Június végéig tart a 35% kedvezmény a Bevezetés a fotográfia világába könyv és online tanfolyam elővásárlására. Július elejétől a kedvezmény mértéke csökken.

Elgondolkodtató dallamok

Horváth Gergely
Horváth Gergely

Elgondolkodtató dallamok

A kép egy nyári fotós-séta alkalmával, késő délutáni órákban készült, Monochrome Picture Control (képstílus) beállítással, azaz nem utólag alakított fekete-fehér fotó.  A gép egy Nikon D7000 az obi egy Nikon AF-S DX NIKKOR 55-300mm f/4.5-5.6G ED VR (eqv.: 300mm-en). Expozíciós adatok: ISO450, rekesz: f/5, idő: 1/250s.

Értékelés

Rendkívül jó szögből sikerült lekapni a mit sem sejtő hölgyet, hiszen kivehető az arc, jól látszik az épp folytatott tevékenység, és a pad kinyúló széle remek előtérként szolgál, vezetve a szemet a téma felé. Egyetlen pici szépséghibája van a kompozíciónak, az, hogy a fejtető és az alkar épp hogy rajta van, avagy épp nincs rajta a képen. Célszerű lett volna egy kicsit nagyobb kivágást alkalazni, még ha ez 300-as teleobival nem is annyira egyszerű. Jó választás volt a szürkeárnyalatos kép készítése, drámaibbá válik tőle a pillanat. Nagyon szép munka, gratulálok!

Hozzászólások

Petruska Tamás

Szia Gergely!
Nekem nagyon tettszik!

2015-10-10 13:41:19 • Petruska Tamás

Horváth Gergely

Kedves Tamás! Köszönöm szépen!

2016-04-04 19:43:43 • Horváth Gergely

Kedvezményes elővásárlás!

Negyedszerre is megjelenik a Bevezetés a fotográfia világába című kétkötetes mű, melyet az előértékesítés szakaszában óriási kedvezménnyel vásárolhatsz meg, a könyv anyagára épülő, általam személyesen vezetett online tanfolyammal együtt. Júliustól emelkedik az ár.

Kell nekem is!

Olvasd el a legfrissebb cikkeket!

A polarizációs szűrő

A polarizációs szűrő tipikusan az az eszköz, ami nem pótolható semmi mással, még a nagyszerű utómunka szoftverekkel sem, ugyanis használatával olyan részletek is megnyilvánulhatnak a képek, melyek egyébként rejtve maradnának.

Olvass tovább

Portréfotózás a lakásban természetes fénynél

Hangulatos portrékat készíthetünk lakásban a természetes megvilágítás adta lehetőségeket kihasználva. A beltéri fényviszonyok gyakran messze nem mondhatók ideálisnak, mégis jó szolgálatot tehet az ablakon beszűrődő gyenge fény is, ha azt kreatívan használjuk.

Olvass tovább

A Rembrandt háromszög

A klasszikus portréfényképezés alapját képezi a Rembrandt világítás, amely az egyik legegyszerűbb, széles körben alkalmazható, és könnyűszerrel kivitelezhető technika műteremben és természetes fényviszonyok között egyaránt. De miért is sikeres annyira a portréfotózásban ez a technika?

Olvass tovább

Miben nyújt segítséget neked ez a honlap?

Fénykpezésről szól egyszerűen és érthetően. Minden cikk és szolgáltatás ezt a célt szolgálja. Olvashatod a bejegyzéseket, írhatsz a Fórumba, vagy akár fényképeket is feltölthetsz értékelésre.

Elfogadsz tőlem egy ajándékot?

Írtam egy tippsorozatot, hogy egyre szebb és jobb képeket tudj készíteni. A tippek végtelenül egyszerűek és könnyen alkalmazhatóak. Szeretnéd ezeket megkapni?
Szeretném, igen!

Találkozzunk személyesen!

Szoktam tartani előadásokat, elméleti és gyakorlati tanfolyamokat, workshopokat. Gyere el egy neked leginkább tetsző képzésre, találkozzunk személyesen, és kérdezz bátran! Amiben tudok, segítek.

További információk

Technikai jellegű kérdésed a fórumban teheted fel, ha pedig üzeneted személyes, írj emailt!

Biográfia
Kapcsolatfelvételi adatok
Számlázás és adózás
Adatkezelési tájékoztató