Június végéig tart a 35% kedvezmény a Bevezetés a fotográfia világába könyv és online tanfolyam elővásárlására. Július elejétől a kedvezmény mértéke csökken.

Adria Palace - Courtyard

Szulmann Péter
Szulmann Péter

Adria Palace - Courtyard

Kedves Krisztián! Íme az első segítség kérésem. Remélem a képből látod, hogy én mit láttam meg, szerettem volna kifejezni, megmutatni ezzel a kompozícióval. Igyekeztem legalább a harmadolási szabály alapjai szerint kialakítani a képet, fő hangsúllyal a beüvegezett erkélyre az egyes épületrészletek kissé torz megjelenésével együtt. A színezet kialakításánál direkt hangsúlyoztam a lepukkadt szűkésséget a fények árnyékok, becsillogások megjelenítése mellett (az ég csere csak hab a tortán és csak a kínlódásom eredménye – lehet, hogy totál felesleges) - de, valahogy nem jó, nem az igazi („fotós” visszajelzések szerint sem). Milyen irányban mozduljak, esetleg ezen kép újra feldolgozásával kapcsolatban vagy mire figyeljek az esetelege újra lövésénél?

Értékelés

Számomra tökéletesen érzékelteti a hangulatot a fotó, sőt, kifejezetten tetszik az árnyékos belső udvar részletgazdagsága. A képet nézve kettős érzésem van az égboltot illetően: vagy felesleges megmutatni, vagy többre lenne szükség belőle, ha már egyszer láttatni akartad. Nagyon szép, ahogy az út szegélye az előtérbe lép, viszont azt is lehetett volna tovább hangsúlyozni, ha leguggolsz. Egyébként a “valahogy nem jó” véleményektől tartózkodj! Vagy konkrétan mondja el az illető, hogy mi az amit másképp tenne, vagy nyugodtan hagyd figyelmen kívül!

Kedvezményes elővásárlás!

Negyedszerre is megjelenik a Bevezetés a fotográfia világába című kétkötetes mű, melyet az előértékesítés szakaszában óriási kedvezménnyel vásárolhatsz meg, a könyv anyagára épülő, általam személyesen vezetett online tanfolyammal együtt. Júliustól emelkedik az ár.

Kell nekem is!

Olvasd el a legfrissebb cikkeket!

A polarizációs szűrő

A polarizációs szűrő tipikusan az az eszköz, ami nem pótolható semmi mással, még a nagyszerű utómunka szoftverekkel sem, ugyanis használatával olyan részletek is megnyilvánulhatnak a képek, melyek egyébként rejtve maradnának.

Olvass tovább

Portréfotózás a lakásban természetes fénynél

Hangulatos portrékat készíthetünk lakásban a természetes megvilágítás adta lehetőségeket kihasználva. A beltéri fényviszonyok gyakran messze nem mondhatók ideálisnak, mégis jó szolgálatot tehet az ablakon beszűrődő gyenge fény is, ha azt kreatívan használjuk.

Olvass tovább

A Rembrandt háromszög

A klasszikus portréfényképezés alapját képezi a Rembrandt világítás, amely az egyik legegyszerűbb, széles körben alkalmazható, és könnyűszerrel kivitelezhető technika műteremben és természetes fényviszonyok között egyaránt. De miért is sikeres annyira a portréfotózásban ez a technika?

Olvass tovább

Miben nyújt segítséget neked ez a honlap?

Fénykpezésről szól egyszerűen és érthetően. Minden cikk és szolgáltatás ezt a célt szolgálja. Olvashatod a bejegyzéseket, írhatsz a Fórumba, vagy akár fényképeket is feltölthetsz értékelésre.

Elfogadsz tőlem egy ajándékot?

Írtam egy tippsorozatot, hogy egyre szebb és jobb képeket tudj készíteni. A tippek végtelenül egyszerűek és könnyen alkalmazhatóak. Szeretnéd ezeket megkapni?
Szeretném, igen!

Találkozzunk személyesen!

Szoktam tartani előadásokat, elméleti és gyakorlati tanfolyamokat, workshopokat. Gyere el egy neked leginkább tetsző képzésre, találkozzunk személyesen, és kérdezz bátran! Amiben tudok, segítek.

További információk

Technikai jellegű kérdésed a fórumban teheted fel, ha pedig üzeneted személyes, írj emailt!

Biográfia
Kapcsolatfelvételi adatok
Számlázás és adózás
Adatkezelési tájékoztató