Június végéig tart a 35% kedvezmény a Bevezetés a fotográfia világába könyv és online tanfolyam elővásárlására. Július elejétől a kedvezmény mértéke csökken.

Megfigyelő hadművelet

Szomor Dalma
Szomor Dalma

Megfigyelő hadművelet

28 éves vagyok és kicsit több, mint egy éve egyedül külföldre költöztem és közelebb kerültem önmagamhoz. Rájöttem, hogy szerelmes vagyok a fotózásba. Vettem egy használt gépet és elkezdtem gyakorolni, ingyen fotózásokat vállalni. A szezonban két hónapig egy hotelnak is dolgozhattam fotósként (amiért nagyon hálás vagyok, ott sok segítségem volt a profi fotósok között). Ingyen fotózásokat vállaltam hónapokon át gyakorlás céljából. Ma már ennek köszönhetően vannak akik megkeresnek, de tudom, hogy még rengeteget kell tanulnom és fejlődnöm, hogy teljes mértékben csak ezzel foglalkozhassak. A kép amit feltöltöttem az egyik ingyen munkám eredménye. Még sok szakmai tudás hiányzik és tervezem, hogy egy-két tanfolyamot is elvégezzek. Nem szeretem a túl mű képeket, a természetességre törekszem. Mindig szívesen fogadom a kritikát, mert abból tanulok. Előre köszönöm!

Értékelés

Tetszik a koncepció, hangulatos képet sikerült összehozni. Néhány kompozíciós szabály alkalmazásával még dinamikusabbá, és izgalmasabbá tudod tenni. Egy ilyen szuper helyszínen érdemes kihasználni a kövek kínálta lehetőséget, és néhányat becsempészni az előtérbe. Ez növeli a kép mélységét, és erősíti azt az érzetet, hogy a hölgy egy rejtekhelyről kémlel. Nagyon helyes, hogy aranymetszésbe került az alany, érdemes ilyenkor a tekintet irányába hagyni a több helyet, mert így kinéz a képből a modelled. Dinamikát vihetsz a képedbe azáltal, hogy a fotóalanyodat úgy állítod be, hogy legyenek a testtartásában kisebb csavarások, azaz ne legyen teljesen szemből, illetve teljesen hátulról. Ha még egy kicsit kifordítod a hölgy felsőtestét, úgy tökéletes lehet. Kellemesek a kép színei, látszik, hogy figyeltél az összhangra. Szép munka, csak így tovább!

Kedvezményes elővásárlás!

Negyedszerre is megjelenik a Bevezetés a fotográfia világába című kétkötetes mű, melyet az előértékesítés szakaszában óriási kedvezménnyel vásárolhatsz meg, a könyv anyagára épülő, általam személyesen vezetett online tanfolyammal együtt. Júliustól emelkedik az ár.

Kell nekem is!

Olvasd el a legfrissebb cikkeket!

A polarizációs szűrő

A polarizációs szűrő tipikusan az az eszköz, ami nem pótolható semmi mással, még a nagyszerű utómunka szoftverekkel sem, ugyanis használatával olyan részletek is megnyilvánulhatnak a képek, melyek egyébként rejtve maradnának.

Olvass tovább

Portréfotózás a lakásban természetes fénynél

Hangulatos portrékat készíthetünk lakásban a természetes megvilágítás adta lehetőségeket kihasználva. A beltéri fényviszonyok gyakran messze nem mondhatók ideálisnak, mégis jó szolgálatot tehet az ablakon beszűrődő gyenge fény is, ha azt kreatívan használjuk.

Olvass tovább

A Rembrandt háromszög

A klasszikus portréfényképezés alapját képezi a Rembrandt világítás, amely az egyik legegyszerűbb, széles körben alkalmazható, és könnyűszerrel kivitelezhető technika műteremben és természetes fényviszonyok között egyaránt. De miért is sikeres annyira a portréfotózásban ez a technika?

Olvass tovább

Miben nyújt segítséget neked ez a honlap?

Fénykpezésről szól egyszerűen és érthetően. Minden cikk és szolgáltatás ezt a célt szolgálja. Olvashatod a bejegyzéseket, írhatsz a Fórumba, vagy akár fényképeket is feltölthetsz értékelésre.

Elfogadsz tőlem egy ajándékot?

Írtam egy tippsorozatot, hogy egyre szebb és jobb képeket tudj készíteni. A tippek végtelenül egyszerűek és könnyen alkalmazhatóak. Szeretnéd ezeket megkapni?
Szeretném, igen!

Találkozzunk személyesen!

Szoktam tartani előadásokat, elméleti és gyakorlati tanfolyamokat, workshopokat. Gyere el egy neked leginkább tetsző képzésre, találkozzunk személyesen, és kérdezz bátran! Amiben tudok, segítek.

További információk

Technikai jellegű kérdésed a fórumban teheted fel, ha pedig üzeneted személyes, írj emailt!

Biográfia
Kapcsolatfelvételi adatok
Számlázás és adózás
Adatkezelési tájékoztató