Június végéig tart a 35% kedvezmény a Bevezetés a fotográfia világába könyv és online tanfolyam elővásárlására. Július elejétől a kedvezmény mértéke csökken.

Nyugi

Tátrai István
Tátrai István

Nyugi

Értékelés

Gyönyörűen harmonizálnak a meleg színek a felvételen, ami barátságossá teszi a képet és a címre utalva valóban nyugodt életérzést közvetít.

A fák alkotta függőleges irányvonalak monumentális hatást eredményeznek. Az oldalfény szépen kiemeli a fák törzsén lerakódott havat és minden olyan részletet, ami más megvilágításban nem látszódna.

Gratulálok a fotóhoz, páratlan munka!

Hozzászólások

Dömötör Zsolt

István, gratulálok a képhez, nagyon tetszik!
Én nem csak az oldalfények adta kiemelést említeném, hanem a színek kompozícióját is. A sárga és a vörösesbarna nagyon jól mutat az ég szürkéskékjével együtt. Valószínűleg ha 5 perccel később, vagy előbb készítetted volna a képet, nem így sikerült volna.
Poszterre való!

2011-11-30 14:02:39 • Dömötör Zsolt

Tátrai István

Köszönöm

2011-11-30 14:27:16 • Tátrai István

Kedvezményes elővásárlás!

Negyedszerre is megjelenik a Bevezetés a fotográfia világába című kétkötetes mű, melyet az előértékesítés szakaszában óriási kedvezménnyel vásárolhatsz meg, a könyv anyagára épülő, általam személyesen vezetett online tanfolyammal együtt. Júliustól emelkedik az ár.

Kell nekem is!

Olvasd el a legfrissebb cikkeket!

A polarizációs szűrő

A polarizációs szűrő tipikusan az az eszköz, ami nem pótolható semmi mással, még a nagyszerű utómunka szoftverekkel sem, ugyanis használatával olyan részletek is megnyilvánulhatnak a képek, melyek egyébként rejtve maradnának.

Olvass tovább

Portréfotózás a lakásban természetes fénynél

Hangulatos portrékat készíthetünk lakásban a természetes megvilágítás adta lehetőségeket kihasználva. A beltéri fényviszonyok gyakran messze nem mondhatók ideálisnak, mégis jó szolgálatot tehet az ablakon beszűrődő gyenge fény is, ha azt kreatívan használjuk.

Olvass tovább

A Rembrandt háromszög

A klasszikus portréfényképezés alapját képezi a Rembrandt világítás, amely az egyik legegyszerűbb, széles körben alkalmazható, és könnyűszerrel kivitelezhető technika műteremben és természetes fényviszonyok között egyaránt. De miért is sikeres annyira a portréfotózásban ez a technika?

Olvass tovább

Tátrai István további fényképei

Karpathos (Olympos)

A felvétel egy ideális nézőpontból készült, bemutatja a távolban húzódó várost és környezetét. Az égbolt és a szárazföld aránya kellemes. Jó ötlet volt belekomponálni a képbe az útkanyarulatot. Egy picit…

Tesók

Ellenfényben készült szimmetrikus kompozíció. A háttér életlenségét a majdnem teljesen nyitott fényrekesszel érte el a kép alkotója. Az ellenfény és a homályos háttér emeli ki a kép fő témáját. A…

Nyugi

Gyönyörűen harmonizálnak a meleg színek a felvételen, ami barátságossá teszi a képet és a címre utalva valóban nyugodt életérzést közvetít. A fák alkotta függőleges irányvonalak monumentális hatást eredményeznek. Az oldalfény…

Miben nyújt segítséget neked ez a honlap?

Fénykpezésről szól egyszerűen és érthetően. Minden cikk és szolgáltatás ezt a célt szolgálja. Olvashatod a bejegyzéseket, írhatsz a Fórumba, vagy akár fényképeket is feltölthetsz értékelésre.

Elfogadsz tőlem egy ajándékot?

Írtam egy tippsorozatot, hogy egyre szebb és jobb képeket tudj készíteni. A tippek végtelenül egyszerűek és könnyen alkalmazhatóak. Szeretnéd ezeket megkapni?
Szeretném, igen!

Találkozzunk személyesen!

Szoktam tartani előadásokat, elméleti és gyakorlati tanfolyamokat, workshopokat. Gyere el egy neked leginkább tetsző képzésre, találkozzunk személyesen, és kérdezz bátran! Amiben tudok, segítek.

További információk

Technikai jellegű kérdésed a fórumban teheted fel, ha pedig üzeneted személyes, írj emailt!

Biográfia
Kapcsolatfelvételi adatok
Számlázás és adózás
Adatkezelési tájékoztató