tenni.

2018-11-22 09:28:21 • Szalay Krisztián

Bogya Tünde

Bocsánat az élírásokért…siettem..fénykép szerkesztésre gondoltam..

2018-11-21 18:36:22 • Bogya Tünde

Bogya Tünde

Szia Krisztián,
Szeretnék egy jobb laptopot fénykép szeretéshez, az enyém már réginek számít..de utána néztem. hogy borsos áruk van…És nem mellékes az sem úgyis kellene mellé egy nagyobb monitor..Általában Lightroomot használok….
Úgy gondoltam előszór monitort vásárolnák, a Dell-ek között nézelődtem,de nem szeretnék mellé nyúlni, így jól jönne egy két ajánlás úgy 50.000 szánnék rá. Ebben az árkategóriában tudnál ajánlani valami jót vagy elfogadhatót?
Köszönettel,
Tünde.

2018-11-21 12:57:52 • Bogya Tünde

Olvasd el a legfrissebb cikkeket!

A klasszikus fotográfia értéke

A fotográfiára mindannyian másképp tekintünk. Eltérő céllal végezzük, így az általunk előnyben részesített technika, az alkalmazott eljárás módja, a körülmények és a kapcsolódó műveletek is igen széles palettán mozognak. Van aki az innovatív megoldásokat keresi, másokat a hagyományos eljárások, a fotográfia klasszikus értékei hoznak lázba. Mindkét utat járhatjuk, de melyik az igazán nekünk való?

Olvass tovább

Merre tovább?

A változás a fotográfiát sem kerüli el, és ebben velem együtt te is érintett vagy. Feltehetően azért jársz ezen az oldalon, mert szeretnéd megérteni a fényképezést, én pedig szeretném megértetni azt. Felmerül azonban a kérdés, hogy tényleg szükség van erre? Miért tanulunk, mit nyerünk vele?

Olvass tovább

Fényképezzünk ködben!

A köd rendkívül hatásos vizuális kifejezőeszköz. Érzelmet és hangulatot közvetít, az évszak jellegzetességeivel ruházza fel a tájat, mélységet ad a kompozíciónak és kiemeli a fő motívumokat. Erőteljes emocionális hatásának köszönhetően kifejezőbbé teszi azon témák üzenetét, melyek összhangban vannak ezzel az atmoszférával.

Olvass tovább

101 Fotótipp blog

Az arany óra varázsa

Minden napszaknak megvan a maga jellegzetessége, ami alapvetően meghatározza azt a látványt, ami szemünk elé tárul, és ezzel együtt fényképeink hangulatában is kulcsfontosságú tényezőként játszik szerepet. Az arany óra látványossága és képre gyakorolt hatása felülmúlhatatlan.

Olvass tovább

Mire jó a fehéregyensúly?

Annak ellenére, hogy a válasz végletekig egyszerű, mégis a hétköznapi fényképezésben az egyik leginkább figyelmen kívül hagyott és meg nem értett fogalom. Pedig jelentőségét és a képre gyakorolt hatását nem szabad alábecsülni.

Olvass tovább

Mitől lesz a néző a kép részese?

Akkor igazán hatásos egy kép, ha a néző a részévé tud válni. Úgy kell elkészíteni a fényképet, hogy még véletlen se érezze magát kívülállónak az, aki az alkotást szemléli. Hogyan kivitelezhető ez a fotográfia eszközeivel? Egy nagyon egyszerű kompozíciós technikával.

Olvass tovább

Miben nyújt segítséget neked ez a honlap?

Fénykpezésről szól egyszerűen és érthetően. Minden cikk és szolgáltatás ezt a célt szolgálja. Olvashatod a bejegyzéseket, írhatsz a Fórumba, vagy akár fényképeket is feltölthetsz értékelésre.

Elfogadsz tőlem egy ajándékot?

Írtam egy tippsorozatot, hogy egyre szebb és jobb képeket tudj készíteni. A tippek végtelenül egyszerűek és könnyen alkalmazhatóak. Szeretnéd ezeket megkapni?
Szeretném, igen!

Találkozzunk személyesen!

Szoktam tartani előadásokat, elméleti és gyakorlati tanfolyamokat, workshopokat. Gyere el egy neked leginkább tetsző képzésre, találkozzunk személyesen, és kérdezz bátran! Amiben tudok, segítek.

További információk

Technikai jellegű kérdésed a fórumban teheted fel, ha pedig üzeneted személyes, írj emailt!

Biográfia
Kapcsolatfelvételi adatok
Adatkezelési tájékoztató